5 milyon TL AKP'li esnafa mı gitti?

MG_eVİL

New member
Reaction score
0
Sevsenizde sevmesenizde sonuna kadar Atatürk ve fi
Tunceli'deki seçim kampanyasına tepki büyüyor

Tunceli Valisi Mustafa Yaman’ın seçime 1.5 ay kala fakir ailelere 5 milyon TL’lik beyaz eşya dağıtması ortalığı karıştırdı. Muhalefet Vali’yi “Seçim rüşveti dağıtmakla” suçlarken beyaz eşyaların AKP’li 2 bayiden alındığı iddia edildi.

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde Tunceli Valisi Mustafa Yaman’ın başlattığı “Her Eve Beyaz Eşya” projesi, büyük tartışmalara neden oldu. Muhalefetin “seçim rüşveti” olarak nitelediği projeyle ilgili Vali Yaman dün bir açıklama yaparak kendini savundu. Birçok yoksul ailenin ilk kez buzdolabı ve çamaşır makinesiyle ilk kez tanışacağına dikkati çeken Yaman, şu açıklamayı yaptı: “Sosyal devlet olmanın temelinde, her vatandaşa insan onuruna yaraşan asgari bir yaşam düzeyi ve ortamı sağlama hedefi vardır. Bu anlayışla uygulamaya koyduğumuz ’Her Eve Beyaz Eşya’projesi kapsamında, il ve ilçelerimizde ikamet eden yoksul vatandaşa yardım edip, onlara asgari bir yaşam düzeyi sağlamayı amaçlıyoruz.”

AKP’lilerden alındı iddiası

Vali’nin “Beyaz eşyaları Tunceli esnafından aldık” açıklamasına rağmen, beyaz eşyaların AKP ile bağlantılı iki bayiden alındığı iddiası da kenti karıştırdı. CNNTürk’ün haberine göre bu firmalar, kentteki Siemens bayii ve Türkay Mobilya. Siemens bayiinin sahibi Murat Kılıç... Kılıç’ın kayınpederinin AKP İl Genel Meclis aday adayı olduğu öğrenildi. Türkay Mobilya’nın sahibi Mehmet Türkay ise AKP İl Yönetim Kurulu yedek üyesi.

Tunceli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Cengiz de beyaz eşya alımındaki haksız rekabetten yakındı. Cengiz, “Vali ve yardımcılarıyla yapılan toplantıda beyaz eşyaların 5 bayi tarafından eşit olarak verilmesinde anlaşmıştık. Ancak sadece Siemens firmasıyla anlaşma yapıldığı ortaya çıktı. Bayiden 600 bin liralık alım yapıldı. Bu dağıtımdan sonra beyaz eşya satıcıları kentte 2-3 yıl satış yapamayacak” dedi.

CHP: Suç işliyor

Yaman’ın kampanyasına muhalefet de büyük tekpi gösterdi. CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay “Soğan, patatesten buzdolabına... Bir dahaki seçime muhtemelen tapu, bedava daire dağıtacaklar herhalde” dedi. Grup Başkanvekili Kemal Anadol ise oy alma amacıyla bu şekilde rüşvet dağıtmanın suç olduğunu, devletin valilik aracılığıyla bu suçu işlediğini öne sürdü. Anadol, yardımların kömürden beyaz eşyaya dönüşmesinin büyük ayıp olduğunu ifade ederek “Bu ayıbı demokrasimize bulaştıran iktidar suçludur” dedi.

DTP’li Şerefettin Halis, yardımları Meclis gündemine taşıyacağını belirterek “AKP’nin iktidara gelmesiyle valiler, AKP il başkanı gibi çalıştılar. Dün kömürcü vali olarak adlandırılan AKP’li valiler bugün ’dolapçı vali’ olarak litaretüre geçecek” diye konuştu.

5 MİLYON TL’LİK EŞYA

Birçok yoksul ailenin ilk kez buzdolabı ve çamaşır makinesiyle tanışacağına dikkati çeken Tunceli Valisi Yaman, 3 bin 300 aileyi kapsayan 5 milyon TL tutarındaki beyaz eşya yardımının dağıtılmaya başlandığını ifade etti. Vali Yaman, dağıtılan eşya arasında 881 buzdolabı, 475 çamaşır makinesi, 887 kanepe, 414 ocaklı fırın, 191 televizyon ve uydu cihazı, 42 elektrik süpürgesi, 61 halı, 56 bilgisayar, 8 şofben ve 5 bulaşık makinesi bulunduğunu bildirdi....

..::TIKLAYIN::..

koskoca tunceli'de 2 tane mi beyaz eşya satan yer var????

nerden alıncaktı saçma sapan konu açmayın yaa
gidipte devrimci demokrat esnaftanmı alınacaktı?
bunlar seçim yatırımı değil
sosyal devletin göstergeleri
sosyal devlet fakir halka gelir kazandırmak için fabrika falan açmaz
sadaka verir
yoksulluğu yok etmek değildir asıl amaç
yoksulluğu yönetmektir

durmak yok soyguna yalana dolana talana devam

bilmiyorsun öğren.
öğrenmiyorsun sus.

Akşam en güzel cevabı... Kamer Genç verdi... Ben Bu işe sevindim... benim sayemde oraya bişeyler gitti.. bana muhalefet olsun diye... halkımın yüzü güldü ancak benim tunceli halkım sadakaya oy'unu satacak kadar aciz değildir...!!!

bu 5 milyon tl kimin parası
kime sordu kime dağıtıyor
oy için atmayacakları takla yok
bu seçim sistemi acilen değiştirilmeli
partiler kanunu acilen değiştirilmeli

bu akp liler devlet imkanlarının seçim yatırımı olarak kullanılması adaletsizliği hakkında ne düşünürler acaba ? birde sadece akp lilerden alınarak kendi adamlarını zengin etmelerine ne derler acaba bu akp liler ?

ben akp liler dedim ama akp lilerden ziyade hani şu müslümanlığı kimseye kaptırmayanlar varya özellikle onlara bu sorularım ..

hangi hoca uygundur fetvası vermiş yada hangi kitapta yazıyor vurgun sevap diye bilen varmı müslümanlığı kimseye kaptırmayan kardeşlerimiz ?

Geri