Açık öğrenciden başörtüsüne destek

AbraKadbra

New member
Reaction score
0
Açık öğrenciden başörtüsüne destek

B7FED6BF7F5C104782FE68DBr.jpg

Manisa'da, Açıköğretim Lisesi sınavlarına başörtülü oldukları gerekçesiyle alınmayan öğrencilere, sınava başı açık ve makyajlı giren öğrenciler destek verererek yapılan uygulamayı eleştirdi.

Manisa Ticaret ve Endüstri Meslek Lisesi'nde yapılan Açıköğretim Sınavı'na başı açık giren öğrencilerden Seyhan Sudak, okulun kapısında bekleyen başörtülü öğrencilere destek veren bir konuşma yaptı.

Sudak, şunları söyledi: "Eğer ben bu makyajla, bu süsle sınava özgür bir şekilde girebiliyorsam, bu kadar tesettürlü arkadaşlarımızın hepsinin girmesi lazım. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız biz. Eğer mini etekli birisi gelseydi sınava alınmayacak mıydı? Alınacaktı.

Bu ayrımcılığı şiddetle kınıyorum. Öğrencilerin başı açık olsaydı, zaten örgün eğitim veren diğer liselere devam ederlerdi. Başı kapalı olduğu için dışarıdan açık öğretim liselerinde okumayı tercih ediyorlar."

Başörtülü öğrencilerin içeriye alınmayacağının son anda duyurulmasını da tepki gösteren Seyhan Sudak, "Daha önce öğrencilere duyurulsaydı belki bu sıkıntı yaşanmazdı." dedi. Sudak'ın konuşması, başörtülü öğrenciler tarafından alkışlandı.

AA

Sabah

Türkiye'nin en saçma özgürLük kargaşasıdır başörtüsü..
Bu üLkede başörtüsüne karşı çıkıLmasının tek nedeni, günLük piyasanan 'başörtüsüne ihtiyacı oLmayanLar' yada 'başörtüsüne uzak oLanLar'ın eLinde oLmasıdır..
Yani tüm işLere bu kurumLara bağLı kişiLer sahip oLduğundan 'başörtüLü' kişiLer istenmiyor..
İşte özgür ama böLünmüş Türkiye..

komik gercekten komik bir durum saçma sapan bir yasak ve bunun hesabını elbet yüce rabbim soracak.

bu dayatmacı zihniyet nereye kadar devam edecek !!!!

bu milleti sudan sebeplerden dolayı bölenleri allah cezasını versin

Bu kadar mı korkar oldunuz bacımın başındaki örtüden.
Müslümanlıkla yoğrulan bir ülkede şu veya bu terimler adı altında dinsizlik dayatılıyor ya yazıklar olsun.

Tekrardan yazıyorum bu teşbih bir çok şeyi özetliyor

İnsan beyinleri terazilere benzer kimi hallerdeki teraziler gibidir tonlari tartar kimi kuyumculardaki teraziler gibidir gramlari tartar
O kutsal örtü altın gibi degerli birşeydir ve bu degeri sadece kuyumculardaki hassas teraziler tartar tonluk teraziler onun ne oldugunu ölçemez anlamaz bile...

türban mini etek karşılaştırılması çok büyük bir terbiyesizliktir
türbanlı başörtülü (artık nasıl söylenmesi isteniyorsa) insanlar kamusal alana "belirli kıstaslar çerçevesinde" alınabilir
peki neden "belirli kıstaslar çerçevesinde"?
çok net biliyorum ki
inancı gereği yani kendi hür iradesi ile başörtüsü takanlar
olduğu gibi
"başka amaçlarla" örtünenlerde var
"başka amaçlara hizmet edenler" yüzünden herkesin üzerinde böyle bir denetim mekanizması olmak zorundadır.

ama bu haberde ilginç bulduğum bir nokta var:
aslına bakarsanız "pozitif ayrımcılık" yapılıyor
başı açık bir bayanın başı örtülü insanların kamusal alana girmesini desteklemesi çok ilginç bir olay değildir.sanki baş örtülü hanımlar bu sözleri söylediğinde önemi yok ama başı açık hanım söyleyince olay "önem kazanıyor"(?!?)
diyorum ki;
Aman bu tip "yeni Nazlı Ilıcaklar" ülkeyi kargaşaya sürüklemesinler
çünkü bu ülkeye bu "sorunu" getirenler onun gibi düşünenlerdir
emin olun ki
bazılarımızın "sorun" bazılarımızın "sorun değil" dediği bu durumu
millet kendi içerisinde uzlaşma ile çözecektir

kısa not:"fikri" içeriği olmayan,duygu sömürüsü yapan,sataşan,terbiyesiz mesajlara cevap yazmıyorum

Hayd, kızlar okula kampanyasını yapanlar Kızları okula almayanlarla aynı kişiler ne acaip hesaplar dönüyor değilmi

herkez kendince ince hesaplar peşinde ya Allah'ında cc. bir hesabı var

Bütün dünya bir araya gelsede zalimlerden hesap sorulmasını engelleyemez.
Allah mutlaka oyunları bozar.

Bir destekte bizden...Demokrasi demokrasi diye öten guguk kuşları neden şimdi çıkıp da bu dedikleri demokrasiyi uygulamaktan fellik fellik kaçıyolar anlamadım...Varsa bir istek toplumda bu bir çözüm ister..Ve demokraside çözüm halka bu konuda isteğini sormaktır..Halkın kendi kendini yönetemediği bir toplum muyuz ki biz böle kargaşalar içindeyiz anlamak güç...

Particilik uğruna insanların tesettüre girdiğini söylemek kadar çarpık bir zihniyet olamaz.
Böyle yazanlara şaşırıp kalıyorum doğrusu.

Geri