2008-KPSS Soru

ruhiisci

New member
Reaction score
0
İyi günler. KPSS'na girmek için herhangi bir yaş sınırlaması var mı? Mesela ben 30 yaşındayım bu sene Eylül'de olacak sınava girsem ve kazansam atamam olurmu? Bu konuda bilgisi olan var mı?

Merhaba arkadaşlar.
ben önlisans bezenuyum artı dikey geçiş ile Anadolu Üni. Açıköğ. Fak. Son sınıf öğrencisiyim bu sene Kpss lisan sınavına başvurdum ki hafta sonu sınav var benim 1 tane büt e dersim kaldı ki eylülde büt de onu verirsem bu koşullarda yerleşmem de bir sorun çıkar mı, seneyi mi beklemek zorunda kalacağım, yoksa Önlisans mezunuymuşum gibi mi değerlendirileceğim? A- Kpss B her ikisine giriordum.
Teşekkürler.

Merhaba arkadaşlar.
ben önlisans bezenuyum artı dikey geçiş ile Anadolu Üni. Açıköğ. Fak. Son sınıf öğrencisiyim bu sene Kpss lisan sınavına başvurdum ki hafta sonu sınav var benim 1 tane büt e dersim kaldı ki eylülde büt de onu verirsem bu koşullarda yerleşmem de bir sorun çıkar mı, seneyi mi beklemek zorunda kalacağım, yoksa Önlisans mezunuymuşum gibi mi değerlendirileceğim? A- Kpss B her ikisine giriordum.
Teşekkürler.

http://www.osym.gov.tr/BelgeGoster.aspx?F6E10F8892433CFF6407999D5EC50F89B2E25F50F918EE46

İstedigini burdan ögrenebiLirsinn

klavuzda yazan sınava giriş yaş şartı

BAŞVURMA GENEL ŞARTLARI
Sınava başvuracak adayların aşağıdaki genel şartlara sahip olmaları gerekmektedir.
1) Türk vatandaşı olmak.
2) En az (18) yaşını tamamlamış olmak. (Bir meslek veya sanat okulunu bitirenler en az 15 yaşını
doldurmuş olmak ve Türk Medeni Kanununun 12’nci maddesine göre kazai rüşt kararı almak şartıyla
Devlet memurluklarına atanabilirler. Kazai rüşt kararının girilen sınav tarihinden önce alınmış olması
gerekmektedir.)

Vestel Manisa maşallah KPSS bürosu gibi çalışıyorsun....:)

Geri