2010/2011 Fenerbahçe Transfer HaberLeri [Tek BaşLık]

mchasso

New member
Reaction score
0

Yıldırım-Kocaman zirvesi

Fenerbahçe transferde ince eleyip sık dokuyor. Bir süredir yurt dışında bulunan ve dün akşam saatlerinde İstanbul'a dönen Sportif Direktör Aykut Kocaman yaptığı girişimleri ve transfer listesindeki isimleri bugün ayrıntılı bir biçimde Başkan Aziz Yıldırım ile paylaştı.

Kocaman'ın temas kurduğu ve listesinde ön plana çıkan 12 oyuncu olduğu öğrenildi. Bu isimler arasında takıma en faydalı olacak oyuncular tercih edilecek ve en fazla 2 futbolcu için yüksek maliyet ödenecek. Bu konu bugünkü yönetim kurulu toplantısında da masaya yatırılacak.

KRASİÇ VE CHOTO

Basında öne çıkan isimler ise CSKA Moskova'nın 17,5 milyon Euro karşılığında satmayı planladığı Sırp futbolcu Krasiç ve Legia Varşova'da oynayan Zimbabveli Choto. Krasiç kanat akınları için, Choto ise Bilica'nın yerine savunmaya düşünülüyor.

Bu arada sakatlıkları süren Gökhan Gönül, Özer Hurmacı, Mehmet Topuz, Guiza ve Selçuk Şahin'in sağlık durumlarına göre de transfer yön kazanacak. Özellikle Gökhan, Özer ve Guiza'nın uzun sürecek sakatlıklarını hesaba katan Aykut Kocaman bu oyuncuların alternatiflerini hazırlıyor. Bu oyuncuların ne zaman topla çalışmalara başlayacaklarının ve takımdan ne kadar sonra idmanlara başlayacaklarının netleşmesi üzerine takımdan uzun süre eksik kalacak oyuncuların mevkiilerine transfer yapılacak.

Kaynak

Güiza'nın yerine Forlan

Fenerbahçe, transferde bir taşla iki kuş vurmayı amaçlıyor. Yönetim Forlan’ı transfer etmek için Atletico de Madrid’e Güiza artı 6 milyon euro önerdi.

Yeni teknik direktör ve futbolcu transferini mali genel kuruldan çıkacak sonuca göre şekillendirmeye amaçlayan sarı lacivertli yönetim, kongreden istediği sonucu aldıktan sonra harekete geçti.

GÜIZA’YI GÖNDERMENİN EN İYİ YOLU

Guzia’yı elden çıkarmayı planlayan yönetim kurulu, performansıyla hayal kırıklığı yaratan İspanyol futbolcuyla yolları ayırırken, yerine de şu anda Avrupa’nın en iyi golcüleri arasında gösterilen Diego Forlan’ı koymayı amaçlıyor.

SÖZ KONUSU FORLAN OLUNCA AKAN SULAR DURUYOR

Fenerbahçe yönetimi, bu transferi gerçekleştirmek için Atletico de Madrid’e 6 milyon euro artı Güiza’yı bedelsiz olarak teklif etti. Guiza’nın toplam maliyeti 15 milyon euroyu bulmuştu. Bu futbolcunun bedelsiz verilmesi büyük zarar olarak gözüküyor; ancak Forlan gibi bir ismin transfer edilecek olması böylesi bir zararın göze alınmasını sağlıyor.

Avrupa Ligi’ni kazanmasına karşın İspanya’daki genel ekonomik krizden fazlasıyla etkilenen Madrid yönetimi bu teklife sıcak bakıyor; ayrıca teknik direktör Quique Sanchez Flores’in Güiza’yla ilgili pozitif düşüncesi bu mükemmel takas planının gerçekleşme olasılığını daha da arttırıyor.

LUGANO FAKTÖRÜ

Uruguaylı Forlan ise yıllık 3 milyon euro net ücret istiyor. Futbolcuyla temaslar sürüyor; bu konuda Forlan’ın milli takımdan arkadaşı Lugano büyük rol oynuyor.

