Focus StyLe
FıRtına'
Mısır, coğrafi konum olarak üç önemli bölgeye ayrılır. Birincisi kuzeyda 1000 km.lik bir kıyı şeridi olan Akdeniz kıyısı ile, doğuda yine 1000 km.lk Kızıldeniz kıyı şerididir. İkinci bölge ise Nil Deltasıdır. Yüzölçümü küçük olan bu bölge nüfus yoğunluğu açısından en fazla olanıdır. Üçüncü bölge ise, Nil Nehri’nin her iki tarafında ve Sina Yarımadasının ortasında bulunan çöldür. Bu coğrafi konum, toplumun sosyo-ekonomik konumunu belirlediği gibi yeme alışkanlıklarını da belirler.
Kıyı şeridinde daha çok balık ve deniz ürünleri, Nil Nehri Deltası'nda ise pirinç ve kümes hayvanları yenir. Çölde ise daha çok kuzu, koyun ve bakliyat tüketilir.
Mısırlılar kahvaltıda ekmek, tereyağı, reçel, bal ve değişik peynirler yer, yanında ise süt veya çay içerler. Bazı bölgelerde kahvaltıda kaynamış yumurta, bazılarında ise Tameya denilen Mısır'a özgü bir yemek yerler. Tameya bakla ve undan yapılmış bir çeşit sebze köftesidir. Kızartıldıktan sonra üzerine susam serpilerek yenir.
Mısırlılar öğle yemeklerini, öğleden sonra saat dört civarında yerler. Öğle yemeği kışın, çorba, tavuk veya kuzu eti, salata veya sebze, makama veya pilavdan oluşur ve meyve ile biter.
Mısır sıcak bir ülke olduğu için, Mısır Mutfağı genelde sebze ve meyveye dayalıdır. Bu ülkede çok bol ve çeşitli sebze ve meyve yetişir ve çok da ucuzdur.
Mısır halkının yemekleri daha çok tencere yemekleridir. Kızartma ve ızgara da sık kullanılan ve sevilen pişirme yöntemlerindendir. Tencere yemeklerinde en önemli olanlar çorbalardır. Özellikle tüm baklagilleri kullanarak çok çeşilli ve zengin çorbalar yaparlar. Baharat ve ot olarak en çok karabiber, kimyon, kuru nane, dereotu, samusak, soğan, maydanoz ve kişniş kullanan Mısırlılar, tatlıya da çok düşkündür. Baklava, kadayıf, kabak tatlısı ve tüm sütlü tatlılar hemen her gün aranan tatlılardandır. Bu tatlıların en önemlilerinden biri "Ommu Ali" "Ali'nin Annesi" dir. Bu tatlının küçük bir öyküsü vardır. Bu öyküye göre, Mısır Hıdiv'i (Osmanlı'nın Mısır Valisi) zaman zaman kıyafet değiştirerek halkın arasına karışır ve onları evlerinde "Tanrı misafiri" olarak ziyaret ederdi. Tine bir akşam Vali, Kahire'nin yan mahallelerinden birindeki küçük bir evin kapısını çalar ve eve konuk olur. Kıyafet değişikliğine rağmen Vali'yi tanıyan aile ne ikram edeceği konusunda telaşa düşer. Evde yenebilecek hemen hiçbir şey yoktur. Fakat evin hanımı mulfağındaki malzemelerle, ki bunlar çeşitli kuruyemişler, süt ve yufkadır, çok hoş bir tatlı yapar ve Vali’ye ikram eder. Vali tatlıyı çok sever, ev sahibine tatlının adını sorar. Tatlının herhangi bir adı olmadığından ev sahibi birden şaşırır ve hemen tatlıyı karısı yaptığı için "Ommu Ali" "Ali'nin Annesi" der. O gün bugün Mısırda bu tatlı ünlü olur ve büyük bir zevkle yenir.
Mısırlıların ilkbahar başlangıcında kutlanan "Firavunlar Bayramı" vardır. Bu bayramda Mısırlılar taze soğan, tuzlu balık ve haşlanmış yumurta yerler.
