Çömelme Açılımı

l3adl3oy

New member
Reaction score
0
Çok savaş gördü bu millet...

Çömelen devleti ilk kez görüyor.

* * *

Her yer jammer dolu.
Sinyal kesiyorlar.
Ki, mayın filan patlamasın.
Havada üç tane Kobra var.
Tam teçhizatlı, tur atıyorlar.
Arada ısı bombası fırlatıyorlar.
Ki, roket gelirse hedefi şaşırsın.
Yüzlerce bordo bereli etrafta...
Araziye yayılmışlar, eller tetikte.
Kum çuvallarıyla çevrili siper...
Ardında, çömelmiş Başbakan.
Ve, Genelkurmay Başkanı.
Ki, mıhlamasınlar.

* * *

Moral vermek için yapılan ziyaretin, moral bozucu fotoğrafıdır bu.

* * *

Kimseyi rencide etmek maksadıyla yazmıyorum; ben de olsam, ben de çömelirim... Çünkü, elimizi kolumuzu sallaya sallaya girdiğimiz Irak topraklarına, kendi topraklarımızdaki kum çuvallarının ardından çömelerek bakabiliyoruz bugün anca.

* * *

Ankara’da yıllardır yan gelip yatarken, dizlerinin üstüne çökmüş örgütün, yeniden ayağa kalkmasına göz yummanın neticesidir bu... Kahramanlarımıza vatan haini muamelesi yapıp, içeri tıkarken, “güzel şeyler oluyor” deyip, teröriste havai fişek fırlatmanın, şımartmanın neticesidir. Şeref madalyalı subaylarımız kendi kafasına sıkarken, utanmadan sırıtmanın... “Camilerimizi bombalayacaklar, bize suikast yapacaklar” iftirasıyla cahil cüheladan oy toplayıp, elinde roketle gezenleri gizli gizli affetmeye çalışmanın bedelidir. Adamlar harıl harıl memleketin yollarına mayın döşerken, şarkıcılarla türkücülerle şov yapmanın, 4-4-2’yle mi yoksa 3-5-2’yle mi hallederiz bu meseleyi diye, futbolcularla top sektirmenin bedelidir.

* * *

Bir taraftan “kardeşim” diye bağrına basacaksın Barzani’yi... Öbür taraftan “taşeron bunlar” deyip, kum çuvallarının ardından çömelerek bakacaksın Barzani’nin topraklarına.

* * *

Nasıl gezebiliriz ki ayakta?

Yılmaz ÖZDİL

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/15095853.asp

arkadasim konu icin ilk once tskler ama kaynak linkini eklememissin.. eklersen iyi olur

benım anlamadığım hiç çöemelen insan görmediniz mi şonuçta onlar insan ve ordakı hava şartları nasıl

Anlatılmak istenen konu o değil zaten arkadaşım. Bu yazarın yapısı bu mizahi şekilde giriyor
konuya en sonda anlatmak istediği mesajı veriyor.

bu pkk yı bıtırecek olan toplumdur kardesım hıc bızaman teror sıddetle bastıralamz
bunu dunyannın her yerınde goruyoruz oyle degıl mı!!!

ıste ıspanya da savasıyor hala sonu geldı mı hayır!!!

bız toplum olarak gencecık ınsanlarımızın daga cıkmasını engellersek ve genc yasta elıne sılah ya da tas alacagına kıtap almasını kalem almasını saglarsak o zmn pkk sorunu kalmaz !!!

ıste bu hukumet buna yardımcı oluyor!!!!

dıs guclerın etkısını de unutmamak gerekır tabıkı ama bı gun onlarda bıtrecektır elbet
curukler temızlenmeye basladı zaten!!

