32 Bitmi 64Bitmi?

JJack

New member
Reaction score
0
Arkadaslar mrb. benim pc 4gb ram var 4 cekırdek ıslemcı q8300 500gb hard disc var gecenlerde 64bit win 7 yükledim arada bir mavı ekran hatası verıor bunun nedenı pc 64biti desteklemedgii icinmidir yoksa bi programla alakalı bıseymıdır? tam olarak cözemedim bana yardmcı olrsanız sevınırım bu arada baktıgımda cpu z den desteklıyordu 64bit i nedendir bu mavi ekran? ckıor gıtmıor pcde res atmıor ole kalıor res atın dıor ama kodu aklmda deyıl olsa yazardım pcye res atmazsam öyle kalıyor ekran yardmcı olursanız sımdıden cok tesekkür ederm umarım benim icin en uygunu neyse önerirsiniz bende mavi ekran + pc performansından tam verim alabılırım. . .

4gb ram kulana bilmen icin 64 bit yüklemelisin!!!!

calisdiricilari dogru yüklemeye bak ondandir mavi ekran ;)

dostum calıstırıcıdan kastın ney donanımların yazılımlarımı?? anakartı falan kendı sıtesınden ındırdım zaten hep. . . ne diosun yani yükleyimmi 64bit tekrar? 64bitmi iyidir diyorsun. . . performans falan bakımından?

calisdiriciyla kastim misal ekran karti takdikdan sonra yüklemek zorunda kaliyorsun ya (avusturyada kaldigim icin türkcesini bilmiyorum :D almancadan treiber ingilizce driver deniliyor)

evet performans acisindan 64bit tavsi ederim cünkü 4 gram kullanamasin yoksa!!!
islemcin (cpu) da uygun yani!!!

mutlaka yeni yükle komple format at bilgisiyara!

ha bide driver lari su siralamada yükle!

mainboard (türkcesini bilmiyorum)
ekran karti
ses

ondan sonra istedigin seyleri yükle mutlaka bide anti virus programmi yükle!

su programi öneririm cok iyi avira anti virus!!!

tamam kardesm cok saol hersey icin hemen öle yapıorum ilk ana kart motherboard sora ekran ses öyle yükleyim tesekkür ederm hersey icin. . . :) ama antivirüs kaspersky diyorlar daha iyi diye.

antivirüs programları hakkında tartışmak doğru değil çok sen nasıl bir kullanıcısın ona göre karar ver ne kullanacağına.öyle sadece oyun oynayan msn facebook twitter takılan biriysen eset yeter.yok ber crack serial sitelerinden çıkmam saldırı alırım sürekli diyorsan en az bi kaspersky kur.hatta g-data kur

bisey degil kardes meslegim oldugu icin yardimci olim dedim:D

önemli olan norton kulanma ve iki anti virus systemi birden kullanma!!!!

cok tsk ederm hersey icin saoln arkadaslar simdi yükledim ben fakat motherboard anakartı kendı sıtesınden ındırmeme ragmen bulamadı internetten pcye uygun driverları bulup ındıren bi prog vardı onu yüklememi önerirmisiniz driver scanner?

Mavi ekran sorunu büyük ihtimal driver - program çakışmasındandır. Windowsu kurduktan sonra önce güncelleştirmeleri yapıp ardından driver ve programlarını yükleyerek kullanmayı dene. Sorunun büyük ihtimal çözülür

tamam tesekkür ederm arkadaslar hersey icin :)

evet ses yok kardes dırek ekran gelıor mavı res falanda atmıo beklıo ole ve bıanda oluo örnek verıym sana durduk yere masa üstüne sag tklıom yenıle yapacam bende takıntıdır bu yapcak bısey bulamadımı masa üstüne sag tıklayıp yenıle derim sag tık yapıom pat mavı ekran yenıle gelmeden

Program kuLLanıcam ßen diyorsan 32 Bit Yok Zevk için diyorsan 64 ßit ;)

hocam mavi ekran hatalarını hemen ram hatası demeyin.

birsürü şeyden kaynaklanabilir mavi ekran hataları.

senin sorunun kullandığın programlar,sürücüler vs bir yada birkaçı büyük ihtimal 64 bit destekli değil.

mavi ekran hatası da büyük ihtimal o yüzden veriyodur.

mavi ekran hatası aldığında ekran donuyo demişsin o sırada altta yazan 0x000 gibi numaraları al

oradan öğrenirsin sorunun nedenini...

64 bit bence normal kullanıcı için gereksiz.

ayrıyetten uyumsuzluk problemi çekebilirsiniz çok...

64 bit sadece 64 bit için derlenmiş programlar oyunlar falan için hızını ciddi şekilde artırır.

32 bit program yada oyunu 64 bit e yüklerseniz 32 bitteki gibi hatta bazen dahada yavaş çalışacaktır.

herşey programlarla 64 bit in uyumuna bağlı...

anladm kardes tesekkür ederm ama sana sunu sole söleym 32bit kullanırken masa üstüne sag tık yaptımda yuvarlak ckıo yanı 98e göre kum saati 64 yükledigimde sag tık yaptgmda 1 kere olsun yuvarlak bekleme isareti gelmıor okadar etkılıor dıe düsünüorum ve photoshop falan kullanıyorum ben fotografcıyım onlarda bıle sankı hız bellı oluyor gibi kardes genel performans arttırıor dıe düsünüorum sırf 64bit programlarda hızlı calıstırmıor yani genel olarakda öyle anlatablıomuyum. . .

anladm kardes tesekkür ederm ama sana sunu sole söleym 32bit kullanırken masa üstüne sag tık yaptımda yuvarlak ckıo yanı 98e göre kum saati 64 yükledigimde sag tık yaptgmda 1 kere olsun yuvarlak bekleme isareti gelmıor okadar etkılıor dıe düsünüorum ve photoshop falan kullanıyorum ben fotografcıyım onlarda bıle sankı hız bellı oluyor gibi kardes genel performans arttırıor dıe düsünüorum sırf 64bit programlarda hızlı calıstırmıor yani genel olarakda öyle anlatablıomuyum. . .

hocam zaten pc in 64 bit ile uyumlu ise ve sen 64 bit i destekleyen programlar kullanıyosan hız artışı gözlemliceksin.

ama sadece 32 bit destekleyen programlarda ise hız artışı değil yavaşlama görürsün.

kaldıki 32bit olanlar 64 bit e olurmu hiç bi fikrim yok.

benim pc de 64 destekli ama 32 bit 7 kullanıyorum bende...

hmm anladm bro saol önerilern icin

64bit kullandinda zaten ekstra klasör yapiliyor program files (x32) diye buda 32bit programlar icindir! yani 64 bit yükledinde yinede 32 bit programlar kullana biliyorsun ama bazi programlar onlarin hem 32 hemde 64bit versionu var onlarda ozaman mecbur 64bit version indirmelisin!!!!

Geri