2011 bütçesinde son aşamaya gelindi

AngeL Of Death

Wishmaster
Altın Üye
Reaction score
0

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, üzerine Orta Vadeli Program'da revizyonun söz konusu olduğunu, 2011 bütçesi hazırlıklarında ise son aşamaya gelindiğini söyledi.

Uluslar arası Yatırımcılar Derneği (YASED) üyeler toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Maliye Bakanı Şimşek, kanunla paralel varantlar, opsiyonlar ve diğer enstrümanlarda vergi düzenlemeleri yapıldığını bildirdi. Şirketler ve bireyler açısından vergilendirmede yerli yabancı ayrımının kaldırıldığına işaret eden Şimşek, "Bireysel yatırımcılar yüzde 10 vergi verecek. Kurumsal yatırımcılar ise yerli yabancı ayrımı kaldırılarak orada vergi sıfırlandı. Dolayısıyla yakında çıktığında detaylı göreceksiniz ama o düzenlemenin içerisinde varantlar da var diğer enstrümanlar da" diye konuştu.

2011 bütçesinde hangi noktada olduklarının sorulması üzerine Şimşek, "Bütçeyi biz 17 Ekim itibariyle Meclis'e göndermek zorundayız. Çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Makro çerçeve üç aşağı beş yukarı belirlendi. Onun üzerine Orta Vadeli Program'ın revizesi söz konusu. 2011 bütçesinde de o çerçevede hazırlıklarda son aşamaya geldi. Öyle ümit ediyorum ki Meclis'e 17 Ekim'den önce mutlaka göndereceğiz" şeklinde konuştu.

Toplantıda uluslar arası yatırımcıların özel bir taleplerinin olup olmadığı yönündeki soruya da Şimşek, "Bugün uluslar arası yatırımcılarla bir araya geldik ve kendilerini dinleme imkanı bulduk. Birçok konu gündeme geldi. Önemli bir kısmı vergi ve sektöre ilişkin hususlar. Türkiye hakikaten performansı itibariyle, gelecek potansiyeli itibariyle son derece cazip bir ülke. Yatırımcılar bunun farkında çok önemli bir problem yok" yanıtını verdi. Mali Kural Yasa Tasarısı'na ilişkin seçimlerden önce bir düzenleme olup olamayacağı yönündeki soruya ise Şimşek şu yanıtı verdi:

"Bu konu şu an itibariyle gündemde değil. İleriki dönemde meclisimiz, hükümetimiz taktir ederse gündeme taşınabilir ama şu an yakın bir zamanda gündeme geleceği ihtimalini ben görmüyorum. Dolayısıyla fazla söyleyecek bir şey yok" dedi.

İHA​

Geri