1983 tarihli köy senedi

ahmetiü

New member
arkadaşlar babamın teyzesi 1983 te köydeki arazilerini bize satmış ve bi köy senedi yapılmış noterdende bi kağıt var ama tapuyla ilgili hiçbirşey yapmamışlar. tapuda arazi halen babamın teyzesinin görünüyor. babamın annesi babası hepsi vefaat etti geriye bi tek teyzesi kaldı ve kadın bu arazileri satmadığını sadece kiraya verdiğini ediyor . o tarihte yapılmayan devir işlemini şimdi yapalım istedik fakat kadın arazileri tekrar satmak istiyor bize. elimizde o günün köy senetleri var. kağıtta belli bi miktar karşılığı sattığı yazıyor imzavı, resmi, şahitler, pul, damga falan var ama o şahitler falan hayatta değil şimdi. köy senetlerini kadına gösteriyoruz bunlar senin imzaların senin resmin falan diye ama yok diyor kadın.(kağıtlar tarihieser gibi saman kağıt falan bikaç yeri delik :D ) aslında bahsi geçen araziler bizim kendi kullandığımız arazinin içinde bikaç hisse. dedem vaktinde bu hisseleride satın almış ama tapuya işletmemiş ve 30-40 yıldık kullanıyoruz bu arazileri biz. o kadının hissesinide 83 ten beri kullanıyoruz. köy senetlerinin şuan bi geçerliliği yokmuş ama sonuçta bunlar yapıldığı tarihte geçerli evraklardı ve resmi evraklar sonuçta. biz ne yapabiliriz şu an kadın ancak satarak devrini yapacağını söylüyor mahkemeye vermeyi düşünüyoruz ama kadın yurt dışında yaşıyor yazın dönüyor bikaç aylığına her yıl.
ne yapabiiriz mahkemeyle boşunamı uğraşırız yoksa hukuki bi çıkar yolu varmı bunun.
 

icemen

New member
kadın ikna olmuyosa yapacak bişey yok. Demek ki iyi niyetli değil, büyük ihtimalle o da bi avukattan akıl almıştır. o belgelerin geçersiz olduğunu filan öğrenmiştir.
 

acakaya

New member
Tapulama(Kadastro) köyden geçerken bahsettiğin kadın adına tespit edilmiş. Köyde bulunan muhtar ve bilirkişiler demek ki o arazileri o kadının zannediyorlar. Tapulama esnasında 15 günlük süre tanınarak tapulamaya (kadastro) itiraz süresi vardır. bu süre içinde itiraz etseydiniz bunları yaşamazdınız. Sizin işiniz mahkemelik elbette ki. Başka çıkar yolu yok.
 

HTML

Üst