FORLAN İÇİN GÜÇLÜ RAKİPLER VAR

Ancak, Fenerbahçe Forlan transferi için değil. Rusya’dan Zenit ile İspanya’nın Şampiyonlar Ligi’ndeki temsilcilerinden Sevilla, sarı lacivertlilerin bu konuda en büyük rakipleri.

Kaynak

Krasic gelirse çok çok iyi olur ama sürekli yalanlanıyor resmi sitemizde...

Forlan da pek yaşlı geliyor bana...

Milos Krasic’e garanti

Aykut Kocaman, “F.Bahçe ile ilgili tek çekincem Şampiyonlar Ligi’ne kalamama ihtimaliniz olması” diyen Sırp futbolcu, “O konuda bir endişen olmasın” cevabını verdi.

FENERBAHÇE’de, Milos Krasic’in transferi için geri sayım resmen başladı... Sportif direktör Aykut Kocaman’ın geçtiğimiz hafta sonu Avusturya’da görüştüğü Sırp futbolcu, teklife cevap vermek için 3 gün süre istedi. Sarı lacivertli kulübe gelip gelmeyeceğini yarın bildirecek olan Krasic ile Kocaman arasında ilginç bir diyaloğun yaşandığı öğrenildi.
Bonservisi 14 milyon Euro
Sırp futbolcu, Fenerbahçe ile ilgili tek çekincesinin Şampiyonlar Ligi olduğunu ifade ederek, “Kariyerim açısından Şampiyonlar Ligi’nde oynamak çok önemli ve gördüğüm kadarıyla Fenerbahçe’nin de bu lige katılamama tehlikesi var” dedi.
Kocaman ise bu konudaki endişenin yersiz olduğunu belirterek, “Şampiyonlar Ligi’ne rahatlıkla kalabilecek güçte bir kadromuz var” cevabını verdi. F.Bahçe’nin bonservisi için 14 milyon Euro’yu gözden çıkardığı Krasic’e Liverpool da talip. Bu arada Kocaman, dün başkan Aziz Yıldırım ile bir araya gelerek transfer çalışmalarını değerlendirdi.

Kaynak

forlanfb.widec.jpg

Dış transfer çalışmalarını Aykut Kocaman'ın raporu doğrultusunda sürdüren Fenerbahçe gözünü bir dünya yıldızına dikti. Fenerbahçe’nin gündemindeki isim Diego Forlan.

Forvet pozisyonunda yıllardır aradığı golcüyü bir türlü bulamayan sarı-lacivertliler Atletico Madrid’in yıldızı Forlan'ın peşine düştü.

Hem Uruguaylı oyuncunun hem de Guiza’nın İspanyol menajeriyle İstanbul’da bir araya gelen Başkan Aziz Yıldırım ve Sportif Direktör Aykut Kocaman, Atletico Madrid’den yıllık 4 milyon euro alan Forlan'ı İstanbul’a getirebilmek için ilk görüşmeyi yaptı.

Uruguay Milli takımıyla Dünya Kupası’nda mücadele edcek olan 31 yaşındaki futbolcunun "Gelirim" demesi halinde sarı-lacivertli yönetim Atletico Madrid kulübüyle temaslara başlayacak.

İspanya’nın El Mundo Deportivo gazetesi de internet sitesinden bu haberi doğrulayarak "Fenerbahçe bir rüya peşinde Forlan’ı İstanbula getirmek istiyor" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe?de Forlan gündemde - Futbol- NTVSpor

en büyük transfer guizanın gitmesidir. guiza gitsin yerine forvette preko daha çok iş yapar atkinson'da olur. bulunsun bu adamlar

guızayı galatasaraya bedelsiz verelim

İlhan Eker Fenerbahçe'de

Gençlerbirliği'nin stoperi İlhan Eker, Fenerbahçe ile prensipte anlaştı.

Bonservisi elinde olan 27 yaşındaki futbolcunun, Fenerbahçe Sportif Direktörü Aykut Kocaman ile görüşerek prensipte anlaştığı öğrenildi.

Başkent ekibinin yöneticileri de transferi doğruladı. İlhan Eker'in, ilerleyen günlerde sözleşme imzalaması bekleniyor.

