4 önemli sorunum var!!!! (resimli)

ekinoks38

New member
Reaction score
0
iyi günler. ilk önce bilgisayarın özelliklerini vereyim sonra derdimi anlatayım
AMD Athlon 64 X2 Dual 4800+
2.49 GHz 1.00 GB Ram

1-C: ve D: sürücülerine sağ tıklayıp özelliklerden araçları seçiyorum. hata detenimi ya da Disk Birleştirmeyi seçtğimide aşağıda ki uyarıyı veriyor.

2- Bilgisayarımı kapatmayı denediğimde kapat a tıklıyorum ama kapatmak yerine tekrar başlatıyor.2. kez denediğimde kapanıyor. ( bu ara sıra olan birşey)

3- Bazen de bilgisayar kilitleniyor ve Windows Görev Yöneticisi çalışmıyor ve kasadan resetlemek zorunda kalıyorum.( bu da ara sıra olan birşey)

4- Harici hardiskimde ve flash bellekte otomatik kullan çalışmıyor. yane takar takmaz gelen uyarıyı kastediorum..

şunu da belirteyim: geçen hafta bir program kullandım kayıt defteri düzenlemek için. 2100 tane hata buldu ve düzelttiğini söyledi. ondan sonra bu hatalar meydana geldi.

sistem geri yüklemede çalışmıyor maalesef.... sistem geri yüklenemedi diyor...

kardeş o kullandığın programın adı ne merak ettim...ayrıca yukardaki arkadaşında söylediği gibi o programı yüklediğin tarihten bir önceki zamana sistem geri yükleme yap sorunun mutlaka düzelecektir...

büyük olasılıkla o kurduğun program bir sistem dosyasını silmiş yada bir şekilde zarar vermiş...

sistem geri yüklemeyi güvenli kip te yapman gerekiyor...yani bilgisayarını yeniden başlat yada kapat başlat ve pc açılırken sürekli F8 tuşuna parmagını basıp bırak ama sık sık yap bu işlemi ve bir menü açılıcak o menüde yukarıda sistemi güvenli mod da başlat yazıyordur onu seç ve pc açılsın...daha sonra xp kullanıcı hesabını seç ve sistem geri yüklemeyi o şekilde yap...

kardeş programın adı : registry booster

at bi format cillop gibi olsun sende kurtul cihazda kurtulsun.........$$$$$$$

Format atmana gerekte olmayabilir.

1.xp cd si tak ve sistem uyumluluğunu denetle hata varsa düzeltecektir..
2.başlat>çalıştır>msconfig>hizmetler sekmesinde kullanıma kapalı hizmet ara eğer kapalıysa aç..
3.artık dosya yüklemesi(ccleaner yada benzer programla artık dosyalardan kurtul)ve defrag yap windows kendi defragmanter ı olmayabilir..
4.
2uif39d.jpg

Her defasında eylem seçmemi iste seçeneğini(dosyaları göster yada istediğin bir tanesine) sağ tık özellikler seçeneğinden değiştirebilirsin..

ayrıca ccleaner ile sitem kayıtlarına düzeltebilirsin ben 2 yıldır kullanıyorum daha hata yapmadı..

Format atmana gerekte olmayabilir.

1.xp cd si tak ve sistem uyumluluğunu denetle hata varsa düzeltecektir..
2.başlat>çalıştır>msconfig>hizmetler sekmesinde kullanıma kapalı hizmet ara eğer kapalıysa aç..
3.artık dosya yüklemesi(ccleaner yada benzer programla artık dosyalardan kurtul)ve defrag yap windows kendi defragmanter ı olmayabilir..
4.
2uif39d.jpg

Her defasında eylem seçmemi iste seçeneğini(dosyaları göster yada istediğin bir tanesine) sağ tık özellikler seçeneğinden değiştirebilirsin..

ayrıca ccleaner ile sitem kayıtlarına düzeltebilirsin ben 2 yıldır kullanıyorum daha hata yapmadı..

kardeş cd yi takıp denetleme yaptım uyumsuz dosya bulunamadı dedi
hizmetler sekmesinde kapalı hizmet yok.
otomatik kullan için de dediğini yaptım bişey değişmedi...

