1985 den bu yana WİNDOWS

MaΨèŔcİķ

Altın Üye
Reaction score
0
WİNDOWS 1.0(1985)

Bu işletim sistemi çıktığında msdos üzerinden komut yazma dönemi kapanmış ve işletim sistemine uygumaları çalıştırmak gibi işlevleri mause ile tıklatarak yerine getirme yöntemini hayata geçirmiştir.Ayrıcawindows 1.0 kullanıcılara birkaç program arasında geçiş imkanı sağlayabilir.

WİNDOWS 2.0(1987)

Bu işletim sistemi ile intel 286 işlemcilerin gelişmiş hızından genişletilmiş bellek özelliği kullanılarak uygulanmaya başlanmışşş:)
iletişim özelliklerinden de yararlanılmıştır
Windows VGa ekran kartıtürü desteği kullanılmaktadır.Windows 2.03 sürümü ileintel384 işlemcinin korunmalı ve geliştirilmiş belleğinden yararlanılıyordu.

WİNDOWS 3.0(1990)

--Program yöneticisi,dosya yöneticisi
--V*D(sanal aygıt sürücülerigenişletilmiş bellek desteği,gerektiğinde kullana bilmek için MSDOS çokluişlem özelliğ

WİNDOWS FOR WORKGROUPS 3.11(1993)

İlk defa windows özellikleri ağ ile ilgili hale geldi.Windows for workgroups ürünü yerel alan ağları(LAN)bağımsız bilgisayarda ve diz üstü bilgisayarlarda kullanıldı.Geliştirilmiş NOVEL NETWARE ağ desteği ile uzaktan erişim(RAS)ve güvenlik desteği sağlanmıştır

WİNDOWS NT 3.1(1993)

Windows nt gelişmiş istemci/sunucu(client/server)iş uygumaları desteği sağlanmıştır.Sahip olduğu önemli özellikler güvenlik,işletim sistemi gücü,performans,masaüstü kapasitesi ve güvenilirlik konularındaki yeniliklerdi.Etki alanı (domain)sunucu güvenliği oski destek ve ntfs dosya sistemi barındırır.

WİNDOWS NT 3.5 WORKSTATİON(1993)

Bu işletim sistemi yazılım geliştirmede ,mühendislik,mali, işlerde bilimsel ve ticari görevlerde güçlü uygulamalara yardımcı olan OpenGl grafik standartını desteklemektedir.Yüksek düzeyde koruma sağlıyordu 32 bit'lik performansda gelişmeler ve daha iyi uygulama desteğive verimliliği arttıran işler sunuyordu

WİNDOWS 95(1995)

Windows 95 de yerleşik internet desteği için 32 bit'lik bir TCP/İP desteği çevirmeli ağ ve kullanıcıların donanım veya yazılım kurma işlemini oldukça kolaylaştıran yeni tak ve kullan özelliği bulunuyordu (ESKİDEN NERDE ÖLE HEMEN TANISIN DoNANIMI.TAKARDIK ABİ HERHANGİ Bİ PARÇA HİÇÇ BANAMISIN BİLE DEMEZDİ BARİ Bİ UYARI VERSİN Bİ DEĞİŞİKLİK VAR BİŞİLER OLUYO DİE YOK UMURSAMAZDI:):):)
NEYSE
32 bitlik işletim sistemi gelişmiş çoklu ortam işlerine ve bütünleşmiş bir ağ için daha güçlü özelliğe sahipti.Bellek ihtiyacını en alt düzeyde tutmak için bazı işlevlere sahipti
ve en iyi özelliği BAŞLAT MENÜSÜ EKLENDİ :)

WİNDOWS NT WORKSTATİON 4.0(1996)

kullanım kolaylığı ile beraber yüksek bir ağ verimi ve internetin geliştirilmesi ve yönetilmesi ilgili araçlar eklendiBu işletim sisteminde windows 95 ara birimi kullanılırken gelişmiş bir ağ desteği sağlıyordu Böylece internet ve kurumsal İNTRANET lere erişimi kolay hale getirildi.

