81 İlden 81 haber A

SEYDİALİ

seyri alem
Moderatör
Reaction score
0
Kalbi yeniden attı ama...

Adana

0599600f-93cd-4956-9cec-3e12c23ada09.jpg
Adana'da genç bir kadın, Gençlik Köprüsü üzerinden Seyhan Nehri'ne atladı. Sudan çıkarıldığında hayati fonksiyonları bulunmayan kadının kalbi, kaldırıldığı hastanede doktorların yaklaşık 2 saat süren çabalarıyla yeniden atmaya başladı.
Edinilen bilgiye göre, saat 20.00 sıralarında, Eski Baraj Kapakları Dilberler Sekisi civarında bulunan Gençlik Köprüsü üzerine gelen Fatma B. (24), kendini Seyhan Nehri'nin serin sularına bıraktı. Olayı gören vatandaşlar, durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekibi tarafından bir gezi teknesi yardımıyla kıyıya çıkarılan kadın, çağrılan ambulansla Adana Numune Hastanesi'ne kaldırıldı.
Hayati fonksiyonları olmayan kadının kalbi, doktorların yaklaşık 2 saat süren yoğun çabasıyla yeniden atmaya başladı. Fakat beyin ölümü gerçekleşen Fatma B., Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne sevk edildi.
Fatma B.'nin bir süre önce eşinden boşandığı öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı

Yıldırım keçileri telef etti

Adıyaman

58a16347-5ad2-47c9-a523-a5c19779d1e8.jpg
Adıyaman merkeze bağlı Kayatepe köyünde, dut ağacına yıldırım düşmesi sonucu kurbanlık 40 keçi telef oldu.
Edinilen bilgiye göre olay, Kayatepe köyü Rezip yaylasında yaşandı. Mahmut Çil'e ait 40 keçiyi yeğeni Ramazan Çil otlatmak için yaylaya çıkardı. Saat 15.10 civarında birdenbire ortaya çıkan fırtına, koyunları otlatan çoban Ramazan Çil'e zor anlar yaşattı. Ramazan Çil çadıra sığınırken, kurbanlıklar yağmurdan kaçışmaya başladı. Yağmur kısa sürede şiddetini arttırırken, yağmurdan korunmak isteyen keçiler ağaç altına kaçtı.
40 keçinin yağmurdan korunmak için altına sığındığı tut ağacına yıldırım düştü. Ağacın kabuklarını soyan ve çatlaklara neden olan yıldırım, kurbanlık 40 keçiyi telef etti. Kurbanlıkların sahibi Mahmut Çil, keçilerin telef olmasına üzülürken, zararının 25 bin TL civarında olduğunu söyledi.

Bir yıl önce tamamlandı

Afyon

53149e93-d936-4ea3-9576-bcc0ec9137fb.jpg
Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesine bağlı Dişli beldesinde mart ayında yapımına başlanan taşkın koruma tesisinin tamamlandığı bildirildi.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, inşaatına 1 Mart'ta başlanan ve 31 Ağustos 2012 tarihinde bitirilmesi planlanan Bolvadin Dişli Kasabası Taşkın Koruma Tesisi'nin, yaklaşık bir yıl önce tamamlandığı belirtildi.
Temeli Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından atılan tesisin; Sarıyer Deresi, Köyiçi Deresi ve Alikaya Deresi'nin taşkınlarından korunma sağlanacağı ifade edilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "2 bin 860 metre çift taraflı betonarme duvarlı kanal, 7 adet betonarme köprü ve 700 metre kanal tamiri ile mevcut duvarların yükseltilmesi işlerini kapsayan tesis, 2 milyon 55 bin TL'ye mal oldu. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Bolvadin Dişli Kasabası Taşkın Koruma Tesisi'nin bir yıl önce tamamlanarak hemşerilerinin hizmetine açılmasından memnuniyet duyduğunu belirterek, bundan sonra da Afyonkarahisar'a ve ülkemize yeni tesisler kazandırmaya devam edeceklerini belirtti.

Evini süpürgeyle geçindiriyor

Ağrı

aa595c56-3b2d-4b53-877f-5cd4af2f54dc.jpg
Ağrı'da 8 yıl önce düştüğü için ayağı kırılan ve bir daha iyileşemeyen İbrahim Arpacıoğlu (82) çalı süpürgeleri satarak geçimini sağlıyor.
Ağrı merkez Alpaslan Mahallesi'nde oturan İbrahim Arpacıoğlu ilerlemiş yaşına rağmen her gün koltuk değnekleri yardımı ile Eski Van Caddesi'ne gelerek süpürge satmaya devam ediyor.
Evde eşinin yardımı ile yaptıkları süpürgeleri 2 TL'ye satan Arpacıoğlu, bu şekilde evini geçindirdiğini vurguladı.
Arpacıoğlu, 7 çocuğunun evden ayrı olduğunu 1 çocuğunun okula gittiğini belirterek "Yıllardır burada çalı süpürgeleri ve çobanlar için sopa satıyorum. Biraz zor da olsa ekmek paramızı bu şekilde çıkarıyorum. Yıllar geçse de sarışlarımız hep aynı" dedi.

