80 ve 160 gb hdd

SEYDİALİ

seyri alem
Moderatör
Reaction score
0
evet iki farklı marka ve buyuklukte hdd yi parçaladım vede sonuç ortada içinde pek fazla malzeme çıkmadı acıkcası ben bir fark göremedım

a2dmE.jpg
b8Nc5.jpg

RLNHI.jpg

OAQW.jpg

WajMF.jpg

jNKd.jpg

Hguy.jpg

g81j.jpg

ZbpnJ.jpg

Jw4NB.jpg

DUJpW.jpg
TKRDX.jpg

YqsK.jpg

c5D3A.jpg

Bebe onları öyle niye açarsın ki HDD , flopy, disk, cd-rw, dvd-rw bunlar yüksek oranda radyasyon yayan aletlerdir dolayısıyla açıldıklarında kansorejen etki yaratır üstündede etiket olması gerekiyor kesinlikle açmayın ve kimyasal madde kutularına atın ibaresi bulunması gerekiyor daha fazla elini sürmeden kurutulmaya bak onlardan

Bebe onları öyle niye açarsın ki HDD , flopy, disk, cd-rw, dvd-rw bunlar yüksek oranda radyasyon yayan aletlerdir dolayısıyla açıldıklarında kansorejen etki yaratır üstündede etiket olması gerekiyor kesinlikle açmayın ve kimyasal madde kutularına atın ibaresi bulunması gerekiyor daha fazla elini sürmeden kurutulmaya bak onlardan

daha önce ses yapan bir hddyı soktum plakalrına baktım taktım sorunsuz çalısıyor 2 yıldır :)

radyasyon olayına gelirsek dogrudur ama benım bildiğim radyasyonu emen tek elment veya bu radyasyon ışını gecirmeyen element kursundur ki hastanalerde rotken cihazlarının oldugu odalarda sıkca kulanılır lakın bu cihazlarda alemunyum kullanılıyor demekkı bu kadar buyutecek bir sorun yok : )

Şimdi radyasyyonu emen element kurusun dogru hastane lerde rötgen veya anjio odasının etrafına kurşun plakalar döşenir 25cm kalıngında olması gerekir yerinde 1 metre altından iribaren odayı sarması gerekir bu doğru şimdi hdd den gelen radyasyonu önlemek için adamlar birşeyler yapmışmı onu bilmiyorum fakat ürünün üstünde açmayınız tehlikeli madde uyarısı olması gerekiyordu ayrıca hdd yi açıp tekrar kullanmanız tamamen şans zira içinde ki diskin ışıkla temas etmesi diskin ölmesine neden oluyor bu nedenle diski siyah bir tabaka ardından alüminyum tabakayla kapatmışlar ; )

Geri