Şok..! THY Uçağı Hollanda'da düştü

bLueXtremE

єχтяємє &
Moderatör
Reaction score
0
135 yolcusu bulunan THY'ye ait yolcu uçağı Hollanda'da düştü!

jef3kwpgn2ckson_dakika.jpg

İşte düşen uçağın YOLCU LİSTESİ
İşte düşen uçakta bulunan yolculardan bazıları...

YOLCU LİSTESİ: Ramazan Pehlivan, Hasan Hüseyin Sümer, Mehmet Gözükara, Büşra Albostan, Erdem Recep Albostan, Muhsin Cesur, Bora İnan, Mustafa Gümüş, Bekir Kaya, Ahmet Kaya, Nuri Taş, Yurdanur Kaya, Bülent İçgören, Mert İçgören, Ozan Duman, Can Türk Aydın, Mustafa Konut, Şeref Küçükel, Çağrı Kaya, Aslıhan Küçükel, Cenk Özer, Sefer Barış, Kenan Eke, Cüneyt Er, Emre Alkan, Uğur Bayat, Ali Yardım, Yaşar Tufan, Kerem Uzel, Ahmet Peynirci, Vedat Peynirci, Yavuz Yıldırım, Gökmen Yıldırım, Orhan Kaya, Can Türk Aydın, Hakan Vercan, Nuri Taş, Mustafa Bahçecioğlu, Kenan Öztürk, Feriha Çebi, Ali Yıldırım, Ahmet Arıkan, Ferrul Koral, Sipke Dawid, Ahmet Tekgöz, Mustafa Atman, Janneke Vantil, Shinyi Chen, Fred Chognale, Erol Zafer Akbaş, Lucio Basso,

KOKPİT: Hasan Tahsin Arısan, Olgay Özgür ve Murat Sezer.

KABİN: Figen Eren(kabin amiri), Perihan Özden, Ulvi Murat Eskin ve Yasemin Vural.

THY'ye ait yolcu uçağı Hollanda'da düştü!

Uçağın Amsterdam havaalanına iniş yaparken yere çakıldığı bildirildi. Uçağın içinde 135 yolcu olduğu açıklandı.

- 135 yolcu taşıyan uçağın iniş sırasında 3 parçaya ayrıldığı bildirildi.

- Herhangi bir infilak ya da yangın durumu söz konusu değil...

- Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi.

- İlk gelen bilgilere göre ağır yaralılar var.

- Düşen Tekirdağ adlı uçağı bugün saat 08.22'de İstanbul'dan kalktığı öğrenildi.

hav.jpg

- Görgü tanıkları, A-9 otoyolunun hemