48 Saattir uğraşıyorum ne varsa denedim olmadı HD4830 Help!

Aeris

New member
Reaction score
0
Pentium D 930 + intel945PLRN + 2 GB ddr2 533 + Sapphire HD 4830 windows xp yüklü sistemime Gigabyte MA790X-UD4 anakart aldım ikinci el, ona 5600+ işlemci taktım bi arkadaştan alıp, ramleride 2Gb DDR800 yaptım aldığım anakart başta sanırım overlock lu geldi tüm parçaları takıp açınca mavi ekran geldi(overlocktan sanırım çünkü biosu açtığımda kırmızı kırmızı high voltage yazıyordu) sonra biostan anakartı düzelttim gene mavi ekran geldi. Ondan sonra format attım kurdum XP' yi tekrar. Ekran kartı driverını yükleyene kadar her şey normal ne zaman driver ı kursam sistem çok ama çooook yavaş çalışmaya başlıyor bazen hiç çalışmıyor siyah ekran gelip kalıyor kitleniyor vs. vs. vs. güvenli kipte açıp driverı kaldırınca driversız vga modunda çalışıyor bilgisayar. Ama bir ara ne olduysa ekran kartı driverı sorunsuz kuruldu Hatta 3Dmark 06 da çok da güzel puan yaptı ama internet ayarını yaparken kapatıp yeniden açtığımda bilgisayar gene eski haline döndü çok ama çok yavaşladı grafikler çok geriden geldi vs... Eski ekran kartım olan Nvdia 6600'ü geri takıp driverlarını kurduğumda sorunsuz çalışıyor HD 4830da eski sistemde sorunsuz çalışıyordu bu sistemde de kısa bi süreliğine çalıştı restart yaptıkdan sonra gene bozuldu acaba sorun nedir ? Ne olabilir ? Nasıl düzeltilebilir ? 3 farklı XP yi defalarca yükleyip yükleyip kaldırdım. 48 saat oldu neredeyse hala bununla uğraşıyorum aklıma ne geldiyse denedim olmadı bir türlü...

Ana kartın üzerinde onboard eran kartı var mı?
Eğer var ise kurmak istediğin driver le çakışıyor.Bizdede aynı durum oluşmuştu.Uyumlu olanı bulduk,yükledik sorun yok.
Yada onboard ekran kartı (var ise) deaktive et..

Onboard ekran kartı yok :( 790X anakart GX deil

Pentium D 930 + intel945PLRN + 2 GB ddr2 533 + Sapphire HD 4830 windows xp yüklü sistemime Gigabyte MA790X-UD4 anakart aldım ikinci el, ona 5600+ işlemci taktım bi arkadaştan alıp, ramleride 2Gb DDR800 yaptım aldığım anakart başta sanırım overlock lu geldi tüm parçaları takıp açınca mavi ekran geldi(overlocktan sanırım çünkü biosu açtığımda kırmızı kırmızı high voltage yazıyordu) sonra biostan anakartı düzelttim gene mavi ekran geldi. Ondan sonra format attım kurdum XP' yi tekrar. Ekran kartı driverını yükleyene kadar her şey normal ne zaman driver ı kursam sistem çok ama çooook yavaş çalışmaya başlıyor bazen hiç çalışmıyor siyah ekran gelip kalıyor kitleniyor vs. vs. vs. güvenli kipte açıp driverı kaldırınca driversız vga modunda çalışıyor bilgisayar. Ama bir ara ne olduysa ekran kartı driverı sorunsuz kuruldu Hatta 3Dmark 06 da çok da güzel puan yaptı ama internet ayarını yaparken kapatıp yeniden açtığımda bilgisayar gene eski haline döndü çok ama çok yavaşladı grafikler çok geriden geldi vs... Eski ekran kartım olan Nvdia 6600'ü geri takıp driverlarını kurduğumda sorunsuz çalışıyor HD 4830da eski sistemde sorunsuz çalışıyordu bu sistemde de kısa bi süreliğine çalıştı restart yaptıkdan sonra gene bozuldu acaba sorun nedir ? Ne olabilir ? Nasıl düzeltilebilir ? 3 farklı XP yi defalarca yükleyip yükleyip kaldırdım. 48 saat oldu neredeyse hala bununla uğraşıyorum aklıma ne geldiyse denedim olmadı bir türlü...

Sırası ile anakartın inf vga driverlarını kurup netframework 2. veya üstü bir xp denemelisin. ati driver ve tool ları netframework 2 olmadan kurulur fakat ya ağır calışır yada kitlenir.

Edit: 2. ihtimal ise %100 Power ın yetmiyor. 4830 da 6 pinlik güç girişi ister okadar şey arasında power ın kaç watt markasının ne olduğunu yazmamışsın. büyük ihtimal powerdan diyebilrm iyi günlr.

OCZ Xstream 600 Watt PSU, ekran kartına 6 pinlik üstünde PCI-EX yazan kablo takılı. Netframe work 3.5 te yüklü Forumdan güncel driver packli XP de indirdim onuda kurdum ekran kartı hariç hepsini tanıdı ekran kartını tanıdınca gene açılışta siyah ekran açılıyor ekran gelmiyor güvenli kipte açınca görüntü özelliklerinde çakışma kısmında 3 tane çakışma yazıyor 3'üde PCI to PCI arabiri mi mi ne aygıt yöneticisindede 3 tane PCI to PCI arabirimi yazıyor ama soru işareti yok düzgün çalışıyor diyor ondan olabilir mi acaba ? 5 farklı windows xp yükledim driver felan ne varsa yükledim (hatta catalys in 8.10 ve sonrasında çıkmış tüm sürümlerini denedim) yok yok olmuyor bir türlü. Şuandada başak bir bilgisayardan(şuan kullandığım) vista indiriyorum oda işe yaramazsa tamamen çaresizim :(.

www.omegadrivers.net
önce burayı bir denermisin dostum =)

Gene siyah ekran gene siyah ekran, sürücüleri kurup restart attıktan sonra siyah ekran geliyor gene -.-

Vista kurdum ilk başta her şey normal gibiydi sistem testi yaptım işlemci 5.3 --- Ram 5.6 --- Aero bilmemne 1.0 --- 3B oyun grafikleri 1.0 --- Harddisk 5.2 yaptı

Daha sonra vista driverını kurdum denedim işlemci 5.3 --- Ram 5.5 Aero... 2.9 --- 3B oyun grafikleri 5.9 Harddisk 5.2 yaptı

Herşey normal tamam dedim ama aero nedir niye düşüktür dedim sonra stabilm idir diye bilgisayarı yeniden başlatıp testi başlattım test başlar başlamaz hata verdi grafik kartıyla bağlantı koptu ve windows bunu kurtardı gibisinden birşey yazdı ve Windows gene acayip yavaş çalışmaya başladı böyle 3 saniyede 1 frame çalışıyor fare hariç XP de farede yavaşlıyordu bunda fare normal menüler pencereler çok yavaş, testi başlatmadan önce normaldi ekran kartında mı bir problem var acaba temassızlık felan ? Tak çıkar yaparken birşey olmuş olabilir mi ?

ilginç bir durum psu olması muhtemel gibi geliyor fakat hala çözmüş değilim
kartta da arıza olabilir bence yazılımsal değilde donanımsal bir sorundan şüphelenmelisin

Geri