’Kısa dönem askerlik kalkıyor’

bl@ckheart

New member
HH Üyesi
Reaction score
0
’Kısa dönem askerlik kalkıyor’
344czds.jpg

Meslek yüksekokullarına kısa dönem askerlik için bir süre önce Genelkurmay Başkanlığı’nı ziyaret eden YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan dün Yozgat’ta TSK’nın askerlik "planını" açıkladı
....................

Özcan’ın verdiği bilgiye göre, Genelkurmay Başkanlığı, kısa dönem askerliği kaldırmayı ve mezuniyet ayrımı yapmaksızın herkese aynı sürede askerlik yaptırmayı düşünüyor. Dün Bozok Üniversitesi’nde öğrencilerle yemek yiyen, Özcan, İktisadi İlimler’de derse girdi. Meslek Yüksekokulu’na gelişinde öğrenciler tarafından alkışlarla karşılanan Özcan, burada gazetecilere açıklamalarda bulunarak şöyle dedi:

"Gazetelerde yazılar çıkıyor. ’YÖK Başkanı, Genelkurmay Başkanı’na gitti geri çevrildi’ filan. Hiçbir şey geri çevrilmedi. Genelkurmay Başkanlığı askerlikle ilgili herkes için aynı süreyi düşünüyor. Bundan sonra lise mezunları 18 ay, üniversite mezunları 6 ay askerlik yapacak diye bir şey olmayacak. Herkes için aynı süre olması düşünülüyor.’’

kaynak

bu adamın ağzından şöyle güzel 2 çift kelime çıkmazmı hiç ya

yıktı hayallerimi

vatan borcu yapılırda yaş kac oldu hayatın boyu oku sonra askerlık ıcın 2 yıl yas 30 u gecııcek :E

öyle saçmalık mı olur ?
lise mezunuyla üniversite mezunu bir tutulmamalı

edit:eek:rdaki "kaynak" kelimesini ne amaçla koydun anlamadım
link falan da eklememişsin :D

Ney! Ney! Ney!:eek:ha:eek:ha:eek:ha
Şaka mı Bu
:saskin:saskin:saskin

ha meslek yuksek okulu ha lise bi fark yokki ztn

:hhmanD

Kalksın herkes için 12 ay olsun .

Ben burda askerlikten konu açılınca süre düşsün diye yazıyordum herkes bana kızıyordu .
Şimdi ne oldu ?
Okuyanlar bu vatanın evlatları değil mi ?
Okumayanlar ne ?

Bende okudum bu haberi . Ama TSK'ya bağlı herşey .
MYO için tasarı gönderen zaten bu hükümetti .
Genelkurmay başkanlığı reddetti tasarıyı .
TSK istemezse zaten böyle bir uygulama olmaz .

Burdaki bazı kişiler gibi düşünmüyorum .
MYO bence bir işe yaramıyor Zaten MYO için kısa dönem askerlik çıkmamasına sevinenlerdenim .

Eğer uzun Dönem Yapacaklarsa 4 yıllık mezunlarda Onlarda yapsınlar derim .

Haydi vatanseverler , İşine gelince Herkes Vatansever Gösterin vatan sevginizi .
Korkmayın askerlikten 15 Ay vatana hizmet ediyorsunuz .
Çalışılmıyor diyenler yanılıyor VATANA HİZMET ediliyor .

vatan borcu namus borcu sevaptır sevap

herkes vatani görevini 9-12 ay arası yapsın peşin peşin en güzeli bu olur

yok lise yok uni yok ilkokul herkes bu vatanda yaşıyorsa 18 ay yapmalı
ne yani ben liseliyim diyemi 1997 yılında ortamın en pis zamanlarında
bilmem kaçtane operasyonda daglarda kelle koltukta gezdim bitin pirenin içinde yattım
arti şuan askerlik 15 ay okadarda yapın be

Dicek çok şeyin oldugu aynı zamanda dicek bişeyin olmadıgı bi haber.
Bence askerliği 20 yıla cıkarsınlar ne güzel =)

ne olursa olsun sonuçta emek veriryorsun 2 seneni harcıyorsun aynı kefede tututlamamalı.

her şeye geldigi zaman vatan millet sakarya askerlige geldigi zamanmı yok emek veriyoz emeğini git askerdede ver o emeklerin en büyüğü. yok lise mezununuyla bir tutulmamalı yok şöyle olmamalı saçmalamayın arkadaşlar emek veriyorsan sadece kendine degil herkeze yarayacak bir şeylere emek ver. ben sizlerin üniversite menzunlugunuzu söyle anladım sadece askerlikten yırtmak için okudunuz gibi anlaşılıyor...

Geri