2.defa sınavsı geçiş hakkı varmı?

efbartuih

New member
Reaction score
0
arkadaşlar s sınavsız geçişle üniversiteye yerleşen bir öğrenci tekrar sınavsız geçiş hakkından faydalanabiliyor mu?

faydalanır diye düşünüyorum ancak yerleşme puanında düşüş olur istediğin yere giremeyebilirsin öncelik hakkı yen igirenlerde olur zannedersem.

arkadaşım ben 97 mezunuyum.2007 yılında ilk defa öss ye girip sınavsız geçi hakkından faydalanarak erzurumu kazandım ancak 2.yılım burda devam etmek istemiyorum derslerim kötü olduğu içnde yatay geçiş yapamıyorum .bu yüzden sınavszı geçile 2008 de yerleşebilr miyim tekrar aynı bölüm için(otomotiv).çünkü bu sene liselerden mezunda yok.lütfen bana yardım edin.

Liselerden mezun yok ama sizin gibi mezun durumda olanlar var önce onlar yerleşebilir sonra yer kalırsa sizi alırlar ama büyük ihtimal girersiniz istediğiniz yere siz 2008 öss ye kesin girin.

yani ben bu sene tekrar sınavsız geçiş hakkından faydalanıp istediğim bi üniversiteye yerleşebilir myim?şuan okurken dahi olsa

okurkende yerleşebilirsin fakat yerleşme puanında düşüş olur.Mesela düz lise mezunu birisi sınava girip fakülte kazandığında ortaöğretim başarı puanı 0.8 ile çarpılıyor eğer ertesi sene tekrar sınava girerse bu sefer ortaöğretim puanı 0.3 ile çarpılıyor sizde de bu düşüş olabilir.

yani yasal olarak böyle bi hakkım var mı?ben sonuçta bana verilen sınavsız geçiş hakkını değerlendirdim bunu tekrar yapabilir miyim?

yani yasal olarak böyle bi hakkım var mı?ben sonuçta bana verilen sınavsız geçiş hakkını değerlendirdim bunu tekrar yapabilir miyim?

tabiki var ama bazı haklarınızdan feragat ederek mesela yerleşme sırası ilk önce ilk girenlerde olabilir yada puanınız belli oranda düşürülür.

bu sene sınavsız geçiş hakkı kalkar mı acaba,çünkü malum yasa teklifi mecliste yani myo larının askerlik ve okul durumları ile ilgili olan ,buna göre myo ları için aynı öss tarzında sınav yapılaakmış,bu sne 2008 de bu durum gerçekleşir mi?bu sne benm sınavsız geçişten faydlanamam gerekiyor ,bilnler cevaplasın lütfen..

yasa çıksa bile hemen yürürlüğe konmaz öss başvuruları başladı siz başvurunuzu yapın olmazsada en fazla 10 YTL kaybedersiniz.

çok teşeşkkür edrm bilgilernz içn ,bu site çok kaliteli herkesn emeğine sağlık...

Geri