10.000 yıLında neler oLacak dü$ündünüzmü ?

Moderatör
Moderatör
Reaction score
0
Hiç 10.000 yılında neler olabileceğini tahmin ettiniz mi?
gelecek_future_27032006_1.jpg

Gelecek, insan aklı, bilim ve teknolojinin evrimine kafa yoran ünlü beyinler, insanlık için bir gelecek kronolojisi hazırladılar. Hangi tarihte insanlık nasıl adımlar atacak?

Gelecek bilimcilerin (Futuristlerin) oluşturduğu Dünya Gelecek Topluluğu (World Future Society) üyeleri, insanlığın geleceğine dair öngörüleri değerlendirerek olası gelişmeler konusunda hayali bir kronoloji oluşturdular. Topluluğun yayınladığı The Futurist dergisinde yayınlanan ajandaya göre, insanlığı gelecekte şu olaylar bekliyor. Tabi bu öngörülen tarihlerden önce kıyamet kopmazsa ve uzayda bizden başka zeki canlılar gerçekten varsa.

İşte The Futurist'in öngördüğü gelecek ajandası

2010: Beyinlere takılacak çevirmen çip sayesinde herkes her dili konuşabilecek, istenilen dil istenilen dile anında çevrilmiş olarak beyine iletilebilecek.

2020: Demokrasi dünyanın tek hakim sistemi olacak ve diktatörlükler bir bir yıkılacak.

2030: Başka evrenlerde yaşadığı varsayılan canlılarca gönderilen mesajlar alınmaya başlanacak.

2040: Herkes uçan bir araç sahibi olacak

2050: Hayatın kökeni konusundaki tüm bilmeceler cevap bulacak ve hayatın dünyaya nasıl geldiği aydınlığa kavuşacak.

2200: İnsan zekası düzeyindeki ilk yapay zeka ve yapay insan yapılacak.

2400: Dünya nüfusu 20 milyarda sabitlenecek, herkes refah içinde yaşayacak.

2500: Irk ve dil farkı ortadan kalkacak geleneksel inançlar tamamen bitecek.

3000: İnsanlar tüm kısıtlamalara rağmen dünya nüfusu aşırı arttığı ve dünya kaynakları yetersiz hale geldiği için Ay'a ve Mars'a göç etmeye başlayacak.

4000: Uzaylılarla ilk temas gerçekleşecek. Her iki türün buluşması gerçekleşecek.

10.000: İnsanların çoğu uzaydaki diğer galaksilere dağılacak, kendi gönüllerinin dilediği mekanlarda yaşamlarını sürdürücek.

2020: Demokrasi dünyanın tek hakim sistemi olacak ve diktatörlükler bir bir yıkılacak.

hiç inanman dmokrsiyi yaymaya çalışan amerika asıl diktatör kesilecek o yıllarda

ve kesin bu sallamayıda amerikalı bi kurum yapmıştır

hiç birene inanmadım :( bana pek mantıklı gelmeddi

2035 lerde felan kıyamet kopar die kendimi avutuyorum ben

yuksa uzaylılarla ilişkiye girmeyi çok istiyodum :eek:

Spide®' Alıntı:
2035 lerde felan kıyamet kopar die kendimi avutuyorum ben

yuksa uzaylılarla ilişkiye girmeyi çok istiyodum :eek:

Zuhahaha vay sapıkkkkk :)

ya 1000 yılına dünyamı kalır:)

1970 lerde cekilen bir fotografta 2000 yılında kullanılacak muhtemel bilgisayar diye bişe vardı. bir oda büyüklüğünde koskoca bir monitör tavanda asılı falan. ama durum malum. değil 100 200 sene 10 sene sonra neler olabileceğini hayal bile etmek zor. tabi bu arada kıyamet kopmazsa :)

"4000: Uzaylılarla ilk temas gerçekleşecek. Her iki türün buluşması gerçekleşecek. "
nasıl bır temas :D

valla yarını gören adama ben kahraman derim bunlarınki maceraprestlik ten başka bişey değil. zuhahahaaaaaa:D

hiç belli olmaz yaa belki de 10 000 yılında her şey daha kötü olacak...

çooooooooooooooooooooook sacma ......

Ķιzιℓαкяєק' Alıntı:
olmucağım zamanı nie düşüniyimki:eek:
:sigara:​
olay budur :)
torunlarım düşünsün, ayrıca geleceği madem biliyorlar, 10bin yıla deil yarına odaklansınlar:)

Geri