1 Senedir Yatan Bilgisayar

bahadır_88

New member
Reaction score
0
S.A Arkadaşlar bir sorum olacaktı; şimdi bende tam 1 senedir yatan P4 masa üstü bilgisayar var. zamanında hdd bir sorun olmuştu benimde yaptıracak gücüm olmadığı için öyle kalmıştı.Şimdi bir tana harddisk aldım,fakat bilgisayar 1 senedir yatıyor buna acaba exstra ne tür bir işlem yaptıktan sonra çalıştırmalıyım.Ben diyorum ki içini kompresör ile güzel ce temizledikten sonra işlemciye biraz termal macun süreyim güzel bir bakım yaptıktan sonra temiz bir sistem kurayım diyorum arkadaşlar. vereceğiniz cevaplar için şimdiden tşk ederim.....

Valla ben askerdeyken yatırmışım acaip acaip sorunlar çıktı.(15 senelik 486yı yılda bikere falan açarım hiç sorunu yok oda ayrı)
Nedenini bilmiyorum.
Mantıken hiç bir sorun olmaması lazım ama.
Türkçesi şans işi. Muhtemelen sen benim kadar şanssız değilsindir. :)

yanı hiç bir şey yapsan bile bir temzile zararı olamaz

Benim masaüstü 1 senedir yatıyor ama önlemimi aldım , bakalım yakın bi zamanda kurmayı düşünüyorum ne gibi sorunlar yaratacak :)

Benim masaüstü 1 senedir yatıyor ama önlemimi aldım , bakalım yakın bi zamanda kurmayı düşünüyorum ne gibi sorunlar yaratacak :)
Tavsiyem Besmele ile açman.
Bu arada önlem olarak neler yaptın merak ettim benim aklıma hiç bir önlem gelmiyor.
Öğreneyim birşeylar sizden.

Tavsiyem Besmele ile açman.
Bu arada önlem olarak neler yaptın merak ettim benim aklıma hiç bir önlem gelmiyor.
Öğreneyim birşeylar sizden.

Darbelere dayanması için naylonlar vardır ya hani çocukların patır patır patlattıkları , onlarla sardım koli bandını da 2-3 defa gezdirdim. :)

arkadaşlar verdiğiniz cevaplar için hepinize tşk ederim....

sadece tozunu felan al macun olayına girme pc macun olmasın.

Darbelere dayanması için naylonlar vardır ya hani çocukların patır patır patlattıkları , onlarla sardım koli bandını da 2-3 defa gezdirdim. :)
Kusura bakma ama hocam elektro statik açısından sakat değil mi naylon?
Bildiğim kadarı ile statik elektrik riski oluyor normal ve baloncuklu naylonlarda.
Hdd ler ana kartlar. bu yüzden özel bir naylonla geliyor.

Geri