3 madde CHP'ye bunu da yaptırdı!

eL-İnsaf

Banned
Reaction score
0
11lq4ib.jpg

3 madde CHP'ye bunu da yaptırdı!

Bugüne kadar bayram ziyaretlerinde dahi BDP'yi (DTP) muhataf almayan CHP, statükocu zümrenin ayrıcalıkları tehlikeye girince BDP'nin kapısına koştu.

CHP anayasa değişikliği paketindeki 3 maddeye karşı çıkıyor. (Anayasa Mahkemesi'nin yapısındaki değişiklikler, HSYK'nın yapısındaki değişiklikler ve parti kapatmayı zorlaştıracak düzenleme) CHP statükoya ağır darbe indirecek bu 3 maddeyi onaylatmamak için elinden geleni yapıyor. Bu kapsamda anamuhalefet partisi, bugüne kadar muhatap almadığı BDP'nin bile kapısını çaldı...

AK Parti ve MHP Gruplarını ziyaret ederek üç maddenin paketten ayrılmasıyla ilgili teklifi sunan CHP Grup Başkan Vekilleri, bugün de BDP Grup Başkan Vekillerini ziyaret etti. Ziyaret, CHP'nin parlamentoda BDP ile ilk teması olması açısından ilk olma özelliğini taşıyor. CHP, kapatılan DTP döneminde de BDP ile temas kurmamıstı. 2007 seçimlerinden bu yana ilk ziyaret.

CHP'nin etkili silahları BDP ziyaretinde

CHP Grup Başkanvekilleri Kemal Anadol, Hakkı Süha Okay ve Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa değişikliği teklifi konusundaki önerileriyle ilgili BDP grubunu ziyaret etti.

Ziyaretin ardından açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Anadol, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın açıklamalarının ardından, dün AK Parti ve MHP'yi, bugün de BDP'yi ziyaret ettiklerini ifade etti.

Teklif BDP'ye iletildi
Anadol, "Tartışma konusu olan Anayasa Mahkemesi ve HSYK'nın yeniden yapılanması ile parti kapatılmasıyla ilgili yapılan değişikliklerin çıkarılarak geri kalanlar üzerinde mutabakat sağlanması ve herhangi bir referanduma yol açmayacak şekilde Meclisin uzlaşmasıyla bunların 367'yi aşarak kabul edilmesi, diğerlerinin referandum konusu olması yönündeki düşüncelerimizi ve teklifimizi bugün BDP grup başkanvekillerine ilettik, fikir alışverişinde bulunduk" diye konuştu.

"Diyalog oluşması sevindirici"
BDP Grup Başkanvekili Bengi Yıldız da Anayasa tartışmaları vesilesiyle Meclisteki partiler arasında diyalog oluşmasının sevindirici olduğunu söyledi.

CHP ile BDP arasında da böyle bir diyaloğun gelişmesinin, Türkiye'de özgürlüklerden, demokrasiden yana olan güçleri sevindirecek, umutlandıracak birdurum olduğunu dile getiren Yıldız, CHP'nin önerilerini parti yetkili kurullarında değerlendireceklerini ve görüşlerini açıklayacaklarını belirtti.

Yıldız, şunları kaydetti:
"Anayasa tartışmalarının yoğun yaşandığı bir dönemde, CHP'nin grup başkanvekillerine, biz de sosyal demokrat bir parti olarak, sosyal demokratların bu dönemde özgürlükler ve Anayasa noktasında karşı önermelerinin olması, bu konuda bir birliktelik sergilememiz gerektiğine ilişkin görüşlerimizi sunduk.

İktidar partisinin yeni sivil bir Anayasa, özgürlükler konusunda samimiyetini aslında test edebileceğimiz bir süreçten geçiyoruz. Bunu da daha çok demokrasi, özgürlükler noktasındaki önermelerimizle test edebiliriz diye düşündük ve bunu paylaştık."

AKP'nin teklifine red

Bir soru üzerine, AK Parti'nin teklifine bu haliyle destek vermeyeceklerini açıkladıklarını anımsatan Yıldız, "Bu tartışmanın başlamış olması toplumda bir rahatlamaya yol açtı. Parlamento ve Parlamentodaki muhalefet çalışıyor. Siyasi partiler, reddetme noktasından, bu konuları görüşme aşamasına geldi. Bu çok olumlu bir durumdur. Bu toplumu rahatlatıyor, gerginliği düşürüyor. Bu açıdan sevindirici. Umuyoruz ki toplumu daha da rahatlatacak önerileri sunma aşamasına geleceğiz" diye konuştu.

Türk'e yapılan saldırıya kınama
Gazetecilerin, BDP Grup Başkanvekilleri Ayla Akat Ata ve Bengi Yıldız'ın yakalarındaki siyah kurdelenin ne anlama geldiğini sormaları üzerine, Yıldız, "Dün Ahmet Türk'e yapılan saldırı, gazeteci Evrim Alataş'ın vefatı ile geçen yıl 14 Nisanda partimize yönelik gerçekleştirilen operasyon sonucu yüzlerce arkadaşımız şu an cezaevinde, onun da üzerinden bir yıl geçti. Bunları simgeleyen bir durumdur. Bir kaç faktörün üst üste gelmesiyle üzüntümüzü ifade ettiğimiz bir gün haline gelmiştir" dedi.

Kaynak

chp avukatlığı yapmak istemiyorum ama benim muhattabım değil dediği dtp lilerin kapısını az çalmadı başbakan bırak imralıdaki hainin duvarlarına italyan duvar kağıdı döşetti

kalkmışsınız ? ! :) komik :D

dinime küfreden müslüman olsa bari :)

keşke konuyu geyiq mizah bölümüne açsaydın

denize düşen yılana sarılır hesabı

CHP baktiki arka bahcesi yargı elden gidiyor neyapacağını şaşırdı.

Daha önce muhatap almıyorum dediği AKP ye gelin görüşelim diye yalvarmaya başladılar

eski dostları BDP ye koşuşturmaya başladılar

korkunun ecele faydası yoktur

akp yaparsa hain chp yaparsa ''siz de gittiniz''

buna anca kargalar güler
sonra adaletten , eşitlikten bahsedecez öyle mi?

bi tavsiye ile bitirmek istiyorum ''connecting people '' :goz:

:)))

ilk kez yorumsuz...

yazacak olduklarımı yazsam nasılsa sataşan sataşana gidecek..

kılavuzu şaşan gemi hesabı 3 günde 5 salvo...ya karaya ya rodosa ...nereye vurursa vursun,sonuçta o 3 madde de geçer..şimdiden zaten yola girdi sayılır. uyumsuz muhalefetimiz uyum için kapı kapı dolaşıyor...

bak yine duramadım yorum yaptım.. hay benim klavyem..:))

mhp ye söz yok ,bak ona sataşmam.. o zaten kendine seçim sonrası çay molası vercek.. çayını içip gidecek gibi görünüyor sandıktan..kendi geçmişine hakaret eden bir siyasi lideride mhp de gördü ya bu gözler.. daha ne desin.. geçmşişinden utanan,zavallılar gözüyle bakan bir lider ancak mhp ye yaraşır zaten.

CHP PKK nın istanbul şubesi BDP Diyarbakır şubesi farkeden bişey yok zaten yöneticileri eskiden beridir kankalar..AKP ise durumdan vazife çıkarıyor kürtçülükten değil demokrasi pastasından payını almaya çalışıyor çok görmeyin..

Sanirim ilk kez bir yazina tesekkur ettim Loopused. :)

Su noktayi aciklamak istiyorum ben kendi adima. Ataturk'cu Laik bir Musluman illa CHP yi hakli veya haksiz sekilde sirtlayacak degildir. CHP sempatizani olmama ragmen bende sizler kadar elestiriyorum bu durumu.

Benim icin tek gercek ulkemin borclu ac fakir yasamasindanda eski gunlerdeki guclu zengin birlik ve dirlik icerisinde yasamasidir. Ben vatanima iyiligi dokunmus hicbir insani unutmam.

Bazilari anilariyla bazilari analariyla anilir hesabi :)

dtp ile görüşse suç doğu ya gitse suç ne istediğinizi ifade etmeyi öğrenin önce, chp ye bugüne kadar oy vermedim ama bu yalaka basına inat bu sefer verecem oyumu . ........ nın hakkından ......... gelir misali.

Geri