Anlatılmak istenen konu o değil zaten arkadaşım. Bu yazarın yapısı bu mizahi şekilde giriyor
konuya en sonda anlatmak istediği mesajı veriyor.

ben bunu bır yeerde daha gordum tuhaf geldi bana, tamam içeriği direk anlatsa daha iyi olurdu sahsı fıkrım burda sanıyorum ınceden giydırıyor hukumete

Allah onları bize dömelmiş göstermesin de .....:)

benım anlamadığım hiç çöemelen insan görmediniz mi şonuçta onlar insan ve ordakı hava şartları nasıl

Çömelen insan gördükte, 2.Atatürk olmaya kadar yakıştırılmış birinin en azından Kasımpaşalı gibi durmasını beklerdik.

arkadaşlar doğuda arazide sabit bir yerde dururken çömelmek bir kuraldır.bu genel kurmayda olsa başbakanda olsa bir kuraldır.operasyonlara veya doğuda arazide askerlik yapmamış olanlar bilemeyebilir.

arkadaşlar doğuda arazide sabit bir yerde dururken çömelmek bir kuraldır.bu genel kurmayda olsa başbakanda olsa bir kuraldır.operasyonlara veya doğuda arazide askerlik yapmamış olanlar bilemeyebilir.

kural mı ?

kural değil zorunluluk olabilir hele ki bu devirde dağda saklanan pkk lıların vurmaması için vurmasını zorlaştırmak için.

anlatılmak istenen şu sen kendi ülkendesin ve ayakta duramıyosun.ülkende ayakta duramıyosun.bu demek oluyorki orada barış yok savaş var ve can güvenliği de yok.

anca savaş sırasında ayakta durulmaz vurulmasın diye.

o fotoğrafta terörün pkk nın ne duruma geldiğini çok güzel bi şekilde özetliyor.

idam kalkmıcak apo nun yaşamasına izin verilmicekti.

olay çıkaran pkk nın lehinde gösteri yapan elebaşı kimler ise idam edilicekti.

diğer ülkelerinde bizden istediği açılım zaten.açılımı destekliyorlar neden?

çünkü türk milletinde kaos yaratacağını biliyolar.açılımın kürtlere cesaret vericeğini biliyolar.

TC nin alehinde bi durum yaratacağını biliyolar.

şuraya yazıyorum eğer bu açılım olursa ve olduktan sonra kürtler daha fazlasını isteyecekler ve aynı şekilde bu kalleş oyunlarına devam ediceklerdir.

bunların istedikleri açılım falan değil ayrı bi devlet.kürdistan.

ülke yıkılacak zaten de birazda torunlarımız görse yeter =)

kural mı ?

kural değil zorunluluk olabilir hele ki bu devirde dağda saklanan pkk lıların vurmaması için vurmasını zorlaştırmak için.

anlatılmak istenen şu sen kendi ülkendesin ve ayakta duramıyosun.ülkende ayakta duramıyosun.bu demek oluyorki orada barış yok savaş var ve can güvenliği de yok.

anca savaş sırasında ayakta durulmaz vurulmasın diye.

o fotoğrafta terörün pkk nın ne duruma geldiğini çok güzel bi şekilde özetliyor.

idam kalkmıcak apo nun yaşamasına izin verilmicekti.

olay çıkaran pkk nın lehinde gösteri yapan elebaşı kimler ise idam edilicekti.

diğer ülkelerinde bizden istediği açılım zaten.açılımı destekliyorlar neden?

çünkü türk milletinde kaos yaratacağını biliyolar.açılımın kürtlere cesaret vericeğini biliyolar.

TC nin alehinde bi durum yaratacağını biliyolar.

şuraya yazıyorum eğer bu açılım olursa ve olduktan sonra kürtler daha fazlasını isteyecekler ve aynı şekilde bu kalleş oyunlarına devam ediceklerdir.

bunların istedikleri açılım falan değil ayrı bi devlet.kürdistan.

