’Çalışan kadın aldatır’ vaazına soruşturma açıldı

Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ

ےσℓđ
Altın Üye
Reaction score
0
İstanbul Müftülüğü, cuma vaazında çalışan kadının kocasını aldatacağını ve nefsine hákim olamayacağını ileri sürerek, cemaatten eşlerini çalıştırmamasını isteyen Beylikdüzü’ndeki Fatih Sultan Mehmet Camii İmamı Hasan Hakyemez hakkında soruşturma açtı. Hakyemez, yeni yılın 3 aylık vaaz programından da çıkarıldı.

Büyükçekmece İlçe Müftüsü Fahri Sağlık, Hakyemez’in yazılı savunmasını aldıklarını ve bunu İl Müftülüğü’ne gönderdiklerini belirterek "Müftülük içinde de bir muhakkik (soruşturmayı yürütecek görevli) tayin edildi" dedi. Yerel gazetelerde yer alan habere göre Hasan Akyemez, kadınların çalışmasının günah olduğunu şu sözlerle anlamıştı:

"Eşini çalıştıran adamın biri bana gelerek, karısının kendisini patronu ile aldattığını ve ne yapması gerektiği sordu. Karılarınızı çalıştırırsanız, günaha girersiniz, bu adamın durumuna düşersiniz. Erkeğin bir nefsi var. Kadınların ise dokuz, hangisine hákim olsun. Kadın nefsine düşkündür. Çalışan kadın işyerinde nefsine hákim olamaz. Ben size İslam’ın emrini tebliğ ediyorum."

3 Ocak 2008 - Hürriyet

Bu tip yobaz düşünceler ülkeyi sadece geriye götürür,İslamiyet bu değildir ve bu düşüncedeki şahıslar da (imam dahi olsa) İslamiyet'in ne olduğunu bilmeyenlerdendir.

ne hocaymıs bu yaw şuna bak utanmasa daha neler söylicek bu vaaz deil boş konusmaktan başka bir şey deil

yok bu adam evlidir.ama imam nikahı ile evlidir.karısı da kara çarşaflıdır.imam nikahlı oldugu için de ''dost hayatı'' ndan hiçbir farkı yoktur bu yaşayışın..

Halt etmiş o imam

bununkisi kesin aldattı herkezi öyle sanıyo saf:D

müftüler artik islamda geyik muhabbetleri kalmadigindan mecburen baska mevzularida ele alacak ... islami degilde orda ne anlatilsa anlatilsin zihniyeti ...

Tek bir geçek var bu adamın temsil ettiği zihniyet islamiyet ve müslümanlık değildir.

Geri