___Dünyanın en çaplı boylu ilginç ağaçları ____

LOOPUSED

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0

Dünyada çeşitlilik ve tür bakımından en çaplı-kutur genişliği ve boy olarak en görsel türlerden bazılarını görüyoruz. Genelde kayın-sedir-çam- gibi uzunluk ve çap büyüklküğü olan ağaçlar göze çarpmakta.. fakat yetiştiği ortamlar, bulunduğu yerin ilginçliği gözönünde bulundurulduğunda bazen bir kaya içinden bazen bir çölden fışkıran ender güzellikler yeşermekte. En altta ise dünyanın en hacimli ağacına ait bilgiler verilmiş...

1-5.jpg

10-4.jpg

11-5.jpg

15-4.jpg

16-3.jpg

17-2.jpg

18-3.jpg

19-2.jpg

20-2.jpg

21-1.jpg

24-2.jpg

26-2.jpg

28-2.jpg

29-2.jpg

3-7.jpg

30-1.jpg

31-1.jpg

33-1.jpg

4-6.jpg

5-6.jpg

6-6.jpg

8-5.jpg

9-6.jpg

Yeryüzünde yaşayan en hacimli varlık, Sequoia Ulusal Parkında (Kaliforniya, ABD) bulunan 85 metre yüksekliğindeki kaliforniya sekoyasıdır."General Sherman" adı verilen bu ağacın gövdesinin çapı 24.32 metredir. Odunundan 5 milyar adet kibrit yapmak mümkündür. Yaprakları mavimsi yeşil olan bu ağacın kızılkahverengi kabukları yer yer 61 cm. kalınlığındadır. 1968 de yapılan resmi açıklamada bu ağacın ağırlığı 2030 ton olarak belirtilmiştir. Yaklaşık 2000 yaşında olan General Sherman, dünyanın en büyük ağacı olarak kabul edilmektedir. Toplam hacmi mavi bir balinadan 10 kat büyüktür. General Sherman en büyük Sekoya olmasına karşın, en yaşlı olanı değildir. Bazı Sekoyalar yaklaşık 3200 yaşında. Ancak, General Sherman hala genç biri gibi büyümeye devam ediyor.

kaynak
7-6.jpg

generalshermantreefl8jt9.jpg

eline sağlık..teşekkürler

bunlar kadar büyük değiller ama bizim ülkemizde de var bu tür büyük ağaçlar..özellikle akdenizdeki sedir ağaçlarımız..

LOOPUSED, sen şimdi Bursa' dasın dimi? Uludağ yoluna çık, fazla gitmeden oralarda birine sor. Aşağı yukarı bu ağaçlar kadar büyük mükemmel bir ağaç var orada. Bursalılar hemen anlayacaktır neden bahsettiğimi. Ailece gidersen, ağacın altında kurulmuş masalarda çay içebilir, çok huzurlu bir atmosferde kafa dinlersin. E bana da bir dua edersin artık ;)

emegine saglik.. guzel bir paylasim :=) acaba diyorum insanlarda okadar uzun yasasa ne olurdu :=)

LOOPUSED, sen şimdi Bursa' dasın dimi? Uludağ yoluna çık, fazla gitmeden oralarda birine sor. Aşağı yukarı bu ağaçlar kadar büyük mükemmel bir ağaç var orada. Bursalılar hemen anlayacaktır neden bahsettiğimi. Ailece gidersen, ağacın altında kurulmuş masalarda çay içebilir, çok huzurlu bir atmosferde kafa dinlersin. E bana da bir dua edersin artık ;)

o ağacı gördüm kardeşim... bundan 4 yıl önce bir sonbaharda dibinde çay içmişliğim oldu.. saolasın yeniden içimiş kadar oldum.. umarım dostlarla birlikte yeniden öylebir ortamda yudumlarız çayları..(saz ekibiyle::))

o ağacı gördüm kardeşim... bundan 4 yıl önce bir sonbaharda dibinde çay içmişliğim oldu.. saolasın yeniden içimiş kadar oldum.. umarım dostlarla birlikte yeniden öylebir ortamda yudumlarız çayları..(saz ekibiyle::))

Uff, kafama kafama geldi taşlar :Sopa

Beyler, bayanlar duydunuz mu? Çaylar abimizdenmiş. Hemen bi konu açalım, "Hackhell Çınaraltı Buluşması" diye.
Dur sen şimdi, gör bak ben de bikaç yüz kişi toplayıp gelmezsem...:durdurun

BiLmediğin Yok Birader. Çok Okuyanmı BiLir Çok Gezenmi Sorusunun Yaşayan AçıkLamasısın:)

Gecen çileli ömur
Yatak yorganda degil
çınar ayakta ölur

Geri