64general1
New member
- Reaction score
- 0

90 YIL SONRA BAŞARDILAR
Yazar M. KARABULUT
Pazar, 27 Ocak 2008
- 90 YIL SONRA BAŞARDILAR, DEDESİNİ 1918'DE (Yandaki resim, Papa Eftim ilk meclisin önünde halka hitaben konuşma yapıyor) TUTUKLATAMAYAN FENER RUM KİLİSESİ 2008'DE AYNI GEREKÇELER İLE TORUNUNU TUTUKLATTI...
- EKÜMENİZM DİNİ DEĞİL SİYASİ İHTİYAÇTIR...
- HEDEF, LAİKLİK VE RUSYA'DIR... Eğer hedef Hristiyanlık dini olsaydı, dedesi, babası ve kardeşi patrik olan Sevgi Erenerol için Hristiyan dünyası "ne oluyor" diye sorardı. ANLIYOR MUSUNUZ?
Sevgi Erenerol'un dedesi olan Papa Eftim 1918 yılında yayınladığı bildiride, "Din, Allah'a ve vicdana bağlıdır. Kiliseler siyaset ocağı değildir. Allah'ın evidir... Fener Patrikhanesi, Türkiye'yi Avrupa'ya böyle göstermesi; Türk milletinin aleyhinde esastan arı şikayetlerde bulunması Allah'ın emrine ve hakikatine" muhalefet olduğunu açıklar. İstanbul Patrikhanesi bu bildiri sonrası Papa Eftim'e, "Türkiye'nin Ahmet İzzet Paşa Hükümeti tarafından Yunanistan'a verildiğini ve bu nedenle emirlere itaat etmesi gerektiğini" hatırlatır...
Papa Eftim ise İstanbul'un emirlerini, dine, mantığa ve insanlığa uymadığı gerekçesi ile bu sefer de cemaatini toplayarak protesto eder... Papa Eftim'in bu türden tamimler ile susturulamayacağını anlayan İstanbul Patrikhanesi, Aralık 1918'de Papa Eftim'in tutuklanması için, dönemin sadrazamı Tevfik Paşa'ya yaptığı şikayet Ankara'ya ulaşır. Fakat Papa Eftim'i tutuklama emri, dönemin Ankara Valisi Muhittin Paşa ve Keskin Kaymakamı Avni Bey işleme koymaz. Anadolu işgal edilir, Osmanlı devlet düzenin ve topraklarını kaybeder sonrasında ise Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulur ama Fener Rum Kilisesi'nin siyasi mücadelesi bitmemiştir. İstanbul Kilisesi, Osmanlıdan Papa Eftim için istediği ve başarılı olamadığı tutuklama emrini, bu sefer de torunu Sevgi Erenerol için ister ve Cumhuriyet Türkiye'sinde başarılı olur. İki gün İstanbul Emniyetinde gözaltına altında tutulan Erenerol, savcının tutuklama isteği ile Beşiktaş Adliyesinde hakim karşısına çıkar ve tutuklanır. Erenerol'un tutuklanmasının, tarihi bir "KİN ve NEFRET" olduğu kamuoyu tarafından hiç görülmez ve gösterilmez. Bu konudaki tarihi bilinçsizliğimiz, Yunan başbakanın ülkemizi ziyareti sırasında, ilk önce başbakan Erdoğan arkasından da Dışişleri bakanı Babacan'ın demeçleri ile anlaşılır... Çünkü, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin varlığına, egemenlik haklarına ve yasalarına karşı duran Bartholomeos'u dinler, onun isteklerini yerine getirir ama kendi varlığı için düşünen ve mücadele eden bir vatandaşını tutuklama konusunda geri adım atmaz.
Sayın T.C. Devletini yönetenler ve devlete etki eden güçler,
AB-D politikaları ile Fener Rum Kilisesi'nin kolunu girdiğinizi çok iyi biliyorum. Öncelikli olarak, AB-D'nin hedef yaptığı Fener Rum Kilisesi'nin ekümenikliği, Roma ile bölünen Roma'da birkaç defa denenmiş dini değil siyasi bir istektir. Fener Rum Kilisesi tarihin hiçbir döneminde ekümenik bir kilise olarak tanınmamıştır. Eğer tanınsa idi, kendi emeği ile kurulun Yunanistan devleti kurulduktan dört yıl sonra kendi bağımsız kilisesini kurmazdı!!! Üstelik İstanbul'a haber bile vermemiştir. Onun için lütfen bunun siyasi bir istek olduğunu anlayın. Bugün yaşananlar 1821 yılında Mora isyanı ile yaşananlar ile bire bir aynı. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin varlığı hala Osmanlı devlet düzenin o dönemde yaptığı hataların faturasını ödüyor. Çünkü ders almadık, kendi geleceğimiz için, o dönemi yorumlamadık ve inatla ders çıkarmadığımız için de bugünkü, Milliyet gazetesinin (27 Ocak 2008) haberine göre, "Ergenekon çetesine yönelik operasyon kapsamında aranan Türk Ortodoks Kilisesi'nde bulunan belgeler arasında suikast ve bombalama planlamaların çıktığı öne sürüldü." Bombalanacak yerlerin arasında köprüler ile Erdoğan'ın İstanbul'da kullandığı yol güzergahlarının krokileri de varmış. Aynı gün tarihli Hürriyet gazetesine göre Ergenekon çetesi bu eylemleri, "derin PKK'ya sipariş etmiş." Tüm bilgi ve belgeler ise "örgütün karargahı olarak adlandırılan Bağımsız Türk Ortodoks Patrikhanesi'nin" kasasındadır. Önceki gün, suç ve ceza konusunda basın-yayın organları "yasalar önünde zehirliyor" demiştim. Okunmuş olmalı ki Sabah gazetesi de, Hürriyet ve Milliyet'in "zehirleme haberine" devam ederek, Hrant Dink "cinayet planının da, Türk Ortodoks Kilisesi'nde" yapıldığını öne süren iddiaları, birinci sayfada vermiştir. İnsanlık adına söylüyorum, Fener Rum Kilisesi ile aynı hataları yine tekrarlanıyor. Terör yuvasından insanlık adına bir eylem çıkmaz...Bunların ekümenizm ile hedefledikleri, LAİKLİK VE RUSYA'DIR... Tarihte bu terör yuvasının isteği ile başarılı olmuş imparatorluk yok iken, çağdaş dünyada siz mi başarılı olacaksınız? Eğer hedef Hristiyanlık dini olsaydı, dedesi, babası ve kardeşi patrik olan Sevgi Erenerol için Hristiyan dünyası "ne oluyor" diye sorardı.
Benim Notum;Koskaca İslam dünyası emperyalizmin maşası ve Eftim'den ögrenecegi çok şey var.