7 Ve XP İkilemi

sabuncu

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar merhaba günaydın iyi forumlar

Şimdi benim biricik dayıoglum gitmiş yöv avm den acer marka bir laptop almış tam 1,900 tl peşin fiyatı
neyse ben gördüm pc yi intel core i3 işlemci 2.12 ghz dı galiba 3gb ram 2 gb miydi 1 gb miydi ekran kartı var.320 gb harddisk mevcut
İşletim sistemi son çıkan Windows 7 Home basic bir de :)

Sorun yada sorum şöyle:Şimdi bana getirince oyun yükler misin dedi olmaz dedim çünkü bende ki oyunları yükleyemeyiz dedim bunu 7 oldugu için söylemiştim.Sonra dedim ki 7 silip xp çaksam makinaya nasıl olur diye düşündüm.Ayrıca laptop un içinde ne anakart cd si var nede ekran kartı cd si var

Çaksam bunları bulması uzun sürer dedim dün akşam format atmadım.Hala daha ikilemdeyim.Atsam mı atmasam mı?Yol gösterin arkadaşlar :001_rolleyes:

Eğer ekran kartın sadece DX9 destekliyorsa XP yi tercih etmelisin.Fakat DX10 veya DX11 destekliyorsa Windows 7 de kalmalısın.Oyunları çalıştırmaz diye birşey asla söz konusu olamaz.Arada çalışmayan 1-2 oyun olabilir fakat oyun cok eski olmadığı sürece eminim ki çalıştıracaktır.

Mesela ben Counter-Strike'ı çalıştırmayı başarmıştım.Ama Ekran kartının sürücüsü güncel olmalı.

Eğer ekran kartın sadece DX9 destekliyorsa XP yi tercih etmelisin.Fakat DX10 veya DX11 destekliyorsa Windows 7 de kalmalısın.Oyunları çalıştırmaz diye birşey asla söz konusu olamaz.Arada çalışmayan 1-2 oyun olabilir fakat oyun cok eski olmadığı sürece eminim ki çalıştıracaktır.

ya muhtemelen 10 dur bence ve dx kaç olduguna nasıl bakarım?

Ben 1-2 laptop biliyorum ikisinde de vista dan düşük bir sitem yüklediğinde performans düşüklüğü oluyor.Baktım sitelerde çaresi var galiba ama önermem.Vista yada Win7 kurulu geldiyse öyle kalsın.
Ama vista geldiyse win7 kurabilirsin aynı işletim sistemi.
Win7 şu ana kadar birkaç program ve birkaç oyun çalışmadı onun haricinde sorunsuz çalışıyor.Tabi 64 bit için konuşuyorum.
Diziüstü bilgisyar vista tabanına optimize edildiği için muhtemelen sadece vista ve üzeri işletim sisteminde hızlı performans sağlayabilir ama sende dvd si varsa bir dene derim xp yi.Tabi önerim ayrılmamandır...

XP ye hiç gerek yok
O Laptop Windows 7 ile cok daha performanslı calışacaktır.
Butun oyunlarıda oynayabılırsınız en eskılerı ıle Windows 7 de sorun olmaz.

ögrendiğim kadarıyla herkes bozma orjinal kalsın diyor ama yanlız home basic ve 32-64 bit meselesi nedir ve nerden bakarım?

güncel derken update gibi bir şey mi? ekran kartı update diye bir şey oluyor mu yahu?

Windows 7 de senin driverları update etmene gerek yok.Güncelleştirmeler vasıtasıyla eğer sürücü driverlarının bir update olayı varsa o zaten bulup kendısı otomatik olarak yüklüyor.Güncelleştirmelere bir yükle derim.Eğer bulamassan Ekran kartının internet sitesine girip oradan en son cıkan driverı indirip kurmalısın.Ve ayda 1 kez falan yeni driver çıkmışmı diye düzenli olarak kontrol etmelisin.

Eğer kendi sisteminin kaç bit olduğunu öğrenmek istiyorsan Bilgisayarım a sağ tıklayıp özelliklerden bakabilirsin.Eğer ikisinin arasındaki farkı soruyorsan belirli bir performans artışı olur.Eğer pc de 4Gb dan fazla ram kullanıyorsan 64 bit yüklemelisin.Ama yükleme derim çünkü uyumsuzluk olayı olabilyor.

arkadaşlar merhaba,

yeni aldığım bilgisayarda win7 yüklü ve bu bilgilsayarda ETA7 muhasebe programı çalıştırmak istiyorum fakat tam ekran modunda çalışmıyor.ETA desteği aradım ekran kartının sürücüsünün değiştirilmesi gerektiğini söylediler.O zaman da çözünürlük bozulacakmış.

Sonuç olarak win7 ye format atıp,XP yüklemek istiyorum.Bunun için önereceğiniz yol XP CD si ile boot edip,yüklemek midir yoksa win7 ye has farklı bir format şekli varmıdır?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

arkadaşlar merhaba,

yeni aldığım bilgisayarda win7 yüklü ve bu bilgilsayarda ETA7 muhasebe programı çalıştırmak istiyorum fakat tam ekran modunda çalışmıyor.ETA desteği aradım ekran kartının sürücüsünün değiştirilmesi gerektiğini söylediler.O zaman da çözünürlük bozulacakmış.

Sonuç olarak win7 ye format atıp,XP yüklemek istiyorum.Bunun için önereceğiniz yol XP CD si ile boot edip,yüklemek midir yoksa win7 ye has farklı bir format şekli varmıdır?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Tavsiyem XP yi düşünme bile desteği olmayan ve eski bir sistem..
Win7 de kal o programın bir şekilde çalışması mümkün.Ama çalıştıramadım dersen çok lazım acil dersende önerim şu XP indir ama sanal olarak kur yada Windowsun win7 için yapmış olduğu sanal xp yi kur.Ben genelde virtualbox kullanıyorum ama windowsunkide olur...

XP ye Sakin Donme :)

Win 7 Dir Arti Yeni Win 7 De Driverlar Sistemin Icine Gomulu...

Geri