18 yaşında ki bir kızdan Can Dündar'a mektup

hmnbdyprts

New member
Reaction score
0
1 8 yasinda ki genç kızın Can Dündar'a yazdığı mektup…

O çok sevdiğim Sarı Zeybek'le tanıdığım Can Dündar'a,

Küçükken bütün çizgi film videolarımın yanında dururdu Sarı Zeybek. Ve ben

her hafta izler, her seferinde büyülenmiş gibi kalkardım başından. İşte o

yüzden bugün NTV'de sizin sesinizle, 'bir Can Dündar belgeseli' olarak

benim cumhurbaşkanım olmayan Abdullah Gül'ün hayatını dinlemek bu kadar

üzdü beni. Yazılarınızı, fikirlerinizi çok beğenerek okuyorum ve o yüzden

sizle fikirlerimi paylaşmak istedim. 'Türkiye'yi germeyelim! İp koparsa

hepimiz iki yana savruluruz,' diyor, hoşgörülü olmak gerektiğine

inandığınızı söylüyorsunuz. Hoşgörü, kasıtsız yapılan hatalara, iyi niyete

gösterilir, kendine güvensiz insanların beslediği kine, intikam hırsına,

gözü kapalı ideolojilere değil. Saygı inanca gösterilir, inancı suistimal

etmeye yönelik bir iktidara değil. Hoşgörü, ''Egemenlik kayıtsız şartsız

milletindir' koskoca bir yalan; Egemenlik kayıtsız şartsız Allah'ındır,'

diyen bir zihniyete gösterilemez. O, hoşgörü değil, boyun eğmek olur. Ben

Atatürk'ün kurduğu Türkiye CUMHURİYET'i vatandaşı olarak doğdum ve benim bir kız

olarak bu koşullarda yaşamam, söz sahibi olmam için milyonlarca insan kanını akıttı.

Koca bir tarihi, koca bir Atatürk'ü silmek nankörlüktür,kendini inkar etmektir ve bunun

hoşgörüsü olmaz. Eylül'de Londra'ya üniversiteye gidiyorum. En büyük endişem dört sene

sonra bu ülkeye dönemeyecek olmak. Beni temsil etmeyen bir yönetimin ülkeme vereceği

zararların korkusuyla gidiyorum. Yeniköy' de oy vermeye şortla gittiğimde bana 'günah'

diye laf atan o takkeli adama duyduğum nefret korkutuyor beni.

Bence bu ipin kopması, bizim savrulmayı göze almamız gerek artık çünkü

Kurtuluş Savaşı da sarsmıştı.

Sevgilerimle,
Serra T..

***Arkadaşlar dün bi basından arkadaşımdan gelen e-maili yorumsz sizlere iletiyorum,,,
ve mektubun sahibinin soyismini yazmıyorum...

yorum bekliyorum... saygılarla...

helal sonuna kadar katılıyorum kız haklı:clap

Bir çuval savsatadan başka birşey değil neymiş londraya okumaya gidiyormuş sen şuna kısaca rahat yaşamak için kaçıyorum desene kardeşim..Bu ülke sen ve senin gibi korkaklar sayesinde bugünlere geldi iyi o zaman herkes kaçsın bu ülkeden öylemi? kalacak ve eğer haklı olduğunu düşünüyorsan mücadele edeceksin ama maalesef bizim yeni nesil gençliğimiz hayatta herşeyin hiç mücadele etmeden kazanılacağını sanıyor güle güle o zaman yolun açık olsun :)

Kiz Hakli Bence ÇoĞu KİŞİye GÖrede Bence

Bir çuval savsatadan başka birşey değil neymiş londraya okumaya gidiyormuş sen şuna kısaca rahat yaşamak için kaçıyorum desene kardeşim..Bu ülke sen ve senin gibi korkaklar sayesinde bugünlere geldi iyi o zaman herkes kaçsın bu ülkeden öylemi? kalacak ve eğer haklı olduğunu düşünüyorsan mücadele edeceksin ama maalesef bizim yeni nesil gençliğimiz hayatta herşeyin hiç mücadele etmeden kazanılacağını sanıyor güle güle o zaman yolun açık olsun :)

Arkadaşa kısmen katılıyorum
..Ve diyorum ki:

Ülkeni seviyorsan mücadele edeceksin.Hükümeti eleştirebilirsin ama "milletim"diyerek geride bıraktığın insanlara yerini yurdunu terkederek faydalı olamazsın.(Hoş geriye dönmekle ilgili de şüpheleri var zaten)
"Beni temsil etmeyen bir yönetimin ülkeme vereceği zararların korkusuyla gidiyorum."
Bence bu durumda ülke ve millet için kaygılanmak da yersiz.

Hepimiz Atatürk'ün çocuklarıyız.Eğer kaçmakla vatan kurtarılsaydı bunu zamanında Atam yapardı.
Hepimize Örnek Sensin ... Saol ATAM..

Ya kız egitime gitmekten bahsediyor,kaçmıyor ki,kaçmayı nerden çıkarttınız.Ama ideolojinize ters olunca,bahane olabilir,söyledikleriniz.

Kız Haklı Daha Ne Kadar Sürecek Bu Adamların
iktidarı Bu Böy le Gitmez

Geri