Mısırlıların günlük yaşamında Türk Kahvesinin çok önemli bir yeri vardır. Yalnız Mısırlılar bu kahvenin içine çekilmiş kakule katarak, kahveyi kokulandırırlar.
Shourbat el ads "Mercimekli Şehriye Çorbası"
hazırlama: 15 dakika
pişirme: 55 dakika
Malzemeler
350 gr. kırmızı mercimek
1 büyük baş soğan
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kimyon
1/2 tatlı kaşığı kişniş
2 litre tavuk suyu
2 çorba kaşığı limon suyu
100 gr. tel şehriye
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
2 çorba kaşığı zeytinyağı
taze çekilmiş karabiber
tuz
Yapılışı
Mercimekleri bol su ile iyice yıkayıp süzün Soğanı ince ince kıyın. Sarmısaklan dövün. Büyük bir tencereye yağı koyup kızdırın. İçine kıyılmış soğanları atıp, hafif ateşte soğanlar saydamlaşıncaya kadar 10 dakika kavurun. Sarımsağı, kimyonu ve kişnişi İlave ederek 1-2 dakika daha kavurun. Baharatlı soğan karışımına mercimekleri atın, bir karıştırıp tencereye sıcak tavuk suyunu ilave edin. Kaynamaya başlayınca ateşi iyice kısıp tencerenin kapağını yarım kapatarak 50 dakika, mercimekler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Şehriyeleri kaynayan mercimeklerin üzerine ekleyin. Limon suyunu, tuzu ve karabiberi ilave edip 3-4 dakika şehriyeler pişinceye kadar hafif ateşte kaynatın. Çorbanız hazır olunca, kıyılmış maydanozları çorbaya atıp karıştırın. Sıcak olarak servis yapın.
Ful nabed "Bakla ve Sebze Çorbası"
hazırlama: 40 dakika
pişirme: 25 dakika
Malzemeler
1/2 kg. kuru bakla
2 baş soğan
2 diş sarımsak
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kimyon
2 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı toz acı kırmızıbiber
2 defne yaprağı
1 büyük havuç
2 orta boy domates
1 litre sebze suyu
1 demet maydonoz
3 çorba kaşığı limon suyu
taze çekilmiş karabiber
8-10 adet taze nane yaprağı
tuz
Yapılışı
Baklaları düdüklü tencerede 20-25 dakika iyice pişinceye kadar haşlayın. Düdüklü tencereniz yoksa, baklaları bir gece evvelden soğuk suyla ıslatarak ertesi gün iyice pişinceye kadar haşlayın. Soğanları ince ince kıyın. Sarımsakları dövün. Domatesleri küçük küçük doğrayın. Maydanozu ince ince kıyın. Havucu ince yuvarlak dilimler halinde doğrayın. Büyük bir tencereye zeytinyağını koyup kızdırın. İçine soğanları ve sarımsakları atarak, soğanlar saydam bir görünüm alıncaya kadar kavurun. Havuçları, kimyonu, defileleri, tatlı ve acı kırmızı biberi ilave ederek 5 dakika orta ateşte karıştırarak pişirin.
Tencereye doğranmış domatesleri ve sebze suyunu ilave edin. Ateşi kısarak 15 dakika havuçlar yumuşayıncaya kadar kaynamaya bırakın.
Haşlanmış baklaları, kıyılmış maydanozu, limon suyunu, tuzu ve karabiberi ilave ederek 5 dakika daha hafif ateşte kaynatın. Taze nane yapraklarını üstüne serperek sıcak sıcak yanında pide ile servis yapın.
Ta'leya ‘Sarmısak Sosu’
hazırlama: 5 dakika
pişirme: 3-4 dakika
Malzemeler
5-6 diş sarmısak
1/4 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı posası alınmış tereyağı
1 tatlı kaşığı toz kişniş
bir tutam toz acı kırmızı biber
Yapılışı
Ta’leya sarımsak sosu yemek piştikten sonra, hemen sıcak olarak yemeğin üzerine eklenen bir sostur. Mısırlılar bu sosu genellikle sıcak et ve sebze yemeklerine eklerler. Sarımsağın miktarı arzuya veya sarımsak dişlerinin büyüklüğüne göre değişebilir. Ortalama kişi başına bir orta diş sarmısak düşünülebilir.
