22find silinmiyor kurtarın :(

sen@

New member
Reaction score
0
22find virus denen bir toolbar bilgisayarıma yerleşti bir türlü ne denediysem ayarlardan silemedim:(
Hatta sistem geri yükleme yaptım yine olmadı.

Bunu silmek için bir program varmı? Lütfen yardımcı olun.

Kullandığın tarayıcıyı bilmiyorum ama Mozilla için eklenti yüklüyor önce bu eklentiyi kaldırman lazım daha sonra arama sağlayıcını değiştireceksin ve son olarakta tarayıcıyı açtıgın exe'ye sağ tık özellikler yapıp dosya yolunun sonundaki 22find yazan kısmı silmelisin. Takıldığın yer olursa buradayım.

Kullandığın tarayıcıyı bilmiyorum ama Mozilla için eklenti yüklüyor önce bu eklentiyi kaldırman lazım daha sonra arama sağlayıcını değiştireceksin ve son olarakta tarayıcıyı açtıgın exe'ye sağ tık özellikler yapıp dosya yolunun sonundaki 22find yazan kısmı silmelisin. Takıldığın yer olursa buradayım.

Dediğinizide yapmıştım sonrasında aç kapa yapıp baktım yine aynı.:confused1:
Acaba diyorum bütün tarayıcıları silip yeniden yüklesem olurmu?

Mozilla için kesin çözüm sağlıyor ama İE için bilemiyorum ? Ben bu meretten bahsettiğim şekilde kurtulmuştum. Ayrıca Program Ekle Kaldırdan programlarınızı denetleyin. Arasıra yüklemediğiniz halde bir toolbar kendini yükletmiş olabiliyor.

cc cleaner gibi programlar var onları dene yine olmazsa sistem geri yüklemeden bilgisayarı yakın olan bir tarihe geri yükle muhtemelen o virüsün yüklenmediği bir tarih olacaktır.. aklıma başka bişey gelmiyor.. bide format var ama son çare.

Sistem geri yüklemeyle de düzelmiyor.
Your Uninstaller programı ile bütün tarayıcıları sildim sonra en son sürüm olarak yükledim düzeldi.

Mozillada,Araçlar-Seçenekler-Gizlilik-Çerezleri kaldır veya tek tek sil den beğenmediğin çerzleri bul sil.Ayrıca,Geçmişi sil mozillayı yeniden başlat. Proplem ortadan kalkar. Ben uğraşa uğraşa proplemi bu şekilde çözdüm. Herkeze kolay gelsin.

Program ekle kaldırdan find22 adında herhangi yükleme varsa kaldırın mozilla firefox ve google chrome da eklentiler bölümünden siliniz. Büyük ihtimal açılış sayfanızı ayarlardan değiştirsenizde yine find22 açılacak masaüstünde (internet explorer,mozilla firefox,google chrome) gibi tarayıcıların kısayollarına sağ click özellikler tıklayıp hedef yazan kısım da örneğin internet explorer için ;

"C:\Program Files (x86)\Internet Explorer\iexplore.exe"

Google Chrome için

"C:\Program Files (x86)\Google\Chrome\Application\chrome.exe"

son tırnak işaretinden sonrası http:// ile başlayan ve devamındaki tüm yazıları siliniz anasayfa ayarlarını kontrol edin sorun çözülecektir.

Malwarebytes Anti-Malware programıylada bir tarama yaptırabilirsiniz...

Program ekle kaldırdan find22 adında herhangi yükleme varsa kaldırın mozilla firefox ve google chrome da eklentiler bölümünden siliniz. Büyük ihtimal açılış sayfanızı ayarlardan değiştirsenizde yine find22 açılacak masaüstünde (internet explorer,mozilla firefox,google chrome) gibi tarayıcıların kısayollarına sağ click özellikler tıklayıp hedef yazan kısım da örneğin internet explorer için ;

"C:\Program Files (x86)\Internet Explorer\iexplore.exe"

Google Chrome için

"C:\Program Files (x86)\Google\Chrome\Application\chrome.exe"

son tırnak işaretinden sonrası http:// ile başlayan ve devamındaki tüm yazıları siliniz anasayfa ayarlarını kontrol edin sorun çözülecektir.

Malwarebytes Anti-Malware programıylada bir tarama yaptırabilirsiniz...

arkadaşım teşekkür ederim chrome kullanıyorum dediğin gibi yaptım düzeldi sağol

Denemediğim yöntem kalmamıştı formatla ancak kurtardım. Yanlış yerlerde aramışım çözümü :) Çözüm öneren arkadaşlar sağolun cidden

Geri