Eğer kurdugun programın roll back ozellıgı varsa sıstemı gerı yuklemek yerıne yaptgın ayarları normalde programın back up yaptıktan sonra sorunları cozmesı lazım; Programın restore bölümüne bakıp yaptgın degısıklıklerı gerı almaya calıs.Programın sagını salunu karıstır restore ozellıgı gıbı bı ozellık mutlaka olması lazım.Yaptgın ayarları gerı almayı dene. Eger yapamıyosan bu sekılde hıc baska ugrasma regıstrıler gıttıyse o bılgısayarı sıstem gırdılerını fılan da etkılıcenden duzeltebılcenı sanmıyorum.Onemlı belgelrını yedekleyıp formatlamanı onerrım.

screenhunter1smalllf4.jpg

Eğer kurdugun programın roll back ozellıgı varsa sıstemı gerı yuklemek yerıne yaptgın ayarları normalde programın back up yaptıktan sonra sorunları cozmesı lazım; Programın restore bölümüne bakıp yaptgın degısıklıklerı gerı almaya calıs.Programın sagını salunu karıstır restore ozellıgı gıbı bı ozellık mutlaka olması lazım.Yaptgın ayarları gerı almayı dene. Eger yapamıyosan bu sekılde hıc baska ugrasma regıstrıler gıttıyse o bılgısayarı sıstem gırdılerını fılan da etkılıcenden duzeltebılcenı sanmıyorum.Onemlı belgelrını yedekleyıp formatlamanı onerrım.

screenhunter1smalllf4.jpg

tşkler kardeşim bilgin içi,n ama programı daha sonra kaldırdım onun için geri yükleme yapamam.

format at virüs girmiş ve temizlemişsin sonra dosyadan virüs ayrılırken bir kaç dosyan bozulmuş c yi tarama yapamazsın çalışan dosyalar var ancak diskini başka bir pcye takıpta denetleme yaparsın.veya virüs hdd nin media sını bozmuş olabilir..

hic kafani agritma kardes programda denesen format gibii yok.Yeniden windowsunu kur gitsin

format kesin çözüm olsa da kaybettirdiği zamanı düşünürsek hatayı bir şekilde düzeltmeye çalışmak daha kullanışlı olacaktır.

benim ik önerim bahsettiğin programın setup dosyası elindeyse , programı tekrar kur. düşük bir ihtimal de olsa önceden yüklendiğini farkedip (uninstall sırasında silmediyse) aldığı kendi backup dosyalarına ulaşabilir. çünkü bildiğiniz gibi programlar , yüklenirken çok fazla uzantı-iz bırakırlar.

bu öneri işe yaramazsa kullandığın işletim sisteminin CDsini tak. ekranda beliren seçeneklere göre bir şekilde sistem düzeltme yöntemi bulmaya çalış. "windows'u onar , sistemi onar , sistemi denetle , tekrar yükle" gibi seçenekler sayesinde hatalarını düzeltme ihtimalin var. bu yöntemi deneyip başarılı olmuştum.
bilgisayarıma giren bir spyware için yanlış (ve biraz da agresif) yaklaşımlarda bulunduğum için sistemim hatalar vermeye başlamıştı. =) bu yöntemle hatalarımı çözdüm. bazı izler kaldı ama sistem sorunsuz çalışıyor.

bu yöntem de işe yaramazsa CDden boot ederek (sanki format atıyormuş gibi) hataları düzeltmeye çalış. bahsettiğim ifadeler boot kısmında da çıkabilir. yalnız dikkatli olmalısın. dosyalarını yedeklemeden boot kısmına girmemelisin. farkında olmadan format atmaya başlayabilirsin. aman dikkat! =)

formatı ikinci plana atmamın sebebi , işlemin benim için yaklaşık 3-4 saat sürüyor olması. windows kur... kişisel programları yükle... ayarları yap......... eski haline gelmesi 3-4 saat sürüyor gerçekten.

diğer soruları unutmuşum =)

2. soru için sadece tahmin olarak söyleyebileceğim:
uzak ihtimalle power tuşunda bir porblem olabilir(kasanda sorun var yani)...
ya da bios ayarların sorunlu. bios ile ilgili olması muhtemel. sadece bu kadarını söyleyebiliyorum...

3. windowsun ara sıra kilitlenmesi kadar normal bir şey yok. bunu hemen hemen her kullanıcı uzuuuun zamandır biliyor. =) ctrl+alt+del çalışmayabilir , mouse kilitlenebilir , klavye tuşların çalışmayabilir , power ya da reset tuşların etkisiz kalabilir... bilgisayarının fişini çektiğin zaman bile bir değişiklik olmuyorsa işte o zaman endişelenmeye başlayabilirsin =)

4. sorunun çok önemli bir şey olduğunu sanmıyorum. antivirüs programınla ilgili olabilir ya da antivirüs programının haberinin olmadığı bir program nedeniyle olabilir , registery programının yaptığı bir değişiklikle ilgili olabilir... büyük bir sorun değil. kafana takma... eğer bahsettiğim yöntemle sistemini düzeltebilirsen o da büyük olasılıkla eski haline gelecektir.

kolay gelsin...

Geri