Kaynak

Kocaman-Kartal

Sportif Direktör Aykut Kocaman teknik direktör eski futbolculardan İsmail Kartal da yardımcısı olacak. Transferde de ilk hedef Atletico Madrid’in golcüsü Forlan. Uruguaylı için İspanyol kulübüne Güiza ve 6 milyon Euro teklif edilecek.

FENERBAHÇE’de teknik direktör Christoph Daum’un durumu belirsizliğini korusa da yönetim Aykut Kocaman ile İsmail Kartal ikilisine takımı emanet etme hazırlığı yapıp, transferde de büyük bir bomba patlatmak için kolları sıvadı.
Tek sorumlu olacak
Sportif Direktör Aykut Kocaman’ı sahaya indirip onunla yola devam etme kararı alan sarı lacivertli yönetim, eski oyuncusu olan ve bir dönem altyapı hocalığı görevini üstlenen İsmail Kartal’ı da yardımcı antrenör yapacak. Sarı lacivertlilerin yolları ayırmayı düşündükleri Daum ile önümüzdeki hafta yapılacak görüşmeden sonra Aykut Kocaman’ı kamuoyuna açıklayacakları öğrenildi. Kocaman’ın Teknik Direktörlük dışında, Sportif Direktörlük görevini de üstleneceği ve futbol takımının tek sorumlusu olacağı belirtildi.
Transferde de rotayı öncelikle yabancıya çeviren Fenerbahçe’de liste başındaki isim Diego Forlan. Atletico Madrid’in UEFA Avrupa Ligi şampiyonu olmasında büyük rolü olan Uruguaylı oyuncu için Güiza + 6 milyon Euro’luk bir teklifle İspanyol kulübünün kapısı çalınacak. Yeni sezon için kadrosunu önemli isimlerle güçlendirmek isteyen Fenerbahçe bu transferi bitirmek için girişimlere başladı. Tecrübeli golcünün menajerinin İstanbul’da olduğu ve Fenerbahçeli yöneticilerle görüşme yaptığı öğrenildi. Lugano’nun da vatandaşını ikna etmek için devreye girdiği ortaya çıktı. Yeni sezon öncesi Gençlerbirliği’nin başarılı savunmacısı İlhan Eker ile anlaşan sarı lacivertliler ayrıca Lech Poznan’ın genç golcüsü Lewandowski’ye de teklif götürmeye hazırlanıyor.

Kaynak

F.Bahçe'den Forlan açıklaması

Fenerbahçe Kulübü, Diego Forlan ile ilgili çıkan haberlere açıklık getirdi.

Sarı-lacivertli kulüpten konu ile ilgili şu açıklama yapıldı: "Atletico Madrid’de forma giyen Diego Forlan’ın Kulübümüze transfer olacağı yönünde çıkan haberler üzerine bilgilendirme yapma gereği duyulmuştur.

Uruguaylı oyuncu Forlan’ın menajeri iki sezon önce takımımız formasını giyen Josico’nun da menajeridir; yapılan görüşmeler de Forlan’la değil eski oyuncumuzla ilgilidir.

Bu bağlamda Forlan’la ilgilenmediğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız."

Kaynak

7.5 milyon euro'ya bitti

dzsudzsak-fb-23594_501.jpg

Macaristan'ın tek günlük spor gazetesi Nemzetisport, Hollanda'nın PSV takımında oynayan Macar kanat oyuncusu Balazs Dzsudzsak'ın Fenerbahçe ile anlaştığını öne sürdü.

Nemzetisport, "Dzsudzsak Fener'e çok yakın" başlığını attığı haberinde, oyuncunun Fenerbahçe ile anlaştığını ve Macar futbolcunun Fenerbahçe'den yıllık 2,5 milyon avro alacağını yazdı.

Dzsudzsak'ın kulübü PSV Eindhoven'in bonservis ücreti olarak daha önce istediği 12 milyon avroyu, sıkı pazarlıklardan sonra 7 milyon avroya indirdiği belirtildi.

Macar futbolcunun menajeri Jozsef Vörösbaranyi, Fenerbahçe ile henüz anlaşma imzalamadıklarını, ancak temasın devam ettiğini belirterek, transfer görüşmelerini Fenerbahçe adına Aykut Kocaman'ın sürdürdüğünü açıkladı.

