1 ve 0 üzerine

SEPTAGH

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar bu bölüm çok kapsamlı olduğu için her gün 2 konu açıcam.paylaşılacak çok şey var ama bölümün selamatei için bu şart.Umarım diğer arkadaşlarda aynı hassasiyeti gösterirler.

1982 yılı...
Gazi üniversitesi basın yayın yüksek okulunda 2.sınıf ögrencileri türkiye ekonomisi dersinin hocası
bekliyor sınıf ögrencilerin gürültü patırtısıyla sallanırken sert görünümlü hoca kapıda beliriyor.

İçeriye kızgın bir bakış atıp kürsüye geçiyor tebeşirle tahtaya kocaman 1 rakamı çiziyor bakın diyor "bu kişikliktir hayatta sahip olabileceginiz en değerli şey...

"sonra 1 in yanına bir (0 )koyuyor."bu başarıdır başarı bir kişilik(1)i(10)
yapıyor bir (0) daha"bu tecrübedir 10 iken 100 olursunuz.
Sıfırlar böyle uzayıp gidiyor. yetenek...disiplin...sevgi... eklenen her yeni (0)ın kişiliği 10kat
zenginleştirdiğini anlatıyor hoca..

Sonra eline silgiyi alıp en baştaki (1) i siliyor geriye bir sürü sıfır kalıyor ve hoca yorumu patlatıyor.
"kişiliginiz yoksa öbürleri hiçtir"

Hoca çok kötü yapmış sınıftakileri . Kişiliksiz vede kaypak biri Hayatta 0 dan öteye geçemez .
Kişilik herşeyden önce gelir . Ders çıkarılması gereken bir Yazı .
Çok teşekkürler .

şimdi arkadaşlar bizim abiler var ama boğaziçinin şu zamanlar en baba grubu . neredeyse kampüsün tamamını tanıyor. o anlattı bi gün şimdi bir sınav varmış ama cevaplar sadece evet - hayırdan ibaretmiş. sınıfta sadece 1 kişi o konuyu çok iyi biliyormuş . herkes o çocuğa yalvarmış kopya hazırlasın diye . çocuğun da aklına süper bi sistem gelmiş. eleman , evet olan soruları 1 , hayır olan soruları 0 olarak kafasında tasarlamış ve oluşturduğu 0 ları 1 leri decimal kodlara çevirmiş . sınavı vermiş , tam çıkacakken atıyorum 2564 diye bağırmış . sınıf durumu çakmış tabii ama hoca anlamamış. tabii öğrenci bu sistemi yapacağını önceden söylemiş .

Ümv.ilk yılımda ilk matematik dersinde hocamız 0 ın ve 1 in hiçde önemsiz olmadığını aksine hayatta çok şeyleri değiştirdiği söylemişti.Elbette biz şin şamatasında olduğumuz için vizelere kadar bunu anlamamaşıtık...

gerçekten de kişilk herşeyin üzerin de olan bir konu ...

çok doğru bunu bizim hoca da yapmıştı.eline sağlık septagh hocam

sep gerçekten çok güsel bir anlatım bu anlatımı bana lisedeyken psikoloji hocam anlatmıştı..

valla ne yalan söyliyim çok doğru söylenenler insanın kişiliğinin olmaması demek hayatta yaptıklarının bir hiç olması demek anılarım depreşti beee lise zamanıma döndüm bak şimdi saol sep ellerine sağlık

septagh gerçekten süpersin....
kişilik... yetenek... disiplin... sevgi... saygı.. = başarı

Geri