__Futbolda 'laikçi mahalle baskısı'____

LOOPUSED

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0

Futbolda 'laikçi mahalle baskısı'

Dindar çevrelerin "laikçi" insan ve kuruluşlara "mahalle baskısı" uyguladıkları yalanları sürerken, asıl mahalle baskısının nerede olduğunu gösteren çok anlamlı örnekler yaşanıyor. Kamusal alandan başlayarak her alana yayılmak istenen "laikçi mahalle baskısı" futbola kadar uzandı.

Galatasaray'da Hakan Şükür'ün "Kutlu Doğum Haftası"yla ilgili sözlerinin ardından uğradığı saldırılar, Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam'ın takımı iyi durumdayken alınan bir mağlubiyetten sonra görevden alınması, Mısırlı El-Saka'nın Teknik Direktörü Samet Aybaba tarafından dindar olduğu için harcanması, futbolda "dindar" oyuncu ve teknik adamlara yönelik mahalle baskısının en bariz örnekleri.

El-Saka, Aybaba'nın dindarlara karşı tutumunu anlattı

Kötü bir sezon geçiren başkentin köklü takımlarından G.Birliği'nde bir de 'ırkçılık' tartışması gündeme geldi.

Mesut Bakkal'dan bayrağı devralan Teknik Direktör Samet Aybaba'nın kulüp içerisindeki uygulamaları büyük tepkiye neden oldu.

Kırmızı-Siyahlı ekibin tecrübeli defans oyuncusu El Saka, Aybaba hakkında ağır suçlamalarda bulundu.

Türkiye'de ilk defa 'ırkçılık' tartışmasının yaşanmasına neden olan olay sonrasında ülkesi Mısır'a giden El Saka, Aybaba'nın 'Beni bir Arap'a tercih ettiniz' sözü üzerine takımdan kopma noktasına geldi.

Yıllardır Türk futboluna hizmet ettiğini ifade eden ve konuyla ilgili Mısır'daki bir internet sitesine gündemi sarsacak açıklamalarda bulunan El Saka, Aybaba'nın kasıtlı olarak kendisine tavır aldığını iddia etti.

33 yaşındaki oyuncu, "Takımın başına geldiğinden beri Aybaba'nın ırkçı bir adam olduğunu, özellikle Araplara ve Müslümanlara karşı olduğunu görebiliyordum. Namaz için takım arkadaşlarımı topladığımda bana kızardı. 'Selamün aleyküm' diyerek oyuncuları selamladığımda bile, bana kızdı ve bunun yerine 'merhaba' dememi istedi" şeklinde konuştu.

http://www.habervaktim.com/haber/50062/futbolda_laikci_mahalle_baskisi.html

hah
bi futbolda eksikti mahalle baskisi ayaklari onuda karistirmislar ya helal olsun ne diyeyim...

Camiye gidersin mahalle baskisi
A.D.Dernegine gidersin mahale baskisi
slmn alykum demek mahalle baskisi
bu mahallenin basmadigi bisey yokmu

tuvalete gidince ne oluyor ??

hah
bi futbolda eksikti mahalle baskisi ayaklari onuda karistirmislar ya helal olsun ne diyeyim...

Camiye gidersin mahalle baskisi
A.D.Dernegine gidersin mahale baskisi
slmn alykum demek mahalle baskisi
bu mahallenin basmadigi bisey yokmu

tuvalete gidince ne oluyor ??

Aktuğ, Dikkast et mahalle baskısından sözediliyor,kimin nerde kime ne söylediğinden. baskıyı müslümanlardanmı gördün.adam çıkmış muzdarip olduğu konuya değinmiş. sen özgürlükçü birisin ..böyle şeylere daha mesafeli yaklaşmalısın bence. hoşgörünüz sığ değilse..

