100 kat daha güçlü

SEYDİALİ

seyri alem
Moderatör
Katılım
4 May 2009
Mesajlar
18,132
Reaction score
0
Puanları
0
Konum
ARAF
100 kat daha güçlü
Sarımsağın içindeki bir maddenin gıda zehirlenmesine karşı kullanılan iki çok popüler antibiyotikten 100 kat daha güçlü olduğu ortaya çıktı.
Güncelleme:03 Mayıs 2012 10:38
Sarımsaktaki dialil sülfid maddesi zehirlenmeye yol açan ve bakterinin yok edilmesini zorlaştıran bir tür biyofilmi kırıyor. Antimicrobial Chemotherapy dergisinde yayınlanan makaleye göre bu keşif yaşanan gıda zehirlenmelerinin tedavisinde yeni bir kapı açabilir.

Washington State Üniversitesi'nden Dr. Michael Konkel: "bu çok heyecan verici bir sonuç çünkü çevremizdeki bakterilerin ve gıdaların yol açtığı zehirlenmeleri önleme potansiyelini gösteriyor." dedi.

Campylobacter ABD ve dünyada en fazla görülen besin kaynaklı hastalığa sebep olan bakteri. Enfeksiyonun belirtileri ise genellikle kusma, kramp, karın ağrısı ve ateş oluyor.

mynet
 

Ekli dosyalar

  • sarimsak.jpg
    sarimsak.jpg
    17.6 KB · Görüntüleme: 162
Sarımsak çok yerim. :D
 
Geri
Üst