1600 lira maaşlı işe personel bulunamadı

LOOPUSED

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0
1600 lira maaşlı işe personel bulunamadı -
Sosyal güvenlik reformunun hayata geçmesiyle birlikte SGK artan büro elemanı ihtiyacını sözleşmeli personelle karşılayacağını bir ilanla duyurdu.

İlk anda çok sayıda kişi müracaatta bulundu. Kurum KPSS puanlarına göre 442 asıl ve 221 yedek adayı yerleştirme işlemleri için Ankara'ya çağırdı. Ne var ki 663 kişinin 332'si Ankara'ya gelmedi.

Gelen 331 kişiden üçü de geldiği halde teklif edilen işe tercih yapmadı. İş sahibi olmak isteyenler özellikle İstanbul adını duyunca işten uzak duruyordu. Kurum İstanbul'u cazip kılmak için diğer illerdeki personeline verdiği net bin 461 liralık maaşı bin 609 liraya çıkardı. Hakkari ve Ağrı illerinde de problem aynıydı.. Hakkari için ayrılan 5 kontenjandan 4'üne, Ağrı için de, 2 ihtiyaçtan 1'ine yerleştirme yapılamadı. Yani toplamda SGK'nın açtığı sözleşmeli personel kadrosunda 114 kişilik yer boş kaldı.

1600 lira maaşlı işe personel bulunamadı - Video

cemaat doldurur o boslukları :laugh:

şaka bi yana da ben öqrenci olduqum haLde geLirim baya bi yuksek... ama düşünüyorumda babam bana para yollasa max 750 - 1000 tL yollar ayLık.. ankarada bu parayla yasayamayacaqımı biliorum. istanbulda 1.600 tL ye hiç yasanmaz... en azından ew kiraladıqınızı düşünün...

katılıyorum ARDA çok zor gerçekten, bugün 1,600 tl çok para değil hele istanbul için.. fakat aynı istanbulda asgari ücretle geçinen de var, ve ya 3-5 yıllık bir memur belki 1200 tl bile ancak alıyor ve geçiniyor.. zor durum, fakat işsizlikten yakınan, veya memlektinde olsa 800 e razı olacak olan insanların işsiziz diye bağıranların, iş alanı çıktığındada bu denli aymazlıkları çok saçma.. ben para çok demiyorum ama 800 e yaşaynlarda var bu ülkenin istanbulunda.. nasıl bceriyolar bilinmez.

hadi bu resmi iş-sözleşmeli falan. fakat bu halkın en vasıfsız gencine ,kahvede otururken yarım saat içinde 30 tl alacaksın şu yükümü şurdan şuraya tutu ver götürüver desen yerinden kalkmıyor.. biz biraz havadan parayı sever hale geldik diyemezmiyiz..(bu son dediğim ufak il-ve ilçelerde çok yaşanır).günlük bira ve sigara parasını babasından otlanan embesillere 50 tl lik yarım günlük bir iş sunsan ,yerinden kalkmaz.. bu da bir gerçek..

Geri