Macaristan Milli Takımı ile Hollanda'da bulunan Balazs Dzsudzsak ise transferin her an gerçekleşebileceğini söyledi.

mynet.com

boş işlerle ugrasmayın geminizi kurtarmaya calışın !

Güiza kalacak

Başkan Aziz Yıldırım’ın saha içindeki mücadelesini çok beğendiği Güiza’ya astronomik bir teklif gelmemesi halinde yeni bir yabancı forvet transfer edilecek ama Okçu da takımda kalacak.

FENERBAHÇE Yönetimi, Futbol Federasyonu’nun 6+4 kararını çıkarması sonrası rahat bir nefes aldı ve yabancı transferine hız verdi. Sportif Direktör Aykut Kocaman’ın istekleri doğrultusunda yabancı transferiyle ilgili çalışmalar yapılırken takım içinde kalacak ve gidecek futbolcularla ilgili de kararlar alınıyor. İki sezondur en çok tartışılan futbolcuların başında gelen ve oyun tarzı olarak Aykut Kocaman’ın sistemine uymadığı söylenen Daniel Güiza’nın gelecek sezon da kalması hemen hemen kesinleşti.
Başkan Aziz Yıldırım’ın saha içindeki mücadelesini çok beğendiği Güiza’ya astronomik bir teklif gelmemesi halinde yeni bir yabancı forvet transfer edilecek ama İspanyol forvet takımda kalacak.
Mücadelesini beğeniyor
‘Okçu’ lakaplı İspanyol golcünün kalmasındaki en büyük faktör Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor, Ankaragücü gibi kritik maçlarda attığı gollerin yanı sıra arkasında Alex gibi fiziki direnci çok zayıf bir oyuncunun oynamasına karşın 90 dakika rakip stoperleri yıpratan oyun stiline sahip olması.
Fenerbahçe’nin kadrosunda halen Alex, Güiza, Deivid, Lugano, Bilica, Andre Santos ve Cristian Baroni olmak üzere 7 yabancı bulunuyor. Sekizinci yabancı hakkı kesinlikle forvetten yana kullanılacak.
8’inci yabancı forvet
En büyük favori Corinthianslı Dentinho. Forlan’la ilgili girişimler de sürüyor. Eğer takım ağustos ayında Şampiyonlar Ligi vizesi alırsa iki kaliteli yabancı daha kadroya katılacak. Aziz Yıldırım hem yurt içinde, hem de yurt dışında ses getirecek bir takım kurmanın hesaplarını yaparken Özer, Gökhan Gönül, Mehmet Topuz gibi oyuncuların tamamen sakatlıktan kurtulmalarıyla geniş bir kadroyu Aykut Kocaman’a sunmayı hedefliyor.

44 maçta 18 gol attı

F.BAHÇE’ye geldiği günden bu yana eleştirilen Güiza, bu sezon 44 maçta fileleri18 kez havalandırırken, 8 asist yaptı. Ligde 27 maçta 11 gol, 5 asistle oynayan Okçu, Süper Kupa maçında 1 asist yaptı. Avrupa Ligi’nde 10 karşılaşmada fileleri 3 kez havalandırıp 1 asistle oynayan İspanyol, Türkiye Kupası’nda da 6 karşılaşmada 4 gol, 1 asistle mücadele etti.

Kaynak

20080220.232246_IST464_897272.widec.jpg

Fenerbahçe’de transferi gündemde olan Forlan, takım arkadaşı Lugano’ya sarı-lacivertlilerin kendisi ile ilgilendiğini söyledi.

Fenerbahçe'nin son anda şampiyonluğu kaçırmasını "trajedi" olarak değerlendiren Uruguay Milli Takım kaptanı, ekip olarak sezonu mutlu kapatmak için 6 ay boyunca çok büyük çaba gösterdiklerini, tüm derbilerin galip tarafrı olduklarını ama son dakikada yaşanan hayal kıraklığının isminin sadece trajedi olabileceğini söyledi.

