4. Murat'ın 'Sigara Yasağı' Zaferi!

Newwave

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0

eb94w3.jpg

4. Murat'ın 'sigara yasağı' zaferi!

Türkiye'deki sigara yasağını Le Monde "4. Murat'ın Zaferi" olarak okurlarına duyurdu.

Dünyanın en çok sigara içilen ülkelerinden biri olan Türkiye'de kahve ve lokantalarda da sigara yasağın yürürlüğe girmesine dış basının da ilgisini çekiyor.

En çarpıcı yorumu ise Fransa'nın en büyük gazetelerinden olan Le Monde yaptı.

Gazete habere şöyle yer verdi:

Türkiye’de tütün yasağı:

4. Murat’ın ölüm sonrası zaferi. 1623 ile 1640 yılları arasında imparatorluğun başında bulunan ve çok

korkulan bir Osmanlı padişahı olan 4. Murat, herhalde mezarlığının derinliklerinde zaferinin tadını çıkartıyor.

İHA

Kaynak

Fransa'yada ne Çok batıyomuş bizim üLkemiz.. Kendi üLkesinde her gün yakıLan arabaLara baksınLar önce..

türkiyenin derdi fransaya mı gerdi asdsasdsadas :mad:

Le Monde önce tarihi biliceksin sonra o başlığı atıcaksın 4. Muratın bizati kendisi tütünden alkol den gitti adam halka yasak etti kendisi ne var ne yok götürdü şimdi mezarlığının derinliklerinde seviniyor mudur üzülüyormudur bu yaptıklarına orası tartışılır işte ?

Bir sigara içen,
bir anti-akp ci olan birisi olmamama rağmen;
sigara yasağının bu hükümetin yaptığı en güzel icraat olarak yorumluyorum.
Elin gavuru ne derse desin...

Osmanlı zamanında himaye olan bu françeskolar ne zamandan beri bize akıl ögretiyor. Hee... Kanuni bıraksaydı uf puf olmusun..

Geç KaLınmış Bir Adım Attı Hükümet. İçenLerin, İçmeyenLere Eziyet Etmesine Gerek yok. OrtaLama Hayat Süresine Etki Edip, Hayat KaLitesini YükseLteceğini Düşünüyorum. Tabi Fransanın Derdi, Bu Kadar RadikaL Bir Değişimi Türkiyeden BekLememesi.

Valla sadece bu yönüyle değil,diğer yönüyle de 4.Murad Han a benzenecekse can baş üstüne...

Geri