2008 Öss Hatalı Sorular

Sınav soruları ne kadar kaliteliydi?

• Kullanılan toplam oy
    68

mehsaidmet

New member
Reaction score
0
1-) Türkçenin 14. sorunun B seçeneğinde belirtme sıfatı kullanılmıştır, E seçeneğinde birden fazla bağlaç kullanılmıştır denilmiş. 2 şıkta hatalıdır.Belirtme sıfatı da yoktur 2 veya daha fazla bağlaçta.
2-) Türkçenin 18. sorusunun A seçeneğinde Yinelemeler ifadesi kullanılmış. Birden fazla yineleme yok.
3-) Sosyal-1 bölümünün 3. sorusunun C seçeneğinde İslamiyetin kılıç zoruyla kabul ettirilmek istenmesi ifadesi doğru sayılmış. Hiç bir Türk Devleti İslamiyeti kılıç zoruyla kabul etmemiştir.
4-) Edebiyat-Sosyal Bölümünün 3. sorusunun E seçeneğinde "Balama" ve "Frenk" adlı 2 karakterden söz ediliyor.Acaba bu karakterler müfredatta ve liselere dağıtılan edebi metinler kitabında yer alıyor mu?
Bilgilerinize arz ederim.

Türkçenin 18. sorusu derma çatma diyodu heralde hatırladığıma göre... diğer sorularda haklısın heleki ede-sos 3. sorusu beni çok düşündürdü hatırlamıyorm kardeşim öle bişi...

1] Evet Derme - Çatmadan Başka yineleme yoktu..

2] bi de mat1 de doktorlu hemşireli soru var. o da hatalıydı çünkü doktor'larla hemşireler aynı hastayı paylaşıyolarmış galiba [ soruda belirtilmemiş ] ben de sonradan öğrendim, sonuçta yapamadım :S

evet belirtilmediğinden başta bende yapamadım. işaretledim geçtim. ama daha sonra birde o açıdan düşündüm. son anda yaptım yani.biraz pürüzlü ama ona pek ihtimal veremiyorum.

Gerçekten yanLı$ soru varmıydı :S

bu sorular hariç gerçekten sorular güzeldi....

geometriden bi soru vardı yarım daire alanı ile ilgili pi sayısının degeri verilmemişti bence o soru da hatalıydı..

geometriden bi soru vardı yarım daire alanı ile ilgili pi sayısının degeri verilmemişti bence o soru da hatalıydı..

o sorunun tartışılacağından pek emin değilim. çünkü bu tür sayılar sabittir. pi = 3.14 e = 2.71 gibi..... eğer başka bir değer alınırsa belirtmek zorunda

bldr ben alan 1 den girdim bu dediğin 1-2-3 de yanlış 3. soruda kesinlikle dediğin gibi islamiyet zaten din konusunda baskıcı bi uygulama yapmamış ki kılıç zoruyla ikna etsinler kesinlikle katılıyorum bunlar yanlış

Ben onu hocaya sordugumda mal gibi suratıma baktı:D

Ve benden baska kimsede hocaya tek bi kelime soru bile sormadı. demek millet farkında deil:D

en az 270 ham bekliyorum:D

hakkatten bu soruLar yanLış mı şimdi.. iptaL ediLir inş çünkü bunLarın hepsi yanLış bende.. =D

sorular yanlış bile olsa hiçbirşey değişmez =)
oldu bitti yanlışları doğru bulanlar malı götürdü hesabı :goz:

bu sene öss ye girmedim ama sorulara baktım mati 1 in o hemşireli sorusu benide çok düşündürdü sinir oldum ve bıraktım ama soruların bazıları mantıksızdı özellikle o sosyal 1 in 3. sorusu :S

türkçede ki 2 hatalı soru yanlıştı bende 28 e 2 ydi..eğer doğru kabul edilirse 30 da 30 olcak :D

Geri