biri bana atatürk'ün kürtçülüğe karşı verdiği mücadeleyi anlatır mı?
ben bu güne kadar atatürkün kütçülükle bir mücadelesini duymadım.
öyle bir mücadelesi olsaydı eğer ilk meclis toplandığında "kürdistan" milletvekillerini yakapaça dışarı
atardı
atatürk ve kürtler
“KÜRTLER, TÜRKLERLE BİRLEŞTİ”
Mustafa Kemal’in, “NUTUK” adlı eserinin, “Samsun’a Çıktığım Gün Genel Durum ve Görünüş” başlıklı bölümünden:
“Anadolu halkı, baştan aşağı bölünmez bir bütün haline getirildi. Bütün kararları, bütün komutanlar ve arkadaşlarımızla birlikte alınıyor. Vali ve mutasarrıfların hemen hepsi bizden yanadır. Anadolu’daki ulusal örgütler ilçe ve bucaklara kadar yayıldı. İngiliz koruması altında bir bağımsız Kürdistan kurulmasıyla ilgili propaganda ortadan kaldırıldı ve bu amacı güdenler yola getirildi. Kürtler Türkler ile birleşti…”
(Nutuk, Türk Dil Kurumu, Ankara, 1976, Sayfa: 15)
BELGE: 6
“KÜRDİSTAN’I AYAKLANDIRIYORLAR!”
Mustafa Kemal’in, Nutuk adlı eserinde yer alan ve 6. Kolordu Komutanı’nın, Padişah’a gönderdiği mektuptan söz ettiği bölümden:
“…komutanlar, mektupta hükümetin savaş yoluna gidip kongreyi basarak Müslümanlar arasında kan dökmeye kalkıştığı ve Kürdistan’ı ayaklandırarak, yurdu parçalatma planını da para karşılığında yüklenmiş olduğu belgelerle anlaşıldığından, hükümetin bu işte kullandığı adamların bozguna uğrayarak kaçmak zorunda bırakıldıklarından söz ediyorlar…”
(Nutuk, İnkılâp Yayınevi, Ankara,1966, Sayfa: 100)
BELGE: 7
KÜRDİSTAN’DA BULUNMAKTAN KIVANÇ DUYDUM!”
Mustafa Kemal’in, Adana’dan, 24 Mart 1919 günü, kendisi ve arkadaşlarıyla ilgili olarak ortaya atılan bir iddiaya karşılık, İstanbul’a Savaş İşleri Bakanlığı’na gönderdiği mektuptan:
“Arkadaşlarımın bu alçakça suçlamaya karşı ne diyeceklerini bilemem. Yalnız kendi adıma açıklıyorum ki; Benim Anafartalar’da, Kürdistan’da, Suriye’de, başlarında bulunmaktan kıvanç duyduğum kahraman ordular, haydutların değil, Osmanlı ulusunun namuslu çocuklarından kurulmuştur.”
(Öyküleriyle Atatürk’ün Özel Mektupları, Sadi Borak, Çağdaş Yayınları, İstanbul, 1980, Sayfa: 139)
BELGE: 9
“AYRILIKÇI KÜRTLER KAZANILDI!”
Mustafa Kemal’in, Amasya’dan, 22 Haziran 1919 günü, Sivas Valisi Reşit Paşa’ya çektiği telgrafın ikinci paragrafı:
“Devletin bütünleşmesinin önem kazandığı bir sırada İngiliz propagandasının etkisinde ortaya çıkan ve Kürdistan’ın bağımsızlığını isteyenler, görüşmeler yoluyla kazanılarak Halifelik ve Saltanat çevresindeki ortak amacımıza getirildi. Çok şükür hata anlaşılarak aramıza dönmüşler ve kongreye (Sivas) çağrılmışlardır. Bu ulusal ve yaşamsal sorun için sizin gibi yurtsever, sözünü bilir düşünürlere düşen özveri, özellikle çok büyüktür.”
(Tarih Vesikaları Dergisi, Ankara, 1949, Sayı: 15, Sayfa: 162)
BELGE: 10
“BAĞIMSIZ KÜRDİSTAN İSTEYENLERLE GÖRÜŞÜLDÜ”
Mustafa Kemal’in, 3. Ordu Müfettişi unvanıyla, İstanbul’a, başta Halide Edip Adıvar, Senato Başkanı Ahmet Rıza Bey ve eski Başbakan Ahmet İzzet Paşa’nın da bulunduğu çok sayıda aydın ve politikacıya gönderdiği mesajdan:
“…Bu düşünceme siz de katılıyorsunuzdur, herhalde. Anlattığım durum, bugün genel bir kongrenin acele olarak toplanmasını gerektirmektedir. Bu çağrı her yere ulaştırılmıştır. Devletin parçalanmasının söz konusu olduğu bir sırada, İngilizlerin propagandasıyla ortaya çıkan ve Kürdistan’ın bağımsızlığını isteyenler gibi akımlar da, karşılıklı görüşmelerle, bu düşüncenin savunucuları, halifelik ve saltanat çevresindeki ortak amacımıza çekilerek durdurulmuş ve kongreye çağrılmışlardır.”
(Milli Mücadele, Sabahattin Selek, Cilt: 1, Sayfa: 324)
BELGE: 11
http://www.addisparta.org/mustafa-kemalin-agzindan-resmi-belgelerle-kurtler-ve-kurdistan.html
işkembeden sallamaya başladılar.
bu bir kaynak eleştirisi değil uyarıdır
daha öncede defalarca belirttim . yine belirteceğim.
bu türk solu isimli dergi kuzu postuna bürünmüş kurttur.
ne türklükle ne solculukla alakası vardır bunların
kendilerini atatürkün deniz gezmişin izindeymiş gibi gösterip saman altınbdan onlara saldıran ve dahası insanların kafalarındaki imajlarını zedeleyen bir yayın organıdır.
bu derginin verdiği haberleri dikkatlice ve şüpheyle okumanızı tavsiye diyorum.
bu dergiye karşı olan düşüncelerimi 3 kere dergiye mail yoluyla yoladım ve bir açıklama-cevap istedim ve hiç birine cevap verilmedi.
dediklerimin doğruluğu susmalarından bellidir.
çünkü sukut ikrardandır