Sarımsakları soyun ve tuzla birlikle havanda dövün. Küçük bir tencerede tereyağını kızdırıp içine sarımsakları atın. Sarımsaklar altınımsı kahverengi oluncaya kadar, durmadan kanştırarak kavurun. Tencereyi ateşten alarak içine kişnişi ve kırmızı biberi atın. Tekrar karıştırarak sıcak et ve sebze yemeklerinize, yemek piştikten sonra ilave edin.
Falafel "Nohut Köftesi"
hazırlama: 25 dakika
nohutun suda kefelemesi: 1 gece
pişirme: 15 dakika
Malzemeler
1 kg. nohut
1/2 kg. yeşil biber
1/2 kg. taze soğan
1 demet maydonoz
1 demet dereotu
1 yumurta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
sıvıyağ
karabiber
tuz
Yapılışı
Nohutu bir gece evvelden ıslatın. Ertesi gün maydanozu, soğanları, dereotunu, biberleri temizleyerek yıkayın. Nohutu süzün. Bir kıyma makinesinde veya mikserde nohutu tüm yeşil sebzeler ile birlikte çekin. Çektiğiniz nohut ve yeşil sebze karışımını bir tepsiye koyarak içine bol karabiber, kabartma tozu ve biraz tuz atın. Bir yumurtayı kırın ve çekilmiş nohut, tüm yeşil sebzelerin suyunu çekinceye kadar elinizle yoğurun. Köfte hamuru gibi bir hamur elde edersiniz. Daha sonra elinizi biraz sıvıyağ ile yağlayıp, hamurdan parçalar koparın ve avucunuzda yuvarlayarak, yassı yuvarlak köfteler hazırlayın. Derin bir tavada kızdırdığınız bol sıvıyağda kızartın. Sıcak köftelerin üzerine susam serperek yanında bol yeşillikle servis yapın.
Tameya "Bakla Köfteleri"
Hazırlama: 1 saat
dinlenme: 2 gün + 30 dakika +20 dakika
Pişirme: 5 dakika (bir tava için)
Malzemeler
1 su bardağı ful nabed (kuru bakla)
6 taze soğan
½ demet maydonoz
1/2 demet taze kişniş
3 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı karabiber
1/4 tatlı kaşığı toz acı kırmızı biber
1/4 tatlı kaşığı karbonat
3 çorba kaşığı susam
1,5 tatlı kaşığı tuz
kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı
Kuru baklaları derin bir kaba koyun ve üzerine çıkacak kadar soğuk su doldurarak ıslatın. 2 gün, 2-3 kere suyunu değiştirerek soğuk suda bekletin. 2 gün sonra suyunu süzün. Baş ve işaret parmaklarınızın arasında ufalayarak kabuklarını çıkarın. (Baklaların kabuklarını rahat soyabilmek için pişirmeyin.)
Taze soğanlan, maydanozu ve taze kişnişi ince ince kıyın. Sarımsakları dövün. Susamları yağsız bir tavada altın rengi alıncaya kadar kavurun. Tüm baklaları derin bir kaba koyun ve üzerine, çok ince kıyılmış taze soğanı, maydanozu, kişnişi, sarımsakları, karbonatı, kırmızı biberi, karabiberi ve tuzu atıp karıştırın. Daha sonra karışımın yarısını bir miksere koyarak iki kere mikserden geçirin. Sonra kalan yarısını yine iki kere mikserden geçirin ve ikisini karıştırıp iyice yoğurun. Daha sonra üstünü örterek serin bir yerde 30 dakika dinlenmeye bırakın. Bakla hamurunuz dinlenince, hemen hemen 1 çorba kaşığı kadar hamuru alın ve 4 cm. çapında kalın köfteler yapın. Köftelerin iki tarafını susama bulayın ve oda sıcaklığında 20 dakika bekletin.
