32bitlik XP pro sp2 de 4 gb ram'in 3.25gb algılanması

NIB

New member
Reaction score
0
32 bit lik sistemlerin teorik olarak 4 gb RAMi adresleyebileceği bilinir
fakat pratikte durum böyle olmadı

32 bitlik windows XP PRO SP2 li işletim sistemi 4 gb RAMi 3.25 gb olarak algılıyor.

32bitlik sistemlerde 4 gb RAMi maksimum kapasitesiyle kullanmanın bir yolu var mıdır?

bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim..

benim bildigim bu 32 lik win xp yüzünden olmuyor.. bios güncellemesi gerekiyor...yanlisim varsa arkadaslar düzeltsin..

bios güncellemesinden dolayı diye biliyorum ben de ama gene de bilen birileri söylese iyi olur....
ondan sonra bios ile uğraşıp olmadı demesin arkadaş...

arkadaşlar hiç uğraşmayın 4gb görülmez 64bit işletim sistemi olması gerekiyor.

32 bit te olmaz diom.bios felan hikaye.64 bit e geçmen lazım ;)

bazı 64 bit işletim sistemleride görmüyor , ben microsoftla konuştum onlarda görmez diyor ,görmez ama 4 gb olarak kullanır diyor yani 4 gb nimetlerinden yararlanırsın

Xp ye istersen 8Gb tak genede 4 gb göremessin çünkü XP-Pro32bit işletim sisteminin 4Gb ye desteği yok

64 bit 3,99 GB olarak görüyor ben kullanıyorum

32 bit lik sistemlerin teorik olarak 4 gb RAMi adresleyebileceği bilinir
fakat pratikte durum böyle olmadı

32 bitlik windows XP PRO SP2 li işletim sistemi 4 gb RAMi 3.25 gb olarak algılıyor.

32bitlik sistemlerde 4 gb RAMi maksimum kapasitesiyle kullanmanın bir yolu var mıdır?

bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim..

Evet normade görmesi lazım doğru ama görmeme sebebi anakart daki pcı experes ekran kartı sebebi ile olması lazım benim ki 4 gb ondan sorun yaşadım...

hocam kur vistayı bak sornun kalıyomu maşallah RAM ı kurusu kurusuna göstertiyo :D

inş. sorununu halledersin bios guncellemeyı deneyeblirsin ama riskli işdir....

32 bitlik sistemlerde xp veya vista farkyapmazz tam görmezz ne yaparsanız yapın sp 2 -3 /medya center edition-vista hepsinde ben denedimm bu güne dek vistanın 32 bit lik tüm sürümlerinde de aynı durum yasadım rem asla tam görmedi...Biosu güncelle ne yaparsan yap farkyapmaz.

bu konuda gecende burda bi arkadas teknik olarak bi açıklama yapmıştı ve ondan sonra 64 bit kurmayı düşündüm 64 bit bulup kuran adekk çok sancılı bir 20 gün geciridm ve sonunda 64 bit vista kurdum sorunsuz calıştı ve ilk dikkatimi çeken rem leri tam görmesi oldu..

Eğer temin edebilirsen 64 bit xp kur yok sitemim destekler yeterli dersen vista 64 bit dene-forumda verdim ve suan kullanıyorum bakabilirsin..

32 bitlik sistemlerde xp veya vista farkyapmazz tam görmezz ne yaparsanız yapın sp 2 -3 /medya center edition-vista hepsinde ben denedimm bu güne dek vistanın 32 bit lik tüm sürümlerinde de aynı durum yasadım rem asla tam görmedi...Biosu güncelle ne yaparsan yap farkyapmaz.

bu konuda gecende burda bi arkadas teknik olarak bi açıklama yapmıştı ve ondan sonra 64 bit kurmayı düşündüm 64 bit bulup kuran adekk çok sancılı bir 20 gün geciridm ve sonunda 64 bit vista kurdum sorunsuz calıştı ve ilk dikkatimi çeken rem leri tam görmesi oldu..

Eğer temin edebilirsen 64 bit xp kur yok sitemim destekler yeterli dersen vista 64 bit dene-forumda verdim ve suan kullanıyorum bakabilirsin..

64 bit xp kurdum, render performansı düşük oldu 32 bite göre.

32 bitlik sistemde 32 dakikalık renderı, 64lük xp'de 38'de aldı (3DS max 64 bit sürümüyle)

64 bittin avantajı daha fazla belleği adresleyebilmesi, başka pclerle de karşılaştırdık, aynı konfigrasyondaki pclerde 32 bitlik sistem 64 bite göre daha hızlı

64 bite geçmem heralde

Geri