5.1 ses her açılışta gidiyor

anti_slnc

New member
Reaction score
0
mrb'lar

bilgisayarı her açtığımda 5.1 ses sistemini aktifleştirmem gerekiyor yoksa sadece 2 hoparlörden ses geliyor. aktifleştirdikten sonra 5inden de geliyor.
onboard ses kartı kullanıyorm
anakartım ASUS P4P800-SE
işletim sist. XP SP3
soundmax control panel kullanıyorm
adszkg.jpg

default olarak stereo speaker oluyor
ben surround sound speakers (5.1 surround) seçinde bütün hoparlörlerden ses alabiliyorm. bunu nası default yapabilirim ki bilgisayar açıldığında direk 5.1 ses gelsin.

teşekkrler

Denetim masasındaki ses ayarlarından yapmayı dene

sen dedikten sonra farkettim ki
denetim masasındaki ses ayarları da bilgisayar açıldığında stereo hoparlör olarak geliyor, soora ben 5.1 surround hopalrlör seçince düzeliyor.
soora gene bilgisayarı kapatıp açtığımda gene 2 hoparlörden ses geliyor
tekrar ya denetim masasından yada soundmax control panelden 5.1 aktif etmem gerekiyor.

Surround seçtiğinde Uygula dedin mi?

denetim masasıyla soundmax'ı senkronize çalıştır diye bir çentik olucak SOUNDMAX programının konsolunda, yanlış hatırlamıyorsam öyle yapılıyordu...

pc yı sık resetlersen bazı ayarlar kaydedilmez onun için ayarları yap vede pc başlattan kapat

slm anakartım Gigabyte 8I915P Duo (extreme yazıyor kutusunda) onboard bi anakart
ses sistemim Creative Inspire 5.1 5200 siyah

8 tümleşik sesi destekliyor heralde tam bilmiyorum… anakart cd sinde c media 3d audio yazılımıda var… 5 1 i çıkaramadım…

bu anakartta digital mi analog mu 5 1 desteği var bilmiyorum..
çünkü analogsa tek kabloyla hepsinden ses gelir digital se gerçek anlamda surround gelir dediler…

neyse Andrewlabs ATSurround processor 0.1.5 codeci yükledim winampa centerdanda ses çıktı diğerlerinden de 5+1 sesi winampta aldım..ama az çıkıyor gümbür gümbür çıkması lazım aynı oranda 5 inden de… sadece left rıght kuvvetli..

cmedia dan ses ayarları tam bu arada..sınamada hepsinden ses geliyor kablolar doğru takılı.. bu anakartı adam bana destekliyor diye sattı nasıl yapıcam lütfen yardım ?

winamp için codeci yükledim ama media playerda nasıl 5+1 alcam..
yada film izlerken KMPLAYER gom playerda vs.. nasıl 5 1 alcam hepsi için ayrı ayrı codec mi kurcam lütfen acil cevap… tabi gerçek anlamda 5+1 gibi değil sanki diğerinden aldığı voltajı sol sağ arka surroundlara aktarıyo sanki...

müzik öğretmeniyim
benim için ses çok önemli kayıt ta yapıyorum…
3181.jpg

3188.jpg

3194.jpg

3204.jpg

3210.jpg

3212.jpg

Geri