553mhz kulllanan laptopa 667mhz lik ddr2 ram taksak sorun olurmu?

ctozkan

New member
Reaction score
0
553mhz kulllanan laptopa 667mhz lik ddr2 ram taksak sorun olurmu? simdiden tsk.

ilginiz icin tskler.
laptopun markası ve modeli Dell inspiron 6400 genuine intel(R) CPU T2300 @ 1,66GHz

istereseniz 800mhz' lik ram takin eski ram' lari kullanmaya devam ettikce diger takilacak yeni ram' lar da 533 mhz olarak calisacak,

tabi ilk basta sunu sormam gerekirdi; makinenizin marka modeli nedir?

diger 533mhz' lik ram i kullanmayacakasaniz makinenizin modeli ile ilgili bilgi edinmemiz gerekecektir, niye mi? cunku makinenizde 667 mhz' lik ram destegi olmayabilir,

marka model soylerseniz daha fazla yardimci olmaya calisiriz

kolay gelsin

benimde anakart 533 mhz destekliyor 667 mhz lik 2 tane ram taktım. ama 533 te çalışıyor.ramleriniz çalışır fakat anakartın desteklediği mhz kadar verim alabilirsiniz.aynı bende olduğu gibi;)

laptopun markası ve modeli Dell inspiron 6400 genuine intel(R) CPU T2300 @ 1,66GHz

sizin laptop max 2 gb ddr2 667mhz ram destegi sunmakta, ama daha oncesinde de soyledigimizi gibi 533 ram'i kullanmaya devam edecekseniz 667mhz' lik ram almaniz hicbir sey fark ettirmeyecek,

laptop' unuz iki sekilde uretime sunulmus
1-512mb ddr2 533mhz*2 ram
2-256mb ddr2 533mhz*2 ram secenekleri ile piyasada bulunmakta

2 siktada goruldugu gibi makinenin 2 slot' u da dolu demektir
yani ram alsanizda takabilecek yer mevcut olmayacak
yani birinden birini cikarmaniz gerekecek

ama ne olur ne olmaz "cpu-z" isimli programlar bir bakin,tek slot dolu olarakta satisa sunulmus olabilir unutmayinki burasi Turkiye:D

bahsedilen porgramla makinenizin teknik ozelliklerine gozatabilirsiniz, ve buradan ulasabilirsiniz

kolay gelsin

Merhaba bende aynı konuyla ilgili bi soru soracaktım. toshiba a100-599 lapobum var üzerinde 1+1=2gb 533 mhz ram var. ben 1 gb rami çıkarıp 2gb ram takmak istiyorum. 800 mhz taksam olurmu. bu konularda biraz bilgisizimde yardımcı olurmusunuz. teşekkürler

pardon ramin biri 333 mhz diğeri 266 mhz miş hangisini çıkarayım ne takayım

Merhaba bende aynı konuyla ilgili bi soru soracaktım. toshiba a100-599 lapobum var üzerinde 1+1=2gb 533 mhz ram var. ben 1 gb rami çıkarıp 2gb ram takmak istiyorum. 800 mhz taksam olurmu. bu konularda biraz bilgisizimde yardımcı olurmusunuz. teşekkürler

pardon ramin biri 333 mhz diğeri 266 mhz miş hangisini çıkarayım ne takayım

urununuz ile ilgili bilgiyi buradan bulabilirsiniz

bildigim kadariyla max 4gb ddr2 533mhz ram kullanabiliyor,

333-266 demissiniz, teorik olarak iki ile carparsaniz kullandigimiz mhz' leri elde ederiz

kolay gelsin

sorun olmaz bios otomatik olarak ram i 533 mhz görecektir bios u güncellersen 677 görür

biosu güncelledim biosa 6.0 diyor. şimdi ben 266 mhz çıkarıp 533 taksam olur değilmi. teşekkürler.

bende de şu öğretmen kampanyasından verdikleri toshiba satallite L10-102 var ve bunun remi 333 mhz 256 mb ben buna 1 gb 533 mhz ram taksam ne olur destekler mi cevağlarsanız çok sevinirim teşekkürler şimdiden...

Geri