zaten devletimizin kuruluş felsefesine bile aykırı şu laikçi diye küçümsediğin hoşlanmadığın dışladığın kelime.laikçiymiş olaya bak ya şeriat koyalım yerine din ve vicdan özgürlüğünü ve devlet din işleri ayrımını da kaldıralım.Süper olur ama olmaz elbet şeriatta ilerde sana dokunur o zaman değiştir yaparız :))

zaten devletimizin kuruluş felsefesine bile aykırı şu laikçi diye küçümsediğin hoşlanmadığın dışladığın kelime.laikçiymiş olaya bak ya şeriat koyalım yerine din ve vicdan özgürlüğünü ve devlet din işleri ayrımını da kaldıralım.Süper olur ama olmaz elbet şeriatta ilerde sana dokunur o zaman değiştir yaparız :))

ironi yaptığın belli ama son cümleni anlamadım daha açık yaza bakalım kardeş. kim kime niye dokunuyormuş..laf olsun diye kelimeleri bir araya getirmek anlamlı cümle oluşturmaya yetmiyor da o bakımdan diyorum ..öyle her dediğin kendi lafınada gülücük konduranları nedense hiç anlamamışımdır.. ne iş.. bişeymi vardı...????

Aktuğ, Dikkast et mahalle baskısından sözediliyor,kimin nerde kime ne söylediğinden. baskıyı müslümanlardanmı gördün.adam çıkmış muzdarip olduğu konuya değinmiş. sen özgürlükçü birisin ..böyle şeylere daha mesafeli yaklaşmalısın bence. hoşgörünüz sığ değilse..

benden bunu anlatmak istiyorum zaten.isin muslumanlikla veya laiklikle alakasi nedir ? cumaya gidicem diyen bi cocuga babasi gitmeyeceksin demesi nedir peki

daha genel olarak size gore mahale baskisi nedir ??
ben cok arastirdim mahalle baskisi nedir diye
bide sizden duyayim.nasil anliyorsunuz mahalle baskisini

el saka eskişehirsporuma geldi.. kasmayın.. burda namazını da kılar, bizde aleyküm selam diye karşılık veririz. Adamı çileden çıkartmış aybaba.

Vakit gazetesinin haberlerine de pek aldırış etmemek lazım. "Yılbaşını kutlarsan ölürsün" diye yazıp 7 tane üniversite öğrencisine tersten bakan yobazların haberlerine inanmak hürriyetin haberlerine inanmaktan çok çok daha saçma.. kaynak diye gösterdiğin adres "yobaz çeşmesi". kaynak felan değil.

el saka eskişehirsporuma geldi.. kasmayın.. burda namazını da kılar, bizde aleyküm selam diye karşılık veririz. Adamı çileden çıkartmış aybaba.

Vakit gazetesinin haberlerine de pek aldırış etmemek lazım. "Yılbaşını kutlarsan ölürsün" diye yazıp 7 tane üniversite öğrencisine tersten bakan yobazların haberlerine inanmak hürriyetin haberlerine inanmaktan çok çok daha saçma.. kaynak diye gösterdiğin adres "yobaz çeşmesi". kaynak felan değil.

kaynağa itibar etmiyorsan gidersin el-sakaya sorarsın..dilini biliyorsan tabi.. eskişehirde iyi bakacağınıza hiç şüphem yok..ilk cuma reşadiyeye ye sen götürüver kardeş..ona farz olan namaz müslümansan sanada farz ..yanılıyormuyum.? namazın farz olduğunu habervaktimden almadım..onu söylimde itbar edersin etmessin o senin işin.

Bizim Laikci yobazlar neden se bizim futbolcular olunca dayılanmaya başlıyorlar.

oysa yabancı futbolcular sahalarda haç işareti yaparken gayet memnun oluyorlar

Ben El saka diyorum sen benim farzımdan bahsediyosun. Benim inandıklarım diil konu başlığı. "Akharis namaz kılıyo mu ki?" diye yazmıyo en nihayetinde. El Saka'ya yapılan ırkçılık var ortada. Derdin konuyu başka yerlere çekmekse Sapık Üzmez'den başlayalım.

Benim anlamadığım konu niye bukdar dine karşı olanlar sözde müslümanlar din hakkında birşey bilmeyen cahiller.islmanın şartını sorsan bilmeyen gericiler..

