46 Yillik Hamİlelİk

adanalı

New member
Reaction score
0
1955’te, Kazablanka’nın biraz dışındaki bir köyde yaşayan Zehra Ebu Talip adlı Fas’li kadın ilk çocuğuna hamile kalır.
Doğuma 48 saat kala büyük bir acı içinde kıvranan Zehra hastaneye kaldırılır. Doktorlar, doğumun ancak sezeryanla gerçekleşebileceğini anne adayına bildirirler. Bu konuşmadan hemen sonra Zehra hastanede baska bir kadının sezeryanla doğum yaparken öldüğüne şahit olur. Aynı durumun kendi başına da geleceği korkusuyla hastaneden kaçar.
Devam eden günlerde, Zehra büyük doğum sancıları çeker ve bebek halen anne karnındadır. Birkaç gün sonra bebek hareket etmeyi keser ve acı diner.

6ur9f11.jpg

Fas geleneklerine göre, bebek anne karnında sırf annenin onurunu korumak için uyuyabilir. Zehra da bu mistisizme inanır. Bebeğinin uykuya daldığına inanır ve hamileliği aklından silip çıkarır. 3 çocuk evlat edinir, kendisine torunlar bahşedilir.

Aradan çok uzun zaman geçer. Zehra 75 yaşına gelmiş ve acıları yeniden başlamıştır. Evlatlıklarından biri bu durumdan endişelenir ve annesini hemen bir uzmana, Rabat’a götürür. Doktor karın şişkinliğinin yumurtalıktan kaynaklanan bir tümörden dolayı olduğunu düşünerek, Zehra’ya ultrason çekimini uygun görür. Ultrason sonucunda kendisinin de açıklayamadığı bir kütle olduğunu görür ve Zehra’yı bir radyograf uzmanına havale ederek onun da fikrini almak ister. İkinci bir uzman incelemesinden sonra karın bölgesindeki kireçlenmiş kütlenin 46 yıl önce Zehra’nin hamile kaldığı bebeği olduğu anlaşılır.

Yumurtalar anne karnında anormal bir yerde (ektopik) döllenmiştir. Büyüyen cenin karın bölgesindeki plasenta’ya hayati organlarıyla tutunmuş ve bu gelişimi devam ettirmiştir.

Doktorlar ceninin anne karnından alınmasının ne kadar güvenli olacağı konusunda büyük bir sıkıntı yaşarlar. Cenin yaklaşık 4kg ağırlığında ve 42cm boyundadır.

Operasyon sonrasında ise ceninin tamamen taşlaştığı görülür. En şaşırtıcı olan ise ceninin kendi hayati organlarını ve karın duvarını eritip diş bölgenin sert bir cisim halini almasını sağlamasıdır.

Düşündüren bi olay hala böle bi cehalet warmıdır .
Hanqi çağda yaşıyoruz insanlar nelere inanıyor uykuya dalmaymış pFF..

Hamileliği Aklından Silip çıkarmış...

Way anasını =)

:) harbı okurdken dusundum 46 yıl karnında bebek oldugunu bılerek yasamak...
kadın unutmus gıbı duruyor! amelıyat sonrası ''aaaaa benım karnımda kendı oz cocugum vardı uykuya dalmıstı benm onurum ıcın'' mı dıcek?? onda da saman var galıba

bu haberi önceden duymuştum..

hatta şöle bi resim daha var..

22414.jpg

öleceğimi bilsemde %100 emin olsamda o yavrumu doğururdum.kendi çocuğunun katili olmuş.yazık ya..ben yavrum için herşeyi göze alırım.

hayret ettiğim nokta.bu bebek onu nasıl zehirlememiş.çok ilginç.çok yakından tanıdığım biri bu yüzden öldü zehirlenerek.bebeğin öldüğünü farketmemiş ve kadın öldü.

ben şahsen 2 gün kıpırdamadığında hemen dr a gidiyordum ağlayarak bebeğim kıpırdamadı diye.annelik duygusu budur.bencillik yapıp ölümüne sebep olmak değildir.bir bebek en fazla anne karnında 9 a 15 kalır.ki hiç bir dr bu kadarına izin vermez.benim bebişim 9 ayını doldurmaya 15 gün kala doğdu sezeryanla.sağlıklı olsun diye bu yol seçildi.9 ayı geçtikten sonra bebeğin suyu tükenir,plesenta yaşlandığı için beslenemez..kimse cahil olmasın ya.biz yavrularımız çocuklarımız için varız.

iğRenç ...

TeşekkürLer :goz:

hamileliği kafasından silmiş mi
acaba sıcağıda silebilir mi zuahahah :D hababam sınıfı geldi aklıma

hayret bisi yha nebicim o ole

bu konuyu bende actim ama gormemisim bunu ondan sonra actim

çok ilginç bi durum:saskin:saskin

Geri