~~[ 1917 yıLı ordu yemek LisTesi :( ]~~

[me|2wi$]

H & M
Altın Üye
Reaction score
0
43-ncü Alay 1-nci P. Tb. 1-nci Bölük
1917 YILI YEMEK LİSTESİ

15 Haziran

Sabah : Üzüm Hoşafı
Öğle : YOK
Akşam : Yağlı Buğday Çorbası
Ekmek : TAM

26 Haziran

Sabah : YOK
Akşam : Üzüm Hoşafı
Ekmek : TAM

18 Temmuz

Sabah : Üzüm Hoşafı
Akşam : YOK
Ekmek : YARIM

8 Ağustos

Sabah : Yarım Ekmek
Akşam : Şekersiz Üzüm Hoşafı

NOT: 21 TEMMUZ 1917'DEN İTİBAREN BAŞLAYARAK ORDU EMRİYLE EKMEK İSTİHKAKI 500 GRAMA İNDİRİLMİŞTİR. ÇÜNKÜ UN VE EKMEK KALMAMIŞTIR.

alıntı..Paylaşmaya değer.​

:hhman:​

Evet Biz Buralardan Gelmişiz İşte, Halimize Şükür Etmeliyiz...

allah onlardan razı olsun...

hepsi koca bir ülkenin kurtulması, cumhuriyetin kurulması icin değiLmiydi ?
Nasıl kuruldu koskaca cumhuriyet ?

a9v6ud.jpg

21dmlae.jpg

bazen düşünmemek elde değil, benim nenelerim, annelerim cephelere mermi ve
ekmek taşısınlar bu cumhuriyetin kurulması için.
sonrada demokrasi deyip onların eşarp 'ına eL uzat ( En küçük örnek ) :S
böyLe bu şekilde kurmadılarmı bunlar cumhuriyeti ?
Cephede benim insanlarım açlıktan ve soğuktan ölsünler, suan ülkenin bu durumunda bile
hala eğlenmeyi ve güLmeyi becerebilen insanların olması çok üzücü.
Yılmaz özdiL in de yazısında belirttiği gibi, balo salonlarında eğlenin bakalım :vur
bunların coğuda sayılı bürokratlar, aklınca demokrat geçinenler.
:vur

kenan sana katılmıyorum.

ülkemizin içine bulunduğu durum bence olabildiğince iyi gidio.. kimse istemezdi o ana kuzuları orada şehit düşsün.. ama düşünki o şerefsiz pkk lılarında canları çok fena derecede yanıyor..

belki şehidimiz var ama biz bundan daha kötü zamanlarda işin içinden çıkmasını bildik.. örnek çanakkale örnek kocatepe örnek dumlupınar örnek sakarya...

bence oturup karalar bağlanırsak onların eklemklerine yağ süreriz onlar için bir türk askerini bile vurmak çok büyük bir sevinç oluyor.. işte biz bu durumda onları normal hayatlarımıza devam ederek belkide neşeli olarak dahada buhrana sokabiliriz.. ( tabiki abartmadan )

nacizane görüşüm budur..

allah askerimize güç kuvvet versin.. allah yardımcıları olsun...

baLo salonlarında eğlenerek, ağızlarında tank kafası gibi purolarla,
kimin eLi kimin cebinde gezerek mi dolaşmalıyız ortalıklarda.
ben kimse oturupta karalar bağlasın demedim, konuya hassasiyetle yaklaşsın dedim.
Pkk bir düşman değiL sadece bir çakaL, yani it sürüsü ..
bir savaş yani ülkeler arası 4 bir yandan toprak bütünlüğünü bozmaya çalısan adamlardan
bahsediyoruz bu konuda.

CounTRy sen önce otur düşün, dediklerimde katılmadığın neyse ona iyi karar ver.

dedelerimiz ne günler yaşamışlar ne zorluklar çekmişler, ne için savaştılar elbette bizim için,

şunu unutmayalım ki Allah korusun yarın birgün savaş çıksa hepimiz bir arada yan yana can vereceğiz. bugünkü durumu düşünerek söylüyorum ( türbanlısı, sağcısı solcusu, partilisi partisizi, yeterki insan vatan haini olmasın)

Onlar ilk önce kendi önündeki toprakları eşeleyedursunlar.. bizim bütünlüğümüz ezelden beridir bozulmadı.. bozulmayacakta.. üç beş zibidinin yaacağı şey değil bunlar..

benim sana katılmamamdaki yer şurası "suan ülkenin bu durumunda bile hala eğlenmeyi ve güLmeyi becerebilen insanların olması çok üzücü." .....ama karamsar olmanın hiç zamanı değil.. onları şuan rezilliklerine rezillik katmamız bence sevinilecek bir durum...

tamam belki şu son yaşanan olay olmaması gereken bir durumdu ( balo salonu ).. ama hayat devam ediyor.. bi laf vardır "kan kustum kızılcık şerbeti içtim dedim " şeklinde.. söylemek istediğim tam olarak bu... kendini üstün gösterebilmenin tek yolu karşındakinin yaptıklarının sana zararı olmadığını gösterebilmekten geçior benim düşüncemde..

konuyu fazla dağıtık galiba... kendi adıma sustum bu mesajdan sonra..

Geri