4 mb baglantım var Downlod Hızım 512 Kb YARDIM

mandel

New member
Reaction score
0
Merhaba arkadaşlar ; Sorunumu cevap alabilrisem cok sevinecegim.

İnternet hızmı 4024/1023 yaptırdım. Bi baktım hıc bır hızda değişiklik yok; Sonra speedtest.ttnet.tr ; ve speedtest.net e girip test yaptırdım. Download hızım max 1000 Kb e çıkıyor (1 Mb den daha yavas yanı ) ama buna ragmen upload hızım gayet ıyı (800-900 Kb arası) Yanı ttnetın bana soylediği upload hızım duzgun ama download hızım 1 Mb bile değil. Aradım tabi ttneti nerdeyse hergun 2-3 konusuyorum. Yaptıgımız sey kalmadı. Bir türlü download hızımı artrıramadılar.(Ama upload hızım gayet iyi)

Yaptıgımız işlemler ;

1. Pc ye format atıp yenıden kurdum.(Perfect Xp kurdum bu arada emegi geçenlere tşk)
2. İnternete meşgül eden bütün yazılımları kapattım.
3. Modem yazılımını guncelledim.

Herşeyı yapmama ragmen downladı yukseltemıyorum. TTnet baska bir pc tak oyle bak dedi. Ama pc imde bir sorun yok emınım. Sorun bızde değil ; bizde baglantı hızın modeme kadar gayet iyi geliyor diyorlar.

Derdime çaresi olan varsa şimdiden çok teşekkürler ...

benimde 1024/4096 kotasiz bende saniyede max. 500 kusur kb indirebiliyorum bunn normali bu 4096 kbit buna tekabil ediyormus

benimde 1024/4096 kotasiz bende saniyede max. 500 kusur kb indirebiliyorum bunn normali bu 4096 kbit buna tekabil ediyormus
ustadım sorunumda bu zaten ben sanıyede 40-50 kbit max 80 kbbit yanı 1024 mbit miş gibi download ediyorum. O yazdıgım download testlerindeki değerlerdi . yanı download testlerinde hızım 512/1024 arsı bir değer çıkıyor ama uplodadım gayet normal.

download testleri o kadar güvenilir deil internet hizini artirmanin bi kac yolu war googlela ayrilabilir bant genisligi yazarsan bulursun bide herseyde 500 kb. ile indirmeyi bekleme bi tek gezginlerde microsoftta adobede winamp gibi sitelerde yakalarsin bu hizi microsofttanda rasgele bir güncellestirme indirirek test edebilirsin

4096megaBİT bağlantıyla max 512kiloBAYT download 128kiloBAYTupload yapabilirsiniz.

2048megaBİT bağlantıyla max 256kiloBAYT download 64kiloBAYTupload yapabilirsiniz.

1024megaBİT bağlantıya max 128kiloBAYT download 32kiloBAYTupload yapabilirsiniz.

telekomda bu işlere bakan bi tanıdık var bende hızı 2048 yaptırdım

fakat bana dediği senin bölgendeki yani bağlı bulundun yerel santral 2048 i destekliyorsa olur

desteklemiyorsa hızın 1024 ü aşmaz bazı zamanda dahada yavaşlama olabiliri

yavaşlama ve hatta kopma olursa yeniden 1024e indirmemiz gerekir 1 ay deneyelim sorun olursa

haber ver dedi aynı şey senin olduğun yerdede geçerli olabilir

Merhaba arkadaşlar ; Sorunumu cevap alabilrisem cok sevinecegim.

İnternet hızmı 4024/1023 yaptırdım. Bi baktım hıc bır hızda değişiklik yok; Sonra speedtest.ttnet.tr ; ve speedtest.net e girip test yaptırdım. Download hızım max 1000 Kb e çıkıyor (1 Mb den daha yavas yanı ) ama buna ragmen upload hızım gayet ıyı (800-900 Kb arası) Yanı ttnetın bana soylediği upload hızım duzgun ama download hızım 1 Mb bile değil. Aradım tabi ttneti nerdeyse hergun 2-3 konusuyorum. Yaptıgımız sey kalmadı. Bir türlü download hızımı artrıramadılar.(Ama upload hızım gayet iyi)

Yaptıgımız işlemler ;

1. Pc ye format atıp yenıden kurdum.(Perfect Xp kurdum bu arada emegi geçenlere tşk)
2. İnternete meşgül eden bütün yazılımları kapattım.
3. Modem yazılımını guncelledim.

Herşeyı yapmama ragmen downladı yukseltemıyorum. TTnet baska bir pc tak oyle bak dedi. Ama pc imde bir sorun yok emınım. Sorun bızde değil ; bizde baglantı hızın modeme kadar gayet iyi geliyor diyorlar.

Derdime çaresi olan varsa şimdiden çok teşekkürler ...

Arkadaşım dawnload hızında bir sorun yok, normal. Normalde download hızı bağlantı hızının 8 de biri olur en fazla.

bakır kablo da veri transferi 1/8 dir.

4096 ya da 4 megabit bağlantı ile 8 de biri kadar download edebilirsiniz. ki bu da zaten 512 dir. laboratuar şartlarında herşey mükemmel iken 512 kb download yaparsınız saniyede. ama tabi hiç bir şey o şartlarda değil o sebeple görsen görsen 480 gibi görürsün.

yani sorun yok. upload farklı bir transmission yönetemi olduğundan ve de tabi adsl de ki a asenkronize demek olduğundan falan filan 1 mb upload 1 mb tir. ama 4096 en fazla zaten 512 olur. bu da gayet normaldir. olan bu işte. dükkan kapalı.

4096 mbit=512 kbayt bu sebeple down. hızın en fazla 5sn.512kb olr

Geri