1956 ve 2010 arasını anlatan bir Hadis-i Şerif

GemaR

Banned
Kötü kadınlar, çoğalıp, zina bir toplum içinde yayılırsa, halk, daha önce görülmemiş bulaşıcı hastalıklara maruz kalır.(Aids vs...) Alışverişte hile yapılırsa, geçim darlığı başlar.(Krizler...) Zekat verilmezse yağmur yağmaz.(2007-09) Hayvanlar olmasaydı, rahmet yüzü görülmezdi. Dine olan bağlılık zayıflayınca, düşmanların saldırısına maruz kalınır.(Irak-Afganistan-Gazze...) Dine uymayan idareciler zuhur edince, anarşi çıkar, millet birbiriyle boğuşur.(şu an) [Beyheki]




Evet gerçekten derin bir izahla anlatılmış bir ahir zaman hadisi.Peygamberimizin 1400 sene önce anlattığı bu durum şu an aynısıyla gerçekleşmektedir.İnsanların zülüme uğraması haksızlık geçim sıkıntısı ve sevgi yokluğuna düşmesi Allah'ın rahmetinden uzaklaşması genel anlamda dinden uzaklaşmayla ilgili olduğu çok açık anlatılmış inşaAallah.
Çözümü ise gayet basit dine ve Allah'a yakınlık her iyi olanı ve kötüyü yani şerrin Allah'tan geldiğini bilmek ve hazırlıklı olmak.Beddua etmektense dua etmek.
Hz.Ömer(ra) söylediği gibi siz iyi olursanız idarecilerde iyi olur şayet kötü olursanız idarecilerde kötü olur burdan idareclerin Allah'a bağlı olmasıyla beraber 70 li yılları hatırlatıyor.Şu an diğer ülkelerde de mevcut olan bişidir.


Sorunların sebepleri bazen hiç ummadığımız gibi olur bazen bir sır perdesinde bazen bir eksiklikten.Yeterki pedeyi aralayalım.
Allah yar ve yardımcınız olsun...
Selam ve Dua ile...
 
Üst