Tavaya bol sıvıyağı koyup 180 derecede ısıtın. Küçük bir ekmek parçası atarak yağın kızgınlığını kontrol edin. Ekmek 45 saniyede kahverengi olmalı. Tavaya aldığı kadar Tameya atın ve 5 dakika çevirerek kızartıp içine kağıt peçete serdiğiniz bir tabağa çıkarın. Tameya'ları tavanın büyüklüğüne göre 5-6 tane atabilirsiniz. Yalnız 5 dakikalık kızartma süresi bir tava içindir. Tameya'ları servis tabağına alın ve yanında, bol karışık salata, Humus ve Khoubiz ile servis yapın.
Kıyı şeridinde daha çok balık ve deniz ürünleri, Nil Nehri Deltası'nda ise pirinç ve kümes hayvanları yenir. Çölde ise daha çok kuzu, koyun ve bakliyat tüketilir.
Mısırlılar kahvaltıda ekmek, tereyağı, reçel, bal ve değişik peynirler yer, yanında ise süt veya çay içerler. Bazı bölgelerde kahvaltıda kaynamış yumurta, bazılarında ise Tameya denilen Mısır'a özgü bir yemek yerler. Tameya bakla ve undan yapılmış bir çeşit sebze köftesidir. Kızartıldıktan sonra üzerine susam serpilerek yenir.
Mısırlılar öğle yemeklerini, öğleden sonra saat dört civarında yerler. Öğle yemeği kışın, çorba, tavuk veya kuzu eti, salata veya sebze, makama veya pilavdan oluşur ve meyve ile biter.
Mısır sıcak bir ülke olduğu için, Mısır Mutfağı genelde sebze ve meyveye dayalıdır. Bu ülkede çok bol ve çeşitli sebze ve meyve yetişir ve çok da ucuzdur.
Mısır halkının yemekleri daha çok tencere yemekleridir. Kızartma ve ızgara da sık kullanılan ve sevilen pişirme yöntemlerindendir. Tencere yemeklerinde en önemli olanlar çorbalardır. Özellikle tüm baklagilleri kullanarak çok çeşilli ve zengin çorbalar yaparlar. Baharat ve ot olarak en çok karabiber, kimyon, kuru nane, dereotu, samusak, soğan, maydanoz ve kişniş kullanan Mısırlılar, tatlıya da çok düşkündür. Baklava, kadayıf, kabak tatlısı ve tüm sütlü tatlılar hemen her gün aranan tatlılardandır. Bu tatlıların en önemlilerinden biri "Ommu Ali" "Ali'nin Annesi" dir. Bu tatlının küçük bir öyküsü vardır. Bu öyküye göre, Mısır Hıdiv'i (Osmanlı'nın Mısır Valisi) zaman zaman kıyafet değiştirerek halkın arasına karışır ve onları evlerinde "Tanrı misafiri" olarak ziyaret ederdi. Tine bir akşam Vali, Kahire'nin yan mahallelerinden birindeki küçük bir evin kapısını çalar ve eve konuk olur. Kıyafet değişikliğine rağmen Vali'yi tanıyan aile ne ikram edeceği konusunda telaşa düşer. Evde yenebilecek hemen hiçbir şey yoktur. Fakat evin hanımı mulfağındaki malzemelerle, ki bunlar çeşitli kuruyemişler, süt ve yufkadır, çok hoş bir tatlı yapar ve Vali’ye ikram eder. Vali tatlıyı çok sever, ev sahibine tatlının adını sorar. Tatlının herhangi bir adı olmadığından ev sahibi birden şaşırır ve hemen tatlıyı karısı yaptığı için "Ommu Ali" "Ali'nin Annesi" der. O gün bugün Mısırda bu tatlı ünlü olur ve büyük bir zevkle yenir.
Mısırlıların ilkbahar başlangıcında kutlanan "Firavunlar Bayramı" vardır. Bu bayramda Mısırlılar taze soğan, tuzlu balık ve haşlanmış yumurta yerler.
Mısırlıların günlük yaşamında Türk Kahvesinin çok önemli bir yeri vardır. Yalnız Mısırlılar bu kahvenin içine çekilmiş kakule katarak, kahveyi kokulandırırlar.
