2 işletim sistemi arası geçiş yapma

X_L

New member
Reaction score
0
C de vista D de ise xp kurdum pc acıldığı zaman xp yemi vistayamı geçmeyi sağlamak için bi ayar falan yapmak gerekiyormu

zaten kurduğunda vista xp yi görmez direk vista açılır bunları birlikte çalıştırabilmen için mbr kaydı gerek bununda programları var onlar yardımıyla mbr leri oluştur kullanıma hazırdır

bede aynısını yaptım hiçbişey olmadan ikiside çalışıyor

anlatcak biri yokmu ya adam gibi

ilk önce xp i kur daha sonra vistayı kur sorun ortadan kalkar yok ben öle yapmak istemiyorum dersen programı var onu dene istersen ama programla uzun hikaya ben çok uğraştım 4 sistem için en mantıklısı ilk önce xp kur daha sonra wista kur kolay gelsin

ilk önce xp i kur daha sonra vistayı kur sorun ortadan kalkar yok ben öle yapmak istemiyorum dersen programı var onu dene istersen ama programla uzun hikaya ben çok uğraştım 4 sistem için en mantıklısı ilk önce xp kur daha sonra wista kur kolay gelsin

Aynen Arkadaşın Dediği Gibi Third Party Programa Gerek Kalmadan,
İlk Önce D'ye XP Kur,
Daha Sonra C'ye Vista Kur,
Artık Başlangıçda Hangi İşletim Sistemi İle Çalışmak İstiyorsan İkiside Karşına Gelecektir.

1. EsyBcd uygulamasını indiriyoruz.
download
2.Program kurulumundan sonra
İlk önce add/remove entries ten ikinci işletim sistemimizi boot yapilmasini istediginiz! işletim sistemimizi seçiyor ve add diyoruz.
3. change setting’den başlangıç işletim sistemimizi seçip windows’u resetliyoruz. Bilgisayar açılırken göreceksiniz ki HER IKI işletim sistemi boot penceresinde'de görünüyor.
AYNI ANDA IKI ISLETIM ISLEMINI kullanamazsin ! GECIS boot.ini dosyasinda MSCONFIG üzerinden baslangicdaki boot.ini den düzenlenir,siralama en alt isletim sisteminden en üst sisteme dogru ilerler, yani en son yüklediginiz isletim sistemi otomatik olarak 1.sirada boot 'lanir, siralamayi boot.ini degistirmek veya home edition olmayanlarda msconfig comutuyla baslangic sekmesinden olur ,kolay gelsin,

bende 2 tane hard disk var birisi 320 gb digeride 160 gb (320 windows7 kurulu)(160 dada windows xp kurulu)pc açılısında bir soru soruyor buda windows 7 mi yoksa önceki diger sürümmü diye soruyor hiç bir işlem yapmazsan ilk önce hangisinin üstünde duruyorsa oto ona acar ister 7 isterxp acabiliyorsun ama tek hdd üzerinden c wndws7 digeride d winds xp olabiliyormu bilmiyorum ama olur diye düşünüyorum

bende 2 tane hard disk var birisi 320 gb digeride 160 gb (320 windows7 kurulu)(160 dada windows xp kurulu)pc açılısında bir soru soruyor buda windows 7 mi yoksa önceki diger sürümmü diye soruyor hiç bir işlem yapmazsan ilk önce hangisinin üstünde duruyorsa oto ona acar ister 7 isterxp acabiliyorsun ama tek hdd üzerinden c wndws7 digeride d winds xp olabiliyormu bilmiyorum ama olur diye düşünüyorum

evet tek harddiski 3 bölüme ayırdım 1 de xp 2 de win 7 3 de ortak dosyalar aynen senin açılışın gibi davranıyor seçtiğimle başlıyorum yalnız win 7 de gerekli ayarlamayı yaparsan
ikincil işletim sırasınada düşebiliyor ayrıca ultimate sistemi kullanıyorum xp modunu kurdum gayet güzel çalışıyor birde vista üzerine xp kurmak hakkında bu linkte bilgi var
http://www.hackhell.com/resimli-pro...ine-xp-kurmak-isteyenler-resimli-anlatim.html

Geri