Benim anlamadığım konu niye bukdar dine karşı olanlar sözde müslümanlar din hakkında birşey bilmeyen cahiller.islmanın şartını sorsan bilmeyen gericiler..

millete cahil diyeceğine islamın şartları olmadığını öğrende gel.

islamın şartımı olur?islamın şartları hurafeden başka bir şey değildir .

İslamın şartı imanın şartı vardıda neden kuranda yazılı değil kuran eksikmi ki kuran acizmiki kuran yetersizmiki islam adına icatlar uyduruyorsunuz ?
kuranda yazıyormu islamın şartı 5 imanınki 6 dır yazıyormu?

siz kurandan dahamı iyi biliyorsunuz.

eskiden islamın şartı 5 diyordunuz şimdi buna Türbanıda eklediniz islamın şartını 6 yaptınız türban giymeyeni islam dışı sayar oldunuz.türban giyeni islami sayar oldunuz.

milleti dinden soğuttunuz bunun vebalini çekemezsiniz.

millete cahil diyeceğine islamın şartları olmadığını öğrende gel.

islamın şartımı olur?islamın şartları hurafeden başka bir şey değildir .

İslamın şartı imanın şartı vardıda neden kuranda yazılı değil kuran eksikmi ki kuran acizmiki kuran yetersizmiki islam adına icatlar uyduruyorsunuz ?
kuranda yazıyormu islamın şartı 5 imanınki 6 dır yazıyormu?

siz kurandan dahamı iyi biliyorsunuz.

eskiden islamın şartı 5 diyordunuz şimdi buna Türbanıda eklediniz islamın şartını 6 yaptınız türban giymeyeni islam dışı sayar oldunuz.türban giyeni islami sayar oldunuz.

milleti dinden soğuttunuz bunun vebalini çekemezsiniz.

sen ne biliyorsun peki islam adına... konu belli dışına taşırmak hemde sıçratmak gibi bir duruma düşürürsünüz sonrada kaybolursunuz,evet belli şartları diye kurand aböyle bir sıonıflandırma yok..ama her bir emir başlıbaşına şarttır..sen 5 ini yapıyorsunda gerisinimi dert ediyorsun.. o beş temel esas ana direklerdir. imanın şartı elbette kesin olarak imanın şubeleridir. birini inkar imanı zedeler ve yok eder. sen din alimimisinki laf diye yorum yapıyosun..

laikçi olmaz

laik

yada

laiklik olur

yine vakit uydurması

üzmeze sormuşlarmıdır acaba

Bu yeni birsey degil ki.. Sadece
son zamanlarda sik dile getirilmeye baslandi. Bu ulkede
esin basortuluyse, oruc tutup namaz kiliyorsan bil ki
senin ileri gitmeni engelleyecek, mutlu olmani istemeyecek
bir ton insan olacak..Her cagin Ebu Cehilleri ve ondan cahil
takipcileri vardi, var, olmaya da devam edecek.

sen ne biliyorsun peki islam adına... konu belli dışına taşırmak hemde sıçratmak gibi bir duruma düşürürsünüz sonrada kaybolursunuz,evet belli şartları diye kurand aböyle bir sıonıflandırma yok..ama her bir emir başlıbaşına şarttır..sen 5 ini yapıyorsunda gerisinimi dert ediyorsun.. o beş temel esas ana direklerdir. imanın şartı elbette kesin olarak imanın şubeleridir. birini inkar imanı zedeler ve yok eder. sen din alimimisinki laf diye yorum yapıyosun..

tam noktada bu işte inancı imanı kurala dönüştürüp sonrada kuralı sen koymuş gibi hareket etmek saçma olan bu. kimin adına niye karar veriyon sanane inaçlardan imanlardan karar mercii sen misin. boş boş sataşmalar boş kin ve kavgaya ikram. amaç bu zaten sanırım.

cogu konuda oldugu gibi burdada soruma cevap alamadim ???

Geri