Okulun açılışı Bahçeli'den

Aksaray

facd120d-5037-4574-bd8c-a1610b333a39.jpg
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Aksaray'ın Dikmen köyünde Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından yaptırılan Oğuzata İlköğretim Okulu'nun açılışını yaptı. Okulun inşasında emeği geçenlere teşekkür eden Bahçeli, "Bu irfan yuvasının nice başarılı şahsiyeti bağrından çıkararak, Türk Milletine armağan edeceğini biliyorum" dedi.
Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından Aksaray il merkezine bağlı Dikmen köyünde yaptırılan 8 derslikli Oğuzata İlköğretim Okulu'nun açılışı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından gerçekleştirildi.
Partililer tarafından Aksaray Adana Karayolu kavşağında bulunan Abaylar Tesisleri'nde karşılanan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, daha sonra Dikmen köyüne geçti. Bahçeli, partililer ve Dikmen köyü sakinleri tarafından Oğuzata İlköğretim Okulu önünde karşılandı. Programın açılış konuşmasını yapan Dikmen Köyü Muhtarı Halil Özmen, MHP lideri Devlet Bahçeli'ye teşekkür ederek, "Başlattığınız Oğuzata İlköğretim Okulları Eğitime Destek Projesinin ilk inşasını Dikmen köyünde gerçekleştirdiniz. Bu okulda yetişen gençler, ülkesine ve milletine hayırlı evlatlar olacaktır" dedi.
Oğuzata İlköğretim Okullarından birçok bölgede yapılacağını ifade eden Ülkü Ocakları Genel Başkanı Harun Öztürk de, "Bilimde ve teknikte yüksek bir seviyeye ulaşmış, yorum ve üretim kabiliyetine sahip bir gençlik potansiyeli ile Türkiye, kısa vadede bölgesinde ve nihayetinde bölgesinde lider bir ülke vasfına erişebilecektir" diye konuştu.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise, "Dikmenli kardeşlerimiz okuyabilmek ve okul bahçelerinin sevincini tadabilmek için başka yerlere gitmekten kurtulacaklardır. Dikmen artık geleceğinden endişe etmeyecek. Üstelik Türkiye'nin yarınlarında pay sahibi olacak ve 'ben de varım' diyecek. Aksaray'ın gelişmesine destek verecek. Eğitim ve öğretimin enginliği ile gelişecek, büyüyecek, saadet dolu günlere kavuşacak. Eğitim ve öğretim bir milletin geleceğini tayin eder. Ülkenin hedeflerine ulaştıracak maddi ve manevi vasıtaları ruhunda barındırır. Öğrencilerimize Türkiye'nin her yöresinde kucağını açan okullarımız, yarınlarımızı tıpkı bir kilim gibi dokur, oya gibi işler. Bu irfan yuvasının nice başarılı şahsiyeti bağrından çıkararak, Türk Milletine armağan edeceğini biliyorum" ifadelerini kullandı.
MHP lideri Bahçeli'ye yapılan okula verdiği destek dolayısıyla Muhtar Halil Özmen tarafından köy halkı adına teşekkür plaketi verildi. Daha sonra Oğuzata İlköğretim Okulu'nun açılışı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP MYK Üyesi Ruhsar Demirel, Aksaray Vali Yardımcısı Emin Sait Karahaliloğlu, Aksaray Milli Eğitim Müdürü İbrahim Yılmaz ve diğer katılımcılar tarafından yapıldı. Açılışın ardından okulu gezen Bahçeli, öğrencilerle yakından ilgilendi.
Okul açılışının ardından geçen günlerde Kahramanmaraş'ta şehit edilen Polis Memuru Yavuz Bayal'ın ailesine taziye ziyareti yapan Bahçeli, daha sonra Aksaray'dan ayrıldı.

