2. İşletim Sistemi Kurulumu... Yardım Edin Lütfen.

ReaLRazieL

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar ben daha önce hiç işletim sistemi kurmadım. [ Bilgisayarım 2 aylık :D ]
Yerel Disk C'de Windows XP var. Yerel Disk D 'ye de Linux Sürümlerinden Birini Kurmak İstiyorum. Windows'uma Zarar vermeden kurmak için disk yönetimini kullanarak yerel disk D'de ''delete partition '' işlemini uygulayarak diskimi kurulum için hazır hale getirdim.

Anakartım ise Gigabyte ( Bu bilgiyi verdim çünkü bios'a hangi tuşla gireceğimide bilmiyorum ;) )

Bundan Sonra ;

Diski dvd yazıcıya takıp bilgisayarıma reset atacam ve hangi tuşa basarak bios'a girecem ve kurulum için hangi adımları izlemeliyim. Yardımlarınızı Bekliyorum...

[ Not : Linux Sürümü CD'de DVD'de değil. Bu bilgi belki lazımdırç ;) ]

Saygılarımla

aynen bundan 2 gün once ben araştırmalara başladım ve bytan arkadaşımız sayesinde şu anda sanal bir disk oluşturup ubuntuyu kuruyorum..

forumda linux başlığı altında yazılanları öncelikle tek tek oku bence.. kolay gelsin.

Del, F1 veya F2 tuşu seni biosa sokacaktır.
Kurulum için hangi adımları izleyeceğin her linux dağıtımında az da olsa farklılık gösterir.
Forumda aratırsan; ubuntu, pardus, centos un kurulumlarını bulabilirsin.
Benim gördüğüm ve hazırladıklarım bunlar.
Kolay Gelsin

kardeşim bunu yapmak gerçekten uzun zaman alır senin için. daha önce hiç windows bile yüklemeden hem xp hem linux yüklemeye kalkıyosun onu anlamadım.

Bence 2-3 sene xp kullanmadan başka hiçbir sisteme geçme.

Beyler Ben Daha Öncede XP Kullanıyordum İlk önce bunu belirteyim cafelerde fln 6 senelik mazi var.
Ayrıca Açıklama Yapılırsa Anlarım Bu Yüzden Zor Deyipde Sıyrılmayın Lütfen Her Adımı Sadece İki Kelime İle Anlatsanız bile ben anlardım yinede sağolun cevaplarınız için.
Özellikle bytan arkadaşıma teşekkürler. :D

Beyler Ben Daha Öncede XP Kullanıyordum İlk önce bunu belirteyim cafelerde fln 6 senelik mazi var.
Ayrıca Açıklama Yapılırsa Anlarım Bu Yüzden Zor Deyipde Sıyrılmayın Lütfen Her Adımı Sadece İki Kelime İle Anlatsanız bile ben anlardım yinede sağolun cevaplarınız için.
Özellikle bytan arkadaşıma teşekkürler. :D

Kurulum çok zor değil söylendiği kadar.Sadece dikkat etmen gereken bir kaç noktası var.Örneğin disk bölümleme gibi.
Burada yapacağın bir hata xp nin oldugu bölümü silebilir.Bunun dışında hiçbir hata yapamazsın kurulum sırasında.
Bu bölümleme nasıl olur?Resimli anlatımlara bakarsan ubuntunun, basitçe anlatılmış oldugunu goreceksin. :goz:​

Geri