Fenerbahçe'nin 3 yılda kültürü ve futbol anlayışı tamamen farklı üç ayrı hocayla çalıştığını söyleyen Lugano, sarı lacivertli ekibin yeni teknik direktör arayışına girdiği iddia edilen bugünlerde öne çıkan adaylardan Aykut Kocaman hakkında fikrinin ne olduğu sorusuna "Bana göre, Aykut bu sene sportif direktör olarak birçok şeyin iyileştirilmesinde aktif rol oynadı. Ekip tüm sezon boyunca Aykut sayesinde daha organize ve rahat bir ortama sahip oldu. Bu bana göre önemli bir değişiklikti. Ama maalesef sezon sonuna kadar kalmadı. Aykut hem kulübün eski idollerinden hem de Türk futbolunu çok iyi tanıyor. Teknik direktör olarak ne yapar bilemem ama sportif direktör olarak çok iyiydi ve kulübe çok yararı dokundu" şeklinde yanıtladı.

Türkiye'de ve Fenerbahçe'de mutlu olduğunu vurgulayan Lugano, Güney Afrika sınavına birlikte hazırlandığı arkadaşı Diego Forlan'a Fenerbahçe'nin teklif götürdüğünü açıkladı. Diego Lugano'nun DHA muhabirinin sorularına verdiği cevaplar şöyle:

SARAÇOĞLU'NDA YAŞADIĞIMIZ BİR TRAJEDİYDİ

- İlk olarak Fenerbahçe şampiyonluğu kaçırdığını anladığın anda neler hissettiğini sormak istiyorum

"Güney Amerika'da maçlar çok zordur üç senedir ordan oraya koşarak elemeleri geçmek için uğraştık. Çok zorlu maçlarda mücaadele ettik. Uruguay için çok zorlu bir süreçti. Öyleki Costa Rica maçını kazandığımız andan itibaren dünya kupası heyacanını yaşamaya başladık çünkü bize oldukça pahalıya mal oldu. Bir şeyi kazanmak için birçok şeyi ortaya koymuşsan kutlaması da büyük olur. Fenerbahçe olarak son 6 ay rakipleri ile arayı açmak sezon sonuna mutlu bir şekilde ulaşmak için çok ciddi fiziki bir çaba gösterdik. Ligin büyük bölümünü lider tamamladı. Emeklerimizin meyvesini alamamak ben ve arkadaşlarım açısından üzücü oldu tabi."

-Geçen hafta Deivid'le yaptığım röportajta son maçta yaşadığının büyük bir hayal kırıklığı olduğunu söylemişti. Senin için de öyle mi?

"Türklerin dediği gibi tam bir trajediydi. Bence bu durum için kullandığınız kelime çok yerinde. Son 9 maçı ve tüm derbileri kazanmıştık, ligde çok iyi bir seyir izliyorduk en son evimizde son anda böyle bir durumla karşılaşmak bizim için trajediydi."

- Bu "trajediden" sonra sence Fenerbahçe teknik direktörünü değiştirmeli mi?

"Bu konu hakkında konuşmak benim pek haddime düşmez ama Fenerbahçe'yi tanıyan birisi olarak söylüyorum ne Fenerbahçe taraftarı, ne yöneticileri iki sene üst üste şampiyon olamamayı kaldıramaz. Çünkü futbol bir tutkudur ve herkes bu tutkuyu yaşamak ister. İnanılmaz bir şekilde şampiyonluğu kaybettik. Bu yüzden mutlaka bir değişikliğe gidilecektir. Bu yeni oyuncu transferi ya da teknik ekipte değişiklik olabilir. Tahmin ediyorum ki Fenarbahçe seyircisi değişiklik istiyordur."

-Fenerbahçe seyircisi Daum'un gitmesini istiyor. Daum sana göre nasıl bir hoca?

"Teknik direktör hakkında çok konuşmayacağım. Fenerbahçe'de Zico vardı, Aragones vardı. Şimde de Daum. 3 ayrı ülkeden futbol kültürleri, kişilikleri, yaşları ve tarzları tamamemen farklı 3 ayrı teknik direktör. Bu yüzden hangisi en iyisi ya da en kötüsü olduğunu söyleyecek insan ben değilim. Ben sadece ekibim için yapabileceğimin en iyisini yapmaya çalışıyorum."

