32bit Mi 64bit Mi??

ismailaga

New member
Reaction score
0
Bir Yıldır Vista Home Premium 32 Bit Kullanıyorum Işlemcinin 64 Bit Desteklediğini öğrenince Birde 64bit Vista Ultimate Kurdum Ama Herhangi Bir Performans Artışı Olmadı Aksine Yavaşlama Oldu 64bit Birde Neden Bu Kadar çok Yer Kaplıyor Bende Yaklaşık 30 Gb Yer Işgal Etti..

64(x86_64) bit, 64 bit olan programlara yüksek destek sağlar. Zaten gelecekte de 64 bit işletim sistemleri normal olacak.

64 Bit'in artık normal olmasını anlatmak gerekirse; 32(x86) bit işlemciler en fazla 4 GB'lık yer adresleyebiliyorlar. Yani 4 GB RAM (32 Bit işlemci 4GB'tan sonrasını görmez.). Şu an için 4 GB RAM modası geldi de geçiyor da. 3-4 sene sonra yapılacak programlar 4+ GB olacak yani 32 Bit işlemciler desteklenmeyecek. Duyduğuma göre de Microsoft'un son çıkardığı 32 Bit'i destekleyen işletim sistemi, Windows 7. Windows Seven(7)'den sonra 32 Bit'lik işletim sistemi çıkarmayacağını açıklamış.

bu kadar çok yer kaplaması normal mi 30gb yer işgal ediyor

Normal değil aslına bakarsan. Ultimate yükledikten sonra C deWindows old adlı bir klasör oluşturulup oluşturulmadığını kontrol et ve varsa sil.Disk temizliği yaptır ancak oradaki menüde geçen seçeneklerin tümünü seç ve Diğer Seçenekler başlığı altında "En son güncelleştirme noktası harricindekileri sil" seçeneğini tıkla. O zaman kapsamlı temizlik yaparak fazlalıkları atacaktır.Gözle görünür bir alan kazanımı sağlar sana.

2. mesajda bilgi yanlışı var 32 bit işletim sistemleri 3.25 gb den fazlasını adresleyemiyor. O da 2x2gb ram varsa 3 gb olarak gösteriyor 2 gb+1 gb+256 mb olmalı. 64 bit photoshop vb. programlarda yüksek performans vaadediyor. Ayrıca gelecek vaad ediyor.

c de iki adet programlar dosya sı var x86 ve normal olmak üzere ayrıca windows bölümü 26gb yer alıyor teker teker kontrol ettim hangi dosya diye ama en büyük dosya 1.06 gb büyklüğünde

windowsun bu kadar yer kaplaması normal mi(26gb)

kardes pc de sistem özellıklerine gır orda sistem geri yukleme penceresini bul, ordan Bütün sürücülerdeki Sistem Geri Yüklemeyi kapat işlem tamam.Göreceksin Hdd Bİrazdaha yer acılacak

bilgi için teşekkürler ama zaten kapattım nerdeyse extra bütün özellikleri kapattım ama hem yavaş işliyor hemde diskte çok fazla yer kaplıyor bir değerlendirme yapmanız açısından sistem özleliklerini veriyorum
amd turionx2 dual core işemci 2ghz
256mb ati radeon 3450 paylaşımsız ekran kartı
160 gb hdd
3gb ram

Tahminle olacak iş değil açıkçası.
Ultimate 12-13 GB civarı yer kaplar. 26 çok fazla ve ultimate 64 bit yüklerken nasıl bir yol izledin?
Kurduğun directoryde biçimlendirme yapmadan yüklediysen başta bahsettiğim gibi eski sistem dosyalarını saklar.32 bit sistemlerde windowsold adlı bir klasör oluşturur.Onunla birlikte kurulumla ilgili sakladığı dosyalar mevcuttur.Belirttiğim temizlik işlemini yaptın mı?

evet temizlik işlerini yaptım verdiğin bilgiler için çok teşekkürler ama biraz araştırma yaptım ve ultimate vista nın 8-40 gb arası yer kapladığını gördüm ama neden bu kadar yavaş çalışıyor anlamadım ekstra bütün özellikleri kapattım oysa ki...

Geri