Shourbat el ads "Mercimekli Şehriye Çorbası"
hazırlama: 15 dakika
pişirme: 55 dakika
Malzemeler
350 gr. kırmızı mercimek
1 büyük baş soğan
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kimyon
1/2 tatlı kaşığı kişniş
2 litre tavuk suyu
2 çorba kaşığı limon suyu
100 gr. tel şehriye
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
2 çorba kaşığı zeytinyağı
taze çekilmiş karabiber
tuz
Yapılışı
Mercimekleri bol su ile iyice yıkayıp süzün Soğanı ince ince kıyın. Sarmısaklan dövün. Büyük bir tencereye yağı koyup kızdırın. İçine kıyılmış soğanları atıp, hafif ateşte soğanlar saydamlaşıncaya kadar 10 dakika kavurun. Sarımsağı, kimyonu ve kişnişi İlave ederek 1-2 dakika daha kavurun. Baharatlı soğan karışımına mercimekleri atın, bir karıştırıp tencereye sıcak tavuk suyunu ilave edin. Kaynamaya başlayınca ateşi iyice kısıp tencerenin kapağını yarım kapatarak 50 dakika, mercimekler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Şehriyeleri kaynayan mercimeklerin üzerine ekleyin. Limon suyunu, tuzu ve karabiberi ilave edip 3-4 dakika şehriyeler pişinceye kadar hafif ateşte kaynatın. Çorbanız hazır olunca, kıyılmış maydanozları çorbaya atıp karıştırın. Sıcak olarak servis yapın.
Ful nabed "Bakla ve Sebze Çorbası"
hazırlama: 40 dakika
pişirme: 25 dakika
Malzemeler
1/2 kg. kuru bakla
2 baş soğan
2 diş sarımsak
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kimyon
2 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı toz acı kırmızıbiber
2 defne yaprağı
1 büyük havuç
2 orta boy domates
1 litre sebze suyu
1 demet maydonoz
3 çorba kaşığı limon suyu
taze çekilmiş karabiber
8-10 adet taze nane yaprağı
tuz
Yapılışı
Baklaları düdüklü tencerede 20-25 dakika iyice pişinceye kadar haşlayın. Düdüklü tencereniz yoksa, baklaları bir gece evvelden soğuk suyla ıslatarak ertesi gün iyice pişinceye kadar haşlayın. Soğanları ince ince kıyın. Sarımsakları dövün. Domatesleri küçük küçük doğrayın. Maydanozu ince ince kıyın. Havucu ince yuvarlak dilimler halinde doğrayın. Büyük bir tencereye zeytinyağını koyup kızdırın. İçine soğanları ve sarımsakları atarak, soğanlar saydam bir görünüm alıncaya kadar kavurun. Havuçları, kimyonu, defileleri, tatlı ve acı kırmızı biberi ilave ederek 5 dakika orta ateşte karıştırarak pişirin.
Tencereye doğranmış domatesleri ve sebze suyunu ilave edin. Ateşi kısarak 15 dakika havuçlar yumuşayıncaya kadar kaynamaya bırakın.
Haşlanmış baklaları, kıyılmış maydanozu, limon suyunu, tuzu ve karabiberi ilave ederek 5 dakika daha hafif ateşte kaynatın. Taze nane yapraklarını üstüne serperek sıcak sıcak yanında pide ile servis yapın.
Ta'leya ‘Sarmısak Sosu’
hazırlama: 5 dakika
pişirme: 3-4 dakika
Malzemeler
5-6 diş sarmısak
1/4 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı posası alınmış tereyağı
1 tatlı kaşığı toz kişniş
bir tutam toz acı kırmızı biber
Yapılışı
Ta’leya sarımsak sosu yemek piştikten sonra, hemen sıcak olarak yemeğin üzerine eklenen bir sostur. Mısırlılar bu sosu genellikle sıcak et ve sebze yemeklerine eklerler. Sarımsağın miktarı arzuya veya sarımsak dişlerinin büyüklüğüne göre değişebilir. Ortalama kişi başına bir orta diş sarmısak düşünülebilir.
Sarımsakları soyun ve tuzla birlikle havanda dövün. Küçük bir tencerede tereyağını kızdırıp içine sarımsakları atın. Sarımsaklar altınımsı kahverengi oluncaya kadar, durmadan kanştırarak kavurun. Tencereyi ateşten alarak içine kişnişi ve kırmızı biberi atın. Tekrar karıştırarak sıcak et ve sebze yemeklerinize, yemek piştikten sonra ilave edin.