ülke yıkılacak zaten de birazda torunlarımız görse yeter =)

ii hoş konusmussun.dediklerinde olabilir o yondende bakıyorum bazen olaya.hani daha fazlasını isterler kurdistan kurmak fln ewt acılımdan sonra bunuda istiye bilirler.ama ne yazıkki idam kalktı asamıosun apoyu.hayır idam olsa bile asmak ii mi onuda tartısmak lazm bu adamı asmak onu o bolgede kahraman haline getirebilir we daha cok yandas toplıyabilirler.tmm dielimki asmak istioz ama idamı kaldıran bu hükümetten onceki hukumetler.hani simdi hukumete ip lazımsa werelim diyenler.neyse bu hukumetten oncekiler ne yaptı bu konuda asarız keseriz sole yaparız bole yaparız.hep silahla halletmeye calıstılar demi.yannıs anlasılmasın silahla halledilebilcekse oldursunler alayını kurtulalım.ama gorduk simdiye kadar silahla hallolmuyo.peki simdiki hukumet farklı bi yoldan gitmeye calısıyo elini tasın altına koydu sorunu halletmek için çalısıyo.tmm dielim bu yol yannıs peki ne oneriyonuz.ogrenmek istiorum ya cidden.belki bi yerde okumussunuzdur ne bilim sabahtan aksama kdr acılım bitsin die bagıran yazarları okuyosunuz.hangisi baska bi cozum sunuyo cok merak ediorum.bi söleyinde onun ustunde tartısalım.

[sıze="2"]ii hoş konusmussun.dediklerinde olabilir o yondende bakıyorum bazen olaya.hani daha fazlasını isterler kurdistan kurmak fln ewt acılımdan sonra bunuda istiye bilirler.ama ne yazıkki idam kalktı asamıosun apoyu.hayır idam olsa bile asmak ii mi onuda tartısmak lazm bu adamı asmak onu o bolgede kahraman haline getirebilir we daha cok yandas toplıyabilirler.tmm dielimki asmak istioz ama idamı kaldıran bu hükümetten onceki hukumetler.hani simdi hukumete ip lazımsa werelim diyenler.neyse bu hukumetten oncekiler ne yaptı bu konuda asarız keseriz sole yaparız bole yaparız.hep silahla halletmeye calıstılar demi.yannıs anlasılmasın silahla halledilebilcekse oldursunler alayını kurtulalım.ama gorduk simdiye kadar silahla hallolmuyo.peki simdiki hukumet farklı bi yoldan gitmeye calısıyo elini tasın altına koydu sorunu halletmek için çalısıyo.tmm dielim bu yol yannıs peki ne oneriyonuz.ogrenmek istiorum ya cidden.belki bi yerde okumussunuzdur ne bilim sabahtan aksama kdr acılım bitsin die bagıran yazarları okuyosunuz.hangisi baska bi cozum sunuyo cok merak ediorum.bi söleyinde onun ustunde tartısalım.[/sıze]

hocam cok guzel konusmussun gercekten!!

Wolf kardesımız bunlar dıe felan bahsetmıs ne kadar yanlıs bısı !!

Arkadaslar sunu bılın kı kurt halkı ıle pkk aynı sey degıl en azından ıdelojısı aynı degıl hepsının
destekleyen var tabıkı ama hepsı ıcın gecerlı degil
bizde boyle dusunursek resmen pkk yı desteklemıs oluruz oyle degıl mı!!

Bnm dogudan gelen bı suru arkdasım var sızın de var dır ıste bunlar canlı sahıtler onlara sorun bakalım pkk yı destekleyen kac kısı var

o sokaklara dokulen ınsanlar ben kaldırılmıs gencler olduguna ınanıyorum!!!

