admiral
New member
- Reaction score
- 0
Gazeteci, yazar, TV yapımcısı ve Fenerbahçe Kongre Üyesi Ömer Serim’in kaleme aldığı, son 6 ayda Türk Futbolunda Fenerbahçe odaklı yaratılan kaosun anlatıldığı ’Son Kale Fenerbahçe’ isimli kitap, Nokta Kitap’tan okuyucularıyla buluştu.
Sürekli basın kartı sahibi, TRT TV2’nin kurucularından, TRT’nin eski program ve denetim müdürü ve TRT Yayın Denetleme Kurulu eski üyesi Ömer Serim’in yazdığı ’Son Kale Fenerbahçe’de, son 6 ayda sistematik bir şekilde medya üzerinden yürütülen kampanyalarla Fenerbahçe’nin nasıl linç edilmeye çalışıldığı, Fenerbahçelilerin buna karşı tepkileri, Atatürk’ün kulübü Fenerbahçe tarihinden örneklerle anlatılıyor.
Ömer Serim Kimdir?
Ömer Serim Ankara’da doğdu. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Alman Dili ve Edebiyatı bölümünü bitirdi. 1969 yılında TRT’de çalışmaya başladı. TRT TV’nin 2’inci kanalının kuruluşunda görev aldı. Program Müdürlüğü, Denetim Müdürlüğü görevlerinden sonra TRT’nin üst denetim kuruluşu Yayın Denetleme Kurulu Üyeliğinden 1998 yılında emekli oldu. Türk sinemasının ünlü yönetmeni Metin Erksan’ın 1974’te TRT adına gerçekleştirdiği Beş Hikâye adlı ilk televizyon dizisinin yapımcılığını üstlendi. Daha sonra Halit Refiğ’in yine TRT için çektiği Yorgun Savaşçı dizi filminin yapımcısı oldu. Dizinin yakılması olayını anlattığı Devlet Yapar, Devlet Yakar (Yorgun Savaşçı Olayı) adlı kitabını 2002 yılında yayınladı. Türkiye’de televizyon yayıncılığının oluşmasını ve gelişimini anlattığı Türk Televizyon Tarihi 2006 yılında yayınlandı. Türkiye’de özel televizyon yayıncılığını irdelediği Ver Bi TV Bol Küfürlü Olsun 2010 yılında piyasaya çıktı. Son Kitabı 8’inci Sanat Futbol yayın için sırada. Sürekli Sarı Basın Kartı Sahibi Ömer Serim Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi, Spor Yazarları Derneği Sosyal Üyesi ve Fenerbahçe Kulübü Kongre Üyesi’dir.
Fenerbahçe Spor Kulubü