“Bir an önce sezon başlasın istiyoruz”

anti6s

New member
ın istiyoruz”
12 Temmuz 2008 Cumartesi



Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımımızın Avusturya Kampı tüm hızıyla devam ediyor. Teknik direktörümüz Luis Aragones'in yardımcılarından Cesar Mendiondo Kamp Günlüğü programının konuğu oldu.

Mendiondo, takımımızın yeni sezona nasıl hazırlandığını, hedeflerini ve kamp sürecini anlattı.

Cesar Mendiondo takımın geride kalan kamp süresince durumunu şöyle anlattı: "Şu anda ilk haftayı tamamladık. Şu an için takımı izliyoruz ve tüm oyuncularımızın hepsini gözlemleyip analizlerini yapıyoruz. Buna göre de bir envanter hazırlıyoruz."

Fenerbahçe'yi geçtiğimiz yıl Şampiyonlar Ligi'nden takip ettiklerini dile getiren İspanyol teknik adam, "Geçen yıl Şampiyonlar Ligi'nden takip ediyorduk. Belli düşüncelerimiz ve görüşlerimiz vardı ama önemli olan onlarla birlikte olup burada çalışmak. Bu sayede her oyuncuyu yakından tek tek tanıyoruz. Öncedeki görüşlerimizden daha iyi bir ekiple çalıştığımızı düşünüyorum. Fizik ve kondisyon olarak daha iyi olduklarını gördüm. Fiziksel olarak daha iyiyi elde etmek için daha da iyi yerlere gelmek için çalışacağız" diye konuştu.

Kampın ilk günlerinde yağmur yağmasının çalışmalara etkisi konusunda ise antrenörümüz "Yağmur çalışmalarımızı etkiledi. Çünkü programımızı yağmuru da hesaba katarak planlamak durumunda kaldık. Bu tip yerlerde kamp yaptığınızda böyle şeyler olabiliyor ama çalışma açısından bizi kötü etkilediğini söyleyemem" dedi.

Deivid'in durumu ile ilgili olarak ise Cesar Mendiondo, "Deivid'in durumu için çok üzgünüz. Diğer taraftan da şükretmemiz gerekir ki iyi bir takımımız var. Onun yerine düşünebileceğimiz ve yerine monte edebileceğimiz oyuncularımız var. Gönül isterdi ki Deivid bu sakatlığı geçirmesin ama biz yine de onun telafisini bulacağız" diye konuştu.

Futbol ve antrenörlük kariyeriyle ilgili bir soruya İspanyol teknik adam, "Atletico Madrid'in altyapısında futbolcu olarak yetiştim. Luis Aragones tarafından yetiştirildim, o dönemin oyuncusuyum. Atletico Madrid'in A takımına kadar yükseldim. Sonrasında 7 yıl boyunca Katalan takımı olan Espanyol takımında oynadım, sonrasında da Medina takımında futbol hayatımı sona erdirdim. Antrenörlük hayatıma da Medina takımında ikinci antrenör olarak başladım. Atletico Madrid takımında sahadan sorumlu kişi olarak görev yaptım. Son olarak Luis Aragones beni Milli Takım için çağırdı. Antrenörlük kariyerimi de böyle tanımlayabiliriz" yanıtını verdi.

Luis Aragones ile Fenerbahçe'ye gelmeye karar vermesinin nedenleriyle ilgili olarak ise Mendiondo, "İnsanın kariyerinde çok önemli kararlar vermesi gerekiyor. Ben Milli Takım'da çalışırken durumumdan mutluydum. Luis Aragones gibi sizi yetiştiren size değer veren bir hoca 'Seni istiyorum' dediğinde hocanıza hayır cevabını veremezsiniz. Ben de onu geri çevirmedim" dedi.

Fenerbahçe'ye gelmekten dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen teknik adam "Sadece ben değil, tüm ekip arkadaşlarım çok mutlu. Geldiğimiz andan itibaren bize gösterilen ilgiden ve davranışlardan çok mutlu olduk. Herkese teşekkür ediyoruz. Buradaki olanaklar ve kulübün, takımın durumundan da gayet mutluyuz. Hepimiz biran önce Türkiye ve Avrupa Ligi'nin başlamasını bekliyoruz. Bu güzel kulüpte çalışma zamanımızı sürdürmek istiyoruz" dedi.

Luis Aragones'e El master denmesinin nedenini ise Mendiondo şöyle açıkladı: "El master dememizin nedeni İspanya'da kullanılan bir ifade. İngiltere'de coach denilmesi gibi bir terim. Tabii ki daha önce söylediğimiz gibi onu maestro olarak görüyoruz. Senelerdir bu işi yaptığı için ve başarılı bir teknik adam olduğu için İspanya'da da teknik adamların saygısını kazanmış birisidir ve bunun örneğini en son Avrupa Şampiyonası'nda yaşadık. Ne kadar başarılı ve saygın bir hoca olduğunu bir kez daha kanıtladığını düşünüyorum. Tabi ki en önemlisi bir kez daha söylemek istiyorum Luis Aragones'in bizlerle çalışmak istemesi ve ekibine bizleri kabul etmesi."