WİNDOWS 98(1998)

Windows 95 in gelişmiş şekliydi 98 kullanıcılarının pc ve internet tabanlı bilgilerini kolayca bulabilmesini sağlıyor .Uygulamara daha hızlı erişim sağlandı.DVD leri okuma ve evrensel seri veri yolu(USB)aygıtlarına bağlanma desteği bulunuyordu

WİNDOWS 98 SECOND EDİTİON (1999)

Donanım uyumlu ve internet ile ilgili gelişmiş ve zengin özellikler sunuldu internet explorer 5.0 tarayıcı yazılımı net meetting görüntülü sesli toplantı yazılımı ilegelişmiş bi konum sağladıAyrıca bünyesinde DirectX ile çoklu ortam için çeşitli yenilikler getirdiç.İnternet bağlantı paylaşımı ile de EV-AĞI işlevi sundu Ayrıca WİNDOWS 98 SE sürümü windows nt işletim sistemiylede çalışan aygıt sürücülerini kullanan ilk işletim sistemi oldu

WİNDOWS MİLLENİUM EDİTİON (2000)

Bu sürüm müzük görüntü ve ev ağı konusunda yenilikler sunarak güvenliği sağlamıştır.Sistem kurtarma işlevi yesinde pc bir sorun çıkrdığında kullanıcıların pc yazılım yapılandırmasını saorun çıkmadan önceki duruma geri döndürülebilmesin imkan verirAyrıca windows movie maker ile videolar üzerinde çalışmalar yapılması sağlanmıştır.Bu sürüm ile birlikte indows mdia player eklenmiştir(7.0)
Bu işletim sistemi windows 95 çekirdeğini temel alan son işletim sistemidir.Bundan sonrakiler windows nt ve 2000 çekirdeği temel alınarak geliştirildi

WİNDOWS 2000 PROFESSİONEL(2000)

Bu sürüm windows nt workstation 4.0 ın daha gelişmiş halidir.Güvenilirlik kullanıcı kolaylığı internet uyumluluğu ve mobil bilgi işlem desteği konularına büyük katkıda bulunmuştur.

WİNDOWS Xp

aslında bunu anlatmaya hiç gerek yok ama bi kaç bilgi :) bu işletim sistemi WİNDOWS NT ve WİNDOWS 2000 nin kod tabanlarının birleştirilmesi ile geliştirilmiştir.Piyasaya 3 sürüm olarak veridi
professionel
home edition
Xp 64 bit edition

Bunlar sadece MİCROSOFT un ürünleri gerçi daha var ama onlar SUNUCU/İŞLEMCİ işletim sistemleridir onlarıda yazacağım:)

bu döküman hackhell.com a aitdir
(ebem ağladı yazarken napim :)

guzel bi konu merak edenlerin işine
yarar sagol mavercik;)

temel bilgiler..gercekten ıse yarayacak guzel ılgıler yazmıssın saol mavercik..eyvallah

valla ben 3.1 den oncesini bilmiyodum bil aldigim zamanda 95 yeni cikmisti cdle beraber arkadasta 3.1 vardi diskette ne hava atiyodum elemane :D

Sağolasin kardes ellerine sağlık :D

ben derim ki şu microsoft neyin peşinde?
Şu longhorn mudur, vista mıdır ne zıkkımsa bu konuda bi bilgin varsa bizi de bi bilgilendiriver dostum ya.
Çok güzel çalışma teşk.

arkadaş program bölümünde longhorn diye bişi vermiş ama ben indirdim kuramadım çalışmadı. Nasıl olcek bi bilgin var mı acaba.

http://www.hackhell.com/forum/showthread.php?p=132549#post132549
...

vay be . ne günler geçmiş . ama iyi ki çok eski zamanlarda yaşamamışım :):)

:) :) mavercik sen defter tutuyomuydun lan

edit:mavercik
"isim belirtme":D

bende diyorum maverick bu bilgisayar derslerini niye bu kadar dikkatli dinliyo :p

puhuahahaaa :D

işimiz bu olum

sen ne zaman üye oldun lem
eferim çağır herkesi:D

TŞK Güzel bilgiler, emeğinize sağlık

Geri