Kazı çalışmalarına denetim

Amasya

0ee51f37-100c-4b38-8879-bfaf609c1773.jpg
Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Gümüşlü Mahallesi'nde devam eden 600 yıllık Yakutiye Tekkesi kazı çalışmalarını yerinde inceledi.
Amasya Müzesi'nde görevli sanat tarihçisi Muzaffer Doğanbaş'tan sürdürülen kazı hakkında bilgiler alan Başkan Özdemir yaptığı açıklamada, "Rektörlük binası, Mehmet Paşa Camii, Mustafa Bey Hamamı ve Bimarhane aksının son halkasını tamamlayacak bu kazıyı önemli buluyorum" dedi.
Özdemir, konservatuvarın yeni yerine taşınmasının ardından Bimarhane'nin Sabuncuoğlu Şerefeddin Tıp Tarihi Müzesi olarak hizmet vermeye başladığını kaydetti.

AnkiRockFest 2011 hızlı başladı

Ankara

9cee6a89-e37d-4a89-9e04-dde427dcd6d2.jpg
Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık AnkiRockFest'te yeni bir festival alanı müjdesi verdi.
Çankaya Belediyesi'nin katkılarıyla Ahlatlıbel Spor ve Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen Türkiye'nin tek yerli rock organizasyonu AnkiRockFest 2011 atıştıran yağmura rağmen hızlı başladı.
Önceden ilan edilen merkezlerden kalkan servislerle gelip alanı dolduran her yaştan genç, Kusursuz Hata grubu ile başlayıp Mehmet Eti, None Shall Return, Narkoz, Rema (Gürcistan) Karakedi, Umut Kuzey, Pilli Bebek, Gun Barrel (Almanya) grupları ile devam edip Babazula ve Kurban ile sona eren konserde müzikle ısındılar.
İlk gün konser veren grupların solistleri konser sırasında müziğe, özellikle rock müziğe verilen desteklerden dolayı Çankaya Belediyesi'ne ve düzenlemeye emeği geçenlere teşekkür ederken sahne aralarında lunaparkta eğlenen izleyiciler birinci gün organizasyona tam not verdiler.
Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ve beraberindekiler konser alanını ziyaret ederek stand kuran kurum ve kuruluşların görevlileri ile sohbetin ardından gençlerin arasında konseri izlediler. Tanık, festival düzenleme komitesiyle yaptığı sohbette Çukurambar bölgesinde inşası süren Çansera Kent Bahçesi'nde yapılacak olan festival alanının önümüzdeki yıla, 5. AnkiRockFest'e yetiştirileceği müjdesini verdi.
Sahne arkasında sanatçılarla buluşan Tanık, Ankara'nın eski rock gruplarından Pilli Bebek'ten Cem Kısmet ve Almanya'dan gelen Gun Barrel grubu üyeleriyle sohbet etti.

Bihter ile Behlül evlendi

Antalya

5f763c33-288b-4515-81f6-d585b8dbb835.jpg
Antalya Devlet Opera ve Balesi'nin 1 Ekim 'de perdelerini açacağı Aşk-ı Memnu adlı eserde Bihter ve Behlül karakterini canlandıran Sema Çavuşoğlu ve Göksay Yaran hayatlarını birleştirdi.
Sahnedeki başarılarıyla büyük beğeni toplayan çift, geçtiğimiz günlerde IC Airport Otel'de düzenlenen düğünle evlendi. Çiftin nikah şahitliğini Antalya Devlet Opera ve Balesi Müdürü Nilay Genç ve korrepetitör Duygu İnandık Örnek yaptı. Antalya Devlet Opera ve Balesi sanatçılarının da katıldığı düğünde, çift Aşk-ı Memnu'da birlikte rol aldıkları arkadaşlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.
1 EKİM'DE SAHNELENECEK
'Bihter' karakterindeki performansıyla izleyicinin beğenisini kazanan soprano Sema Çavuşoğlu ve 'Behlül' karakterini canlandıran solist sanatçı tenor Göksay Yaran, evlendikten sonra ilk kez 1 Ekim 'de Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sahnelenecek Aşk-ı Memnu adlı eserde birlikte sahne alacaklar.

