şans Oyunlarinda Kazanilan Ikramiye Helal Mi??????????????

vidocxx

New member
Reaction score
0
ŞANS OYUNLARINDA KAZANILAN İKRAMİYE HELAL Mİ???

kesinlikle haramdır.. ama yaşadığımız coğrafya ve dünyanın üzerimize yüklediği sorunlar göze batmazken bu tür şeyler ne kadar suç sayılır düşünülür.. bence kişinin kendi tercihi ama alınteriyle kazanılmamış bi şeyide gönül rahatlığıyla harcayamazsın

haramdır ama benim para ödediğim bi oyunda ikramiye kazanan her kim olursa olsun kendi payıma düşeni helal ediyorum.. benden yana sıknıtınız olmasın :)

:eek:ut: helal diyen mi var yoksam!....:Sopa :Sopa

Harammidir Helalmidir Bilmem Ama;

Haram Olan Seylerin Ne Kadarini Yapmiyoruz? Bence Bu Soruyu Once Kendinize Sorun.

tabiki haramdır ama bu devirde bu oyunların önüne geçmek imkansız ötesi bişey bence

Helal Bence :) diyen var mı diye sormustu demin birisi polenik yaratiim bari :) :D

haram olması gerekir bence. çünkü biyerde adam akşama kadar g.tünden ter damlayasıya çalışıyo, öbürü matematiiğin permütasyon ve olasılık kanunlarına göre tamamen şans eseri para kazanıyo. yani gene matematiksel olarak düşünüldüğünde ikisinin birbirine eşitliğini bırak denkliği bilem söz konusu diil. bu konuya bu kadar yorum çok oldu ama :) (amma matematik yaptık haa)

arkadaşım sorduğun soruya bak tabiki haram

aSLihaN' Alıntı:
vergisini ödüosun ama :eek:

vergi? ben bağlantı kuramadım da :eek:

valla helal haram belli zaten. ama bu konunun amacını anlamadım ben. daha öncede imam nikahı ve resmi nikah faslında bir konu açmıştı arkadaş. keşke konuyu açış amacını ve nereye varmak istediğini de ilk mesajında paylaşsa da bizde ne oluyo ne bitiyo anlasak.

haram olduğunu düşünen arkadaşlar siz bi gün böle bi ikramiye tutturursanız bana gönderirseniz sewinirim...;)
benim açımdan hiç bi sakıncası yokta...;)

haramdır yaa . bunun neresi helal

kesinlikle şansa dayanıyor kagıt oyunları gibi kumar değil şans a dayandığı için haram gibi durmuyo şans ve kaderimizide Yüce Allah çizdiğine göre proplem yoqqq demkkü gaderde varsa süzülmek neye yarar üzülmeq.

aSLihaN' Alıntı:
ya direk haram denilmis ya ona dedm bnde
vergisini ödemiozmu die : )
yanlıs anlasılmasın helal-haram felam demedim :)

hmm pardon...ben de parlak bir fikirle karşı karşıyayız sandım :D :D

osiris_cemo' Alıntı:
kesinlikle şansa dayanıyor kagıt oyunları gibi kumar değil şans a dayandığı için haram gibi durmuyo şans ve kaderimizide Yüce Allah çizdiğine göre proplem yoqqq demkkü gaderde varsa süzülmek neye yarar üzülmeq.

şans oyunları da dinimizde haramdır....Alınteri olmayan her kazanç haramdır....

şans oyunları haramdır arkadaşlar....
İlmihallerde yazar Ömer Nasuhi Bilmen in ilmihaline bakmanızı tavsiye ederim.

Geri