KOCAMAN SAYESİNDE DAHA ORGANİZE VE RAHAT BİR ORTAMA SAHİP OLDUK

-Aykut Kocaman'ın ismi Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü olarak telaffuz ediliyor. Sen Kocaman'ı nasıl görüyorsun. O gelirse Fenerbahçe'de bir şeyler değişebilir mi?

"Bana göre, Aykut bu sene sportif direktör olarak birçok şeyin iyileştirilmesinde aktif rol oynadı. Ekip tüm sezon boyunca Aykut sayesinde daha organize ve rahat bir ortama sahip oldu. Bu bana göre önemli bir değişiklikti. Ama maalesef sezon sonuna kadar kalmadı. Aykut hem kulübün eski idollerinden hem de Türk futbolunu çok iyi tanıyor. Teknik direktör olarak ne yapar bilemem ama sportif direktör olarak çok iyiydi ve kulübe çok yararı dokundu."

BAZI HATALARIM OLDU AMA ONLARI AŞTIM

-Senin çok hırçın oynadığın söyleniyor.

"Yalan"

-Fenerbahçe seyircisi senin bu tarzını beğenirken rakip taraftarların pek beğendiği söylenemez. Sen karekteristik olarak agresif bir insan mısın yoksa sadece sahada mı agresifleşiyorsun?

"Buna beni tanıyanlar daha iyi cevap verir sanırım."

-Ya da oynadığın mevki agresif bir oyun sergilemeni mi gerektiriyor?

"Bu üzücü eleştiriyle Türkiye'de çok karşılaştım. Özellikle bazı önemli maçlarda çıkan anlaşmazlıklarda rakip taraftarların karşı tezarrahutlarına maruz kaldım. Ama Fenerbahçe seyircisi her zaman benim yanımda oldu. Bu yüzden tezahüratlardan çok etkilenmedim. Üstelik sokakta karşılaştığım Beşiktaş ya da Galatasaray taraftarlarından böyle bir eleştiri hiçbir zaman almadım. Her zaman beni tebrik ediyorlardı. Keşke senin gibi bir oyuncu biz de olsa diyorlardı."

-Ya futbol yorumcuları?

"Türkçe bilmediğim için pek anlamıyorum"

-Ama çeviriyorlardır sana..

"Evet her zaman bana anlatıyorlardı ne yazıldığını. Ama bunlar normal şeyler. Sanırım bazı hatalarım oldu. Onları kabul ediyorum. Bazı derbilerde topluma bir profesyonele yakışmayacak özellikle çocuklara kötü örnek olabilecek davranışlar sergilemiş olabilirim. Bunlar biraz da sahadaki yüksek tansiyonun ürettiği sonuçlar. Türk futbolu çok özel, çok zor. Özellikle derbi maçlarında tansiyon çok yükseliyor. Bu yüzden bazen ben de ortamdan etkilenip bazı hatalar yapmış olabilirim. Ama her zaman hatamı fark edip anında özür dilemişimdir. Bu sene daha önceki yaptığım hataları tekrar ettiğimi sanmıyorum. Yani o aşamayı geçtim."

EŞİM VE ÇOCUKLARIM İSTANBUL HAYRANI

-Fenerbahçe'yle geçen yıl kontratın bittiğinde yeniden anlaşmaya varman neden biraz zaman almıştı?

"Profesyonel hayatta ekonomik, sportif ve ailesel birçok faktörü göz önüne almak gerekir."

-Başka bir takımda mı oynamak istiyordun?

"Hayır hayır. Fenerbahçe'de o dönem kontratı yenilemekte biraz gecikince kontrat sürem de dolduğu için geleceğimi belirlemek için bir profesyonel olarak tekliflere açık hale geldim. Birçok teklifi değerlendirdim ama Fenerbahçe, ekonomik, sportif ve aile hayatı için en iyi ortamı sunan ekipti. Eşim özellikle çocuklarım İstanbul'a hayranlar. Tabi onların bu İstanbul sevgisi kalma kararı almamda etkili oldu. Ayrıca Fenerbahçe taraftarının bana olan ilgisi ve sevgisi de kararımda etkili olan unsurlardan biriydi."