Yaralı atmaca emin ellerde

Ardahan

aced9149-fef5-4487-b12b-327f28f196d1.jpg
Ardahan'ın Çıldır ilçesinde yaralı atmacayı bulan vatandaş veteriner hekimde tedavisini yaptırarak bakımını üstlendi.
Çıldır Eşmepınar köyünde ikamet eden Şentürk Topkaya isimli genç öğlen saatlerinde evlerinin bahçesinde gördüğü atmacayı yakalayarak evine götürdü. Burada atmacanın kanadından yaralandığını fark edince ilçedeki veteriner kliniğine getirerek tedavi ettirdi.
Veteriner Hekim Hakan Beyaz yaralı atmacanın elektrik tellerinden dolayı kanadının zarar gördüğünü belirterek ayakta tedavisini yaptı.Yaralı atmacayı tedavi ettikten sonra birkaç gün iyi bir bakıma ihtiyacı olduğunu ifade eden Beyaz, ilçede de herhangi bir hayvan sever kurumun olmadığından dolayı bu atmacaya bakılmazsa çok fazla yaşayamayacağı söylemesi üzerine hayvan sever vatandaş kendisinin bakabileceğini söyleyerek atmacayı yanına aldı.
Etle beslendiğini söyleyen veteriner hekim, "Şayet birkaç gün beslenmesi iyi yapılırsa yaralı atmaca tekrar doğal hayatına dönüp uçabilir ve kendi beslenmesini de sağlayabilir" dedi.

Baz istasyonu tepkisi!

Artvin

b49885ac-4aae-48b6-b358-8d94b3b63651.jpg
Artvin'in Borçka ilçesine bağlı Çiftepınar köyünde vatandaşlar, karşı çıkmalarına rağmen mahallelerine kurulan baz istasyonlarına tepki gösterdi.
Çevre sakinleri, baz istasyonlarının köylerine kurulmaması için hukuk mücadelesi başlattıklarını, açılan 3 davadan birini kazandıklarını belirtti.
Evlerin çatısına baz istasyonu kuran şirketin kendilerini, "Elektrik direklerini değiştiriyoruz, kış ayında artık elektrikler kesilmeyecek" gibi sözlerle avuttuklarını belirten çevre sakinleri, kurulan baz istasyonu yüzünden bölgede hastalıkların eksik olmadığını savundu.
Cankurtaran Trafik İstasyonu yanında bulunan alanda toplanan çevre sakinleri , "İstasyona hayır", "Köyümüzde baz istasyonu istemiyoruz", "Kanser olmak istemiyoruz" şeklinde sloganlar attı. Vatandaşlar, baz istasyonları kaldırılana kadar eylem yapacaklarını ve gece gündüz nöbet tutacaklarını ifade etti.

110 kilo esar ele geçirildi

Aydın

2c0f8e7f-8756-45eb-a85c-95b5e1831af7.jpg
Aydın’ın Nazilli ilçesinde jandarmanın düzenlediği operasyonda 110 kilo kubar esar maddesi ve 70 kök Hint keneviri ele geçirildi. Olayla ilgili olarak 5 kişi gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre; Aydın İl Jandarma Komutanlığınca yapılan istihbari çalışma neticesinde Nazilli’ye bağlı Kavacık-Sinekçiler köyü arasında Y.Y., A.T ve T.O isimli şahısların uyuşturucu madde kaçakçılığı yaptığı tespit edildi. Söz konusu köylere düzenlenen ve çok sayıda ekibin katıldığı eş zamanlı operasyonda Y.Y., A.T ve T.O isimli şahıslar 20 AJN 25 plakalı araç ile Sinekçiler köyü yakınlarında yakalandı. Şahısların aracında yapılan arama neticesinde 30 gram kenevir tohumu ele geçirildi. İfadelerine başvurulan şüphelilerin Kavacık köyünde ikamet eden Salih Y. ve Süleyman D. isimli şahıslarla bağlantısı olduğu tespit edildi.
Olayla ilgili olduğu tespit edilen son iki şahsın bölgeye yakın tarlalarının olup olmadığının araştırılması üzerine şüpheliler kaçak ekim yaptıkları bölge tespit edildi. Süleyman D. isimli şüphelinin Kavacık-Sinekçiler köyü arasında kalan bölgede dere yatağı içerisinde ailesine ait bahçesinin olduğu anlaşıldı. Söz konusu dere yatağı içerisinde yapılan arama neticesinde çuval içerisinde 109.4 kilogram kubar esrar maddesi ile ormanlık alanı açmak suretiyle oluşturulmuş kaçak ekim alanında 70 kök Hint keneviri, 3 adet köstebek tabancası, 3 adet 12 kalibre dolu av tüfeği fişeği ele geçirildi.
Nazilli İlçe Jandarma Karakolu’nda sorgulanan şüphelilerden Salih Y., Y.Y., A.T. ve T.O. uyuşturucu madde imaları ve ticareti yapmak suçundan Nazilli Adliyesine sevk edildi. Olayla ilgili olduğu tespit edilen ve kaçak ekim alanının sahiplerinden olan Süleyman D’nin yakalanması için çalışma başaltıldı. Jandarma tarafından gözaltına alınan 4 şüphelinin adliyeye sevk edilmesinin ardından aranan Süleyman D. isimli şüpheli de karakola gelerek teslim oldu. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

kent haber

Geri