32Gb flash bellek sorunu acil yardım?

osman0119

New member
Reaction score
0
Merhaba arkadaşlar,
32gb flash belleğim var markasız. 1 yıldır sorunsuz kullanıyordum fakat yeni bir problem çıktı. Hem evdeki hemde işyerindeki bilgisayarlarda dosya atmak istediğim zaman "yazmaya karşı korumalı" uyarısı çıkıyor, ayrıca format atmama da aynı koruma izin vermiyor. Bu yazmaya karşı korumayı nasıl kaldırabilirim. Yardımcı olursanız memnun olurum.

Arkadaşım flash belleğin sağına soluna bi bak hareket ettirebileceğin bi çentik vb. bişey varmı varsa büyük ihtimallee ondandır onu tam tersi yöne hareket ettir.

2. yol

Başlat/çalıştıra gelip regedit yazıp tamam dedikten sonra;

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\StorageDevicePolicies kısmından WriteProtect i bulup sağ tıklayıp "değiştir" dedikten sonra orada çıkan değer eğer 1 ise 0 yapın.

Son olarak ControlSet001 ve ControlSet002 kısımlar içinde aynısını uygulayın.

3.yol

Usb Write Protect programını indir. Açtığında karşına gelen seçenek "Aktif"se "Pasif" yap programı kapat.
Pasifse önce aktif yap kapat sonra tekrar pasif yap.
http://rapidshare.com/files/235550718/UsbWriteProtectbymrcrazyman_hackhell.rar

Umarım işine yarar...

Teşekkür ederim bir deneyeyim. Sonucu buraya yazarım.

Flash da manuel yazma koruma swich yok. Diğerlerini de uyguladım fakat problem çözülmedi. Herhalde bozuldu. İlginç bir arıza içindeki dosyalar görünüyor, okunuyor ve kopyalanıyor. Fakat yeni dosya yazmıyor veya içindeki eski dosyaları silmiyor.

Geri