MESSİ'Yİ SADECE BEN DURDURUM DEMEDİM

-Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Messi hakkında 'Onu sadece ben durdurabilirim' dedin mi?

"Hayır hayır, asla! Nasıl öyle bir şey söylebilirim. Sadece dünya kupasında oynamanın Barcelona'da oynamaktan daha zor olduğunu söyledim. Böyle bir lafı edecek kadar egosantrik ve kibirli biri değilim."

-Arjantin'de Messi Arjantin ruhu taşımamakla, milli takımda Barcelona'da oynadığı gibi oynamamakla eleştiriliyor. Sen neler düşünüyorsun?

"Evet tüm dünyada bu tartışılıyor. Eğer dünya kupasında da her zamanki oyununu oynarsa fark yaratır ve kupanın en iyi oyuncularından biri olur. Biz diğer rakip ülkeler olarak Barcelona'daki düzeyini tutturamamasını umuyoruz. Ama önce de dediğim dediğim milli takımda oynamak her zaman daha zordur."

FENERBAHÇE İLE AVRUPA'DA KARİYER YAPMAK İSTERİM

-Futbol hayatını Fenerbahçe'de sonlandırmak istiyor musun?

"Sonlandırmak değil de.. Fenerbahçe ile birlikte Avrupa'da kariyer yapmak isterdim. Ama futbol hayatımda önemli bir yer tutan Sao Paolo'da emekli olmak gibi bir fikrim var çünkü beni futbolcu yapan ekiptir. Fenerbahçe ile Sao Paolo'daki durumum hemen hemen aynı. Burada da kendimi çok rahat hissediyorum, taraftar beni seviyor, bunlar benim için çok önemli şeyler."

-Dünyadaki favori takımın hangisi?

"Bugün Fenerbahçe, önceki ekibim Sao Paolo, futbol hayatına başladığım Uruguaylı Plaza de Colonia. Bu üç ekip bana profesyonel olma şansıyla birlikte sıcak bir aile ortamı sundu."

FORLAN BANA FENERBAHÇE'NİN KENDİSİYLE İLGİLENDİĞİNİ SÖYLEDİ

- Fenerbahçe'nin milli takım arkadaşın Forlan'la ilgilendiği iddiaları var. Sen Forlan'a Türkiye'de oynamasını tavsiye ettin mi?

"Evet bir şeyler konuştuk. Bana Fenerbahçe'nin kendisiyle ilgilendiğini söyledi ama şu anda dünya kupasına yoğunlaşmış durumdayız, sonrasına bakacağız."

-Forlan'ın menajerinin pazarlık için İstanbul'da olduğu söyleniyor.

"Bana bir şeyler söyledi ama bilmiyorum."

-Fenerbahçe'nin Forlan'ı transfer etme şansı nedir sana göre?

"Bilmiyorum, fikrim yok. Sanırım bir sürü şeyin bir araya gelmesi gerekir."

- Forlan'la aynı takımda oynamak ister misin?

"Çok büyük oyuncu. Çok farklı.. golcü.. dünya çapında tartışılmaz bir oyuncu. Fenerbahçe'ye ve Türk futboluna farklılık katar. İnşallah Fenerbahçe'de birlikte oynarız."

Lugano?dan al haberi - Futbol- NTVSpor

Elyasa Fenerbahçe'de!

57532.jpg

Gelecek sezon için hedefi yine şampiyonluk olan Fenerbahçe, kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor.

Savunmaya daha önce Gençlerbirliği'nden İlhan Eker'i transfer eden İstanbul ekibi, yine bir Ankara takımında forma giyen Elyasa Süme'yi de kadrosuna kattı.

Hürriyet'te yer alan habere göre bu sezon 21 maçta görev alan sağ bek, Fenerbahçe'yle kesin anlaşma sağladı. Sarı lacivertliler, Ankaragücü'yle olan sözleşmesi 31 Mayıs'ta sona eren Elyasa için için bonservis bedeli ödemeyecek.

Süme Elyasa oynadığı futbolun yanı sıra ilginç saç stiliyle de dikkat çeken bir oyuncu.

Goal.com

Geri