Mendiondo, "İspanya'dan arkadaşlarınız arayıp Fenerbahçe'yi soruyorlar mı, siz neler anlatıyorsunuz" sorusuna "Tabi ki arkadaşlarımız arıyor ve merak ediyor. Biz buraya gelmeden önce belki İspanya'da Türk futbolu daha az merak ediliyordu, daha az takip ediliyordu. Açıkça söyleyebilirim ki; bizler burada olduktan sonra bütün İspanya'nın ilgisini çekeceğimizi düşünüyorum. Bizim burada olmamızın Türk futboluna iyi etki edeceğini düşünüyorum ve bu kadar büyük ve köklü bir tarihe sahip kulüpte yer almamız tabi ki İspanya'da ki futbolseverlerin ilgisini çekecektir" yanıtını verdi.

"Fenerbahçe'yi İspanya'da hangi kulübe benzetiyorsunuz" sorusuna ise Mendiondo "Fenerbahçe için Barcelona ve Real Madrid örneğini verebilirim. Çünkü burada Fenerbahçe'nin büyüklüğünden bahsediyoruz. Onlarda Fenerbahçe gibi büyük hedeflere sahip olan her zaman her kupayı kazanmak isteyen takımlardır. Bu iki kulüple karşılaştırabilirim" şeklinde yanıtladı.

Takımımızın idmanlara topla çalışmaya hemen başlamasının nedeni ve yararları ile ilgili bir soruya İspanyol teknik adam, "Aslında bu İspanya'da her zaman için yaptığımız bir çalışmadır. Kamp çalışmalarda topu hiçbir zaman elinizden bırakmazsınız. Carlos Cassalana'nın da bir çalışma düzenidir topla çalışma. Her zaman yüksek tempo ile çalışmayı sever ve böyle bir fizik kondisyoner ile çalışıyorsak bu şekilde bir çalışma kaçınılmazdır. Tabi ki bundan sonrada taktik çalışmalarımız başlayacak fakat taktik çalışmalar başlayana kadar fizik kondisyonu belirli bir seviye getirmek çok önemlidir. Futbolcuları iyi hazırlamamız gerekiyor ki taktik antrenmanlarında herhangi bir problemle ve zorlukla karşılaşmamak için" yanıtını verdi.

Teknik adam, takımımızın yeni transferi Güiza ile ilgili olarak ise "Çok büyük bir oyuncu. Çok büyük bir golcü ve geçen bunu İspanya liginde bir kez daha kanıtladı, İspanya Ligi'nin gol kralı oldu. Fenerbahçe içinde çok yararlı olabileceğini düşünüyorum. Zaten bir golcü için en önemli şey istatistikler ve sayılardır, zaten Güiza'da bunu ispat etmiş ve kanıtlamış bir golcü" diye konuştu.

Yasir Kaya'nın "Fenerbahçe tek santraforla mı oynayacak? Oyun felsefeleri ve sistemleri nelerdir?" sorusuna ise Mediondo, "Bunu şimdiden yanıtlamak güç olur. Fakat şunu söyleyebilirim ki; Luis Aragones'in aklında hiçbir zaman tek bir oyuncu stili yoktur, her zaman aklında alternatifler vardır. İlk önce futbolcuları tanımamız gerekiyor, futbolcuların bizlere neler verebileceğini görmemiz gerekiyor. Bunları gördükten sonra Fenerbahçe'ye en uygun oyun stilini uygulamaya çalışacağız. Önümüzde hazırlık maçları var ve bu maçlarda oyuncuları daha iyi tanıdıktan sonra oyun stilimizin gelişeceğine inanıyorum" yanıtını verdi.

Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağımız MTK maçıyla ilgili İspanyol teknik adam, "MTK takımıyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor, tanımaya ve gözlemlemeye çalışıyoruz. Onlarında hazırlık maçları var ve takip ediyoruz. Bir hazırlık karşılaşmalarında bir Romen ekibine karşı oynadılar ve yenildiler. Bundan sonrada çalışmalarımız devam edecek" dedi.

Özel hayatıyla ilgili olarak ise Mendiondo, "Özel hayatımla ilgili şunları söyleyebilirim. İlk önce ailem İstanbul'da benimle birlikte yaşayacak. Onlarla birlikte yeni bir şehirde yeni bir yaşama adapte olacağız. Çalışmalarım dışında onlarla birlikte vakit geçirmek benim için keyif verici" dedi.
Cesar Mendiondo, taraftarlarımızla ilgili ise "Taraftarımızla henüz buluşma ve tanışma imkanımız olmadı fakat daha önceden TV'den ve gazetelerden takip ettiğimiz kadarıyla Fenerbahçe'nin çok ateşli bir taraftarı var. Öncelikle onlara şunu söylemek istiyorum. Bizler buraya çalışmaya geldik. Birinci hedefimiz çalışmak ve takımı en ileri seviyelere götürmek ve alabildiğimiz kadar kupa almak" diye konuştu.
fb
 

HTML

Üst