çömelmeye bile kulp taktınızya başka bir şey demiyorum
ve gsm reklamındaki gibi size kırmız diyorum belki sizde çömelirsiniz

ii hoş konusmussun.dediklerinde olabilir o yondende bakıyorum bazen olaya.hani daha fazlasını isterler kurdistan kurmak fln ewt acılımdan sonra bunuda istiye bilirler.ama ne yazıkki idam kalktı asamıosun apoyu.hayır idam olsa bile asmak ii mi onuda tartısmak lazm bu adamı asmak onu o bolgede kahraman haline getirebilir we daha cok yandas toplıyabilirler.tmm dielimki asmak istioz ama idamı kaldıran bu hükümetten onceki hukumetler.hani simdi hukumete ip lazımsa werelim diyenler.neyse bu hukumetten oncekiler ne yaptı bu konuda asarız keseriz sole yaparız bole yaparız.hep silahla halletmeye calıstılar demi.yannıs anlasılmasın silahla halledilebilcekse oldursunler alayını kurtulalım.ama gorduk simdiye kadar silahla hallolmuyo.peki simdiki hukumet farklı bi yoldan gitmeye calısıyo elini tasın altına koydu sorunu halletmek için çalısıyo.tmm dielim bu yol yannıs peki ne oneriyonuz.ogrenmek istiorum ya cidden.belki bi yerde okumussunuzdur ne bilim sabahtan aksama kdr acılım bitsin die bagıran yazarları okuyosunuz.hangisi baska bi cozum sunuyo cok merak ediorum.bi söleyinde onun ustunde tartısalım.

önceki hükümetleride eleştiririm sadece akp değil.

önceden terör bu kadar değildi.

açılım yüzünden bu terör olayları çok daha arttı ve daha da artacak.

idam kalkmıcaktı kesinlikle.pkk ve yandaşlarının ülkeyi bölmekten başka bi amaçları yok.

onun için kesinlikle taviz verilmemesi gerek.

akp açılım diyerek çok büyük bi yanlış yaptı.

hemde öle bi yanlış yaptı ki artık geriye dönüş imkansız gibi bişi.

akp açılım yaptı terör arttı ve daha çok şehit verir olduk.

akp oh açılım yapıyo kafa rahat hava hoş onlara göre herşey yolunda ama

ülkenin tüm kahrını çeken türk milleti.şehit anaları.

eğer hükümet de tek bi tane milletini ülkesini seven biri olsaydı bunun olacağını bilirdi

ve açılıma karşı çıkardı.

açılım pkk yı ve kürtleri azıtmaktan başka hiçbir işe yaramadı.

bunlar diyerek tabiki tüm kürtleri kastetmedim.

pkk ve ona yardım eden,onun tarafında olan,tüm yandaşlarına dedim...

burda savunma pozisyonuna geçen üyelere uyarıdır:

burada başbakanın çömelmesine bişey demiyor. diyor ki " bende olsam çömelirim" sorun çömelmesinde değil. elinin kolunu sallayarak girdiğin ırak topraklarına karşı çömelekrek bakıyorsun diyor. yani dost görünenlerin düşmanlığından bahsediyor.

sizde kalkıp başbakanı savunuyorsunuz. çömelecek tabiki.

sadece yazara bakarak " ulan bu adam yine başbakana sallıyor" diye düşünüp yazıyı hiç okumayanalr azıık dikkatle yazıyı okurlarsa orda anlatılmak istenenei çok net görecekler.

Teror olayları açılımdan dolayı arttıysa demekki hükümet açılım yaparak doğru bişey yapmış.
şöyle ki kediyi bir köşeye sıkıştırırsan o canı pahasına da olsa sana saldırır. Demekki açılımla birileri köşeye sıkıştı ve bu saldırılar normal..
Hükümet açılım yaparken bir takım medya konuyu öyle sulandırdı ki halkı, açılımın pkkya boyun eğmek demek olduğuna inandırmaya çalıştılar..

Peki sorarım size neden açılımı içi boş diye tersleyeceğinize hadi gelin beraber dolduralım demediniz? (belki oyumuz azalır diye) size geleneri de kapıdan çevirdiniz.

Hükümet açılım yapmakla üzerine düşen görevi yaptı. Açılımda eksik olan şey Siz ve Sizin Desteğinizdi. Ama SİZ sorunun çözümünden çok kendi OY larınızı düşündünüz. Eğer bugün tablo buysa bu şehit cenazelerinde açılıma karşı çıkanların payı büyüktür.:thumbdown:

Teror olayları açılımdan dolayı arttıysa demekki hükümet açılım yaparak doğru bişey yapmış.
şöyle ki kediyi bir köşeye sıkıştırırsan o canı pahasına da olsa sana saldırır. Demekki açılımla birileri köşeye sıkıştı ve bu saldırılar normal..
Hükümet açılım yaparken bir takım medya konuyu öyle sulandırdı ki halkı, açılımın pkkya boyun eğmek demek olduğuna inandırmaya çalıştılar..

Peki sorarım size neden açılımı içi boş diye tersleyeceğinize hadi gelin beraber dolduralım demediniz? (belki oyumuz azalır diye) size geleneri de kapıdan çevirdiniz.

Hükümet açılım yapmakla üzerine düşen görevi yaptı. Açılımda eksik olan şey Siz ve Sizin Desteğinizdi. Ama SİZ sorunun çözümünden çok kendi OY larınızı düşündünüz. Eğer bugün tablo buysa bu şehit cenazelerinde açılıma karşı çıkanların payı büyüktür.:thumbdown:

arkadaşım ne oyundan bahsediyosun sen ?

benim hiçbir parti için çalıştığım oy topladığım falan da yok.

beni akp ile mi karıştırdın ?

açılım abd,avrupa ve israil in istediği bişeydir.

söledim yine sölüyorum açılım ülkede ayrımcılığa,kargaşaya yol açacağı için onlar tarafındanda zaten desteklenmektedir.

sadece açılım yaparak bu terör olayları bitecekmi sanıyorsunuz siz ?

asıl siz anca oyları düşünürsünüz,pkk lıları düşünüp onlar için üzülüp sadece şehit anaları üzülmüyo,kandırılan gençler (pkk) in ailesi de üzülüyo deyip türk milletine bi darbeyi de öle vurursunuz.

siz bir koyun dereden atlar geriside derenin nasıl olduğunu düşünmeden takip eder ya siz de ölesiniz.

hükümet bi yoldan gidiyo ama o yolun nasıl bir yol olduğuna bakan yok.

islam ı kullanmaları yeterli size göre.

size göre şimdi herşey güzel ülke iyiye gidiyo.

imzamdaki atatürk ün lafı herşeyi özetliyor...

önceki hükümetleride eleştiririm sadece akp değil.

önceden terör bu kadar değildi.

idam kalkmıcaktı kesinlikle.pkk ve yandaşlarının ülkeyi bölmekten başka bi amaçları yok.

onun için kesinlikle taviz verilmemesi gerek.

akp açılım diyerek çok büyük bi yanlış yaptı.

hemde öle bi yanlış yaptı ki artık geriye dönüş imkansız gibi bişi.

akp açılım yaptı terör arttı ve daha çok şehit verir olduk.

akp oh açılım yapıyo kafa rahat hava hoş onlara göre herşey yolunda ama

ülkenin tüm kahrını çeken türk milleti.şehit anaları.

eğer hükümet de tek bi tane milletini ülkesini seven biri olsaydı bunun olacağını bilirdi

ve açılıma karşı çıkardı.

açılım pkk yı ve kürtleri azıtmaktan başka hiçbir işe yaramadı.

bunlar diyerek tabiki tüm kürtleri kastetmedim.

pkk ve ona yardım eden,onun tarafında olan,tüm yandaşlarına dedim...

tmm onceki yazındada bunu anlamıstım bu yazındada bundan bahsetmişsin.(burdan yazdıklarına katılıorum gibi bi anlam cıkmasın katılmıorum coguna.)ama ben sunu soruorum.sen we senin gibi acılıma karsı olanlara napalım?bugunku muhalefetin en buyuk sorunuda bu sadece cıkıp yapmıyalım die bagırıolar.onu yapmıyalım sole yapsak daha ii diyen yoq.tekrar soruyorum peki napalım?nasıl cozelim bu sorunu?

Geri