2 sorum var..(bilenin 10 msjına tşk edicem)

Ozzy666

New member
Reaction score
0
Soru 1---Bir köyle ilgili nüfus kayıtları incelenmektedir. Ahmet isimli köylünün kayıtlarına bakıldığında bu kişinin ölmüş bir kardeşi olduğu yazılmaktadır. Ölmüş kardeşinin kayıtlarına bakıldığında ise hiç bir kardeşi olmadığı yazılmaktadır. Her iki kayıtda yazılanlar da doğru olduğuna göre, durumu nasıl açıklarsınız?

Soru 2--- 81x9=801

Yukarıdaki eşitliği doğru hale getirmek için ne yapmalısınız?(ekstradan fazla bi sayı eklenmicek..toplama-çıkarma-bölme falan filan gibi işlemlerde yok..)

edit : lütfen önceden bilenler söylemesin..ltfn..

cevap 1. ahmet isimli şahsın ölmüş olan kardeşi, ahmet dogmadan önce ölmüştür. diğer ölmüş şahsın kayıtlarda hiç kardeşinin görünmüyor olmasının sebebi ise, o öldüğünde hiç kardeşinin olmamasıdır:D nasıl ama ??
cevap 2. soruyu anlamadım, ne demek istediğini açıklarsan sevinirim.

Aqua_pink' Alıntı:
cevap 1. ahmet isimli şahsın ölmüş olan kardeşi, ahmet dogmadan önce ölmüştür. diğer ölmüş şahsın kayıtlarda hiç kardeşinin görünmüyor olmasının sebebi ise, o öldüğünde hiç kardeşinin olmamasıdır:D nasıl ama ??
cevap 2. soruyu anlamadım, ne demek istediğini açıklarsan sevinirim.

2. soruda anlatacağım hiçbir şey yok maalesef..açığa çıkabilir o zaman cevap..onun için sadece eşitliği sağlamaya çalışacaksın..nasıl diye sorma :eek:

:eek: arkadasım benım ben edıtı uyguluyorum bılıyorum ıkı sorununda cevabını ama solemıyorum nasıl ama zekıyım degıl mi ? ..

çocgun babası ölsün.anneside kocasının babasıyla ewlenirse,babası kardeşi oluo ama ölmüş :p
81+9=90
90*9=810
810-9=801
:)

boyle beyin yorucu seyler gerksiz bence :D kafayi sakin kullanacaksinki ilerde cizilmesin pohahahaha

2. soru ters düşünüyoruz yani cevap: 108=6.18 hepsi bu... başaşağı edince soruyu oluveriyor :)

Geri