Falafel "Nohut Köftesi"
hazırlama: 25 dakika
nohutun suda kefelemesi: 1 gece
pişirme: 15 dakika
Malzemeler
1 kg. nohut
1/2 kg. yeşil biber
1/2 kg. taze soğan
1 demet maydonoz
1 demet dereotu
1 yumurta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
sıvıyağ
karabiber
tuz
Yapılışı
Nohutu bir gece evvelden ıslatın. Ertesi gün maydanozu, soğanları, dereotunu, biberleri temizleyerek yıkayın. Nohutu süzün. Bir kıyma makinesinde veya mikserde nohutu tüm yeşil sebzeler ile birlikte çekin. Çektiğiniz nohut ve yeşil sebze karışımını bir tepsiye koyarak içine bol karabiber, kabartma tozu ve biraz tuz atın. Bir yumurtayı kırın ve çekilmiş nohut, tüm yeşil sebzelerin suyunu çekinceye kadar elinizle yoğurun. Köfte hamuru gibi bir hamur elde edersiniz. Daha sonra elinizi biraz sıvıyağ ile yağlayıp, hamurdan parçalar koparın ve avucunuzda yuvarlayarak, yassı yuvarlak köfteler hazırlayın. Derin bir tavada kızdırdığınız bol sıvıyağda kızartın. Sıcak köftelerin üzerine susam serperek yanında bol yeşillikle servis yapın.
Tameya "Bakla Köfteleri"
Hazırlama: 1 saat
dinlenme: 2 gün + 30 dakika +20 dakika
Pişirme: 5 dakika (bir tava için)
Malzemeler
1 su bardağı ful nabed (kuru bakla)
6 taze soğan
½ demet maydonoz
1/2 demet taze kişniş
3 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı karabiber
1/4 tatlı kaşığı toz acı kırmızı biber
1/4 tatlı kaşığı karbonat
3 çorba kaşığı susam
1,5 tatlı kaşığı tuz
kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı
Kuru baklaları derin bir kaba koyun ve üzerine çıkacak kadar soğuk su doldurarak ıslatın. 2 gün, 2-3 kere suyunu değiştirerek soğuk suda bekletin. 2 gün sonra suyunu süzün. Baş ve işaret parmaklarınızın arasında ufalayarak kabuklarını çıkarın. (Baklaların kabuklarını rahat soyabilmek için pişirmeyin.)
Taze soğanlan, maydanozu ve taze kişnişi ince ince kıyın. Sarımsakları dövün. Susamları yağsız bir tavada altın rengi alıncaya kadar kavurun. Tüm baklaları derin bir kaba koyun ve üzerine, çok ince kıyılmış taze soğanı, maydanozu, kişnişi, sarımsakları, karbonatı, kırmızı biberi, karabiberi ve tuzu atıp karıştırın. Daha sonra karışımın yarısını bir miksere koyarak iki kere mikserden geçirin. Sonra kalan yarısını yine iki kere mikserden geçirin ve ikisini karıştırıp iyice yoğurun. Daha sonra üstünü örterek serin bir yerde 30 dakika dinlenmeye bırakın. Bakla hamurunuz dinlenince, hemen hemen 1 çorba kaşığı kadar hamuru alın ve 4 cm. çapında kalın köfteler yapın. Köftelerin iki tarafını susama bulayın ve oda sıcaklığında 20 dakika bekletin.
Tavaya bol sıvıyağı koyup 180 derecede ısıtın. Küçük bir ekmek parçası atarak yağın kızgınlığını kontrol edin. Ekmek 45 saniyede kahverengi olmalı. Tavaya aldığı kadar Tameya atın ve 5 dakika çevirerek kızartıp içine kağıt peçete serdiğiniz bir tabağa çıkarın. Tameya'ları tavanın büyüklüğüne göre 5-6 tane atabilirsiniz. Yalnız 5 dakikalık kızartma süresi bir tava içindir. Tameya'ları servis tabağına alın ve yanında, bol karışık salata, Humus ve Khoubiz ile servis yapın.