25 bine 2. el araba tavsiye

MrH7474

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar merhaba,

İlk arabamı almayı planlıyorum :rolleyes: ve başlıkta da belirttiğim gibi bütçem 25000 civarı. Sedan değil de daha çok 3kapı/5kapı hatchback ya da coupe istiyorum. İlk dikkatimi çeken marka opel astra'nın gtc 1.6 sport, elegance, cosmo ve enjoy modelleri oldu. Acaba bu modelleri kullananınız ya da az çok bilgisi olan arkadaş varsa yorum yapabilir mi?

Peki opel dışında ne alabilirim? Bu konu hakkında da bilgi verirseniz çok mutlu olurum.

Bütçeyi 25000'de tutmaya çalışacağım, yalnız gerçekten hoşuma giden bir araba olursa 30000'e kadar çıkabilirim diye düşünüyorum.

Şimdiden teşekkürler, herkese iyi günler

2008 Ford Focus Olabilir :)

o paraya bir cok sifir model araba bulabilirsin.. ikinci ele bakma.. yazik etme parana... ikinci ellerde bir suru hile oluyor... ben sahsen yasadim.. benim arkadasim 200.000 km olan aracini servisinde 45.000 km ye dusurttu... ve boya kaza vs olaylari oluyor.. servisinde yaptirdiysada belli bile olmuyor.. arti motor yaptirman bile gerekebilir araba hor kullanilmissa... o yuzden ikinci el alma... sifir al derim.... ama illa ikinci el diyorsan istanbulda ankarada ve bircok ilde banka garajlarinda haczedilmis sifir araclar var... yada cok az binilmis.. onlari arastir... fiyatinin yarisina gidiyor...

2008 Ford Focus Olabilir :)

bende aynı kanaatteyim, yeni nesil ford fiesta da çok hoş görnüyor. eski bir focus ghia kullanıcısı olarak sayılan araçlardan sadece Audi dışındakileri elerdim. tercih senin..

yorumlar ve öneriler için teşekkürler arkadaşlar, yeni nesi fiestalar gerçekten hoş, yarın onları araştırcam. Ama aklım hep leonda, uygun fiyata güzel bir leon bulursam kaçırmam diye düşünüyorum.

arkadaşım ben de srkngncy katılıyorum. ben ce o paraya sıfır km araç al derim. ben de öyle yaptım dün gittim sıfır km chevrolet lacetti hatchback aldım 25000 tl ye. araç özelliğine göre baya uygun.4 teker disk fren ve abs li motor opelin 1400 motor astra motoru kasası da baya sağlam metalik boya ve sürücü yolcu hava yastığı var servisine de opel bakıyor şu linkten incelebilirsin

Chevrolet Lacetti ?Hatchback Sınıfı Ekonomik Aile Otomobili

bir de buna bak

Chevrolet Lacetti Hatchback Aile Otomobili ? Teknik Özellikleri Karşılaştırınız

dai temiz bi astra al bak keyfine

istanbulda ankarada ve bircok ilde banka garajlarinda haczedilmis sifir araclar var... yada cok az binilmis.. onlari arastir... fiyatinin yarisina gidiyor...

Ağlayanın malı gülene hayır etmez o yüzden uzak dur.

KArdeş git o paraya BMW al.3 serisine rahatlıkla yeter o para.

Hiç diğerleriyle vaktini boşa harcama derim ;)

yorumlar ve öneriler için teşekkürler arkadaşlar, yeni nesi fiestalar gerçekten hoş, yarın onları araştırcam. Ama aklım hep leonda, uygun fiyata güzel bir leon bulursam kaçırmam diye düşünüyorum.

hocam bence leon u boşver yakıtı baya sıkıntılı.gerçekten çok yakıyor diyor kullananlar.
BUNLARDA TAVSİYELERİM

Mazda 3 Dynamic HB 1.6 AT - 27.900 TL - İstanbul (Anadolu) - Araba.Com
Opel Astra 1.6 Enjoy SP - 30.000 TL - İstanbul (Avrupa) - Araba.Com
Peugeot 307 1.6 HDİ Comfort - 27.500 TL - Adana - Araba.Com
Peugeot 307 1.6 HDI Design - 25.750 TL - Osmaniye - Araba.Com
Peugeot 407 1.6 HDI - 29.500 TL - Ankara - Araba.Com
Volkswagen Golf - 28.000 TL - Antalya - Araba.Com
Toyota Corolla 1.6 Sol - 28.200 TL - İzmir - Araba.Com

Hepsine özenle baktım senin istediğin tarzda arabalar.Leonu falan boşver bence.focus alman taraftarıda değilim.standart focuslar çok yakar tdci olanlarıda uzun süre agresif kullanırsan turboyu alırsın eline....yukarıda tavsiye ettiğim araçlardada golf hariç hepsi yakıt konusunda gerçekten çok cimri araçlar...opelide çok iyi bilmiyorum ama mazdanın peugeotun ve toyotanın bu modelleri gerçekten kokluyor...ve performanslarda hiç yabana atılacak gibi değil.gerçekten tatminkar...

BMW 3 serisi
o paraya çok güzellerini bulabılırsın.

Ağlayanın malı gülene hayır etmez o yüzden uzak dur.

KArdeş git o paraya BMW al.3 serisine rahatlıkla yeter o para.

Hiç diğerleriyle vaktini boşa harcama derim ;)

:) adama ben mi dedim paran yokken araba al krediyle diye :=) birsey olmaz... zaten genelde buyuk sirketlerin araclari yani iflas ediyorlar vs... garibanin alacagi arac zaten 50 60 binlik arac olmaz... 60 binlik sifir araci haczettiler mi banka onu 20 bine 25 bine satiyor.. yani birsey olmaz.. birde 100 binlik arabaya haciz geldimi o araba sahibi elden cikariyor o arabayi yani 30 bin borcu varsa 40 bine sana satiyor 30 bini bankaya oduyor haczi kaldiriyor 10 bin cebine atiyor aracta senin oluyor.. bir cok ornekleri var...

bmw den uzak durmasi tercihimdir.. turbo lu motor oldugu icin cok SIK bir sekilde motor yaptirmaya gider :=) araca verdigi para kadar masraf eder :=)

İkinci el çok düzgün araçlar var, ilanları iyi takip et.

Sana önerim; satarken zorlanmayacağın, piyasası olan bir araç almalısın, her aracın görünüşüne aldanma, bakımlı bir araç almaya özen göster, kazalı boyalı darbeli değişeni olan araçlardan uzak dur ancak ufak tefek çiziği olan araçları da görmezden gelme.

Aracı evvela servise götür, orada hem mekanik hem boya hem de kaporta ekspertizi yaptır, çıkan ekpertiz raporunun fotokopisini al, sonra sanayideki ustalara götür. Bu işler nasip işi, bazen servis çok profesyonel iş yapar, bazen de sanayideki ustalar. Belli olmuyor inan, geçenlerde corolla 1.6 sol denk geldi, adam çizikten ötürü tamponu ve sağ ön çamurluğu serviste boyatmış, bana söyledi satarken, ben sanayiye götürdüm adam boyalı olduğunu anlayamadı bile =))

Bazen de servisteki ustalar çok bariz hatalar yapabiliyor. Sana son olarak şunu söyliyim. Araç alırken 2 defa baktır, özellikle kilometresini oynuyorlar, bunları göz önüne alaraktan fiyat değerlendir. Fiyatı ucuz olabilir, ama araç yorgundur, sen beğenirsin, fiyat da iyi dersin atlarsın, bu hatayı yapma.

Umarım düzgün bir araç alırsın. Model olarak önerebileceğim bir araç yok.

selam arkadaşlar geçenlerde bir konu açmıştım chevrolet lacetti hatcback alsam mı diye sağ olsun arkadaşlar yorum yaptılar ben de dün gittim aracı inceledim ve aracı aldım araçta 4 teker disk frenli ve ABS var motoru opelin astra motoru ve hele dizaynı sport içi de çok geniş bagajı da hacthback olmasına rağmen baya geniş. aracı ben metalik renk ve LPG kiti (BRC marka 3yıl garanti) ile beraber aldım sürücü ve yolcu hava yastıgı var klima var.araç 5 yıl garantili ve bu yukarıda saydığım özellikler bunlar benim vazgeçilmezimdi zaten diğer özellikler aşağıdaki linkte verilmiş bir inceleyin yorumlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ediyorum

http://www.chevrolet.com.tr/modellerimiz/lacetti/lacetti-hatchback/ozellikler-ve-donanimlar.html

Arkadaşım sedan istemiyorum demişsin ama bence 2000-2005 arası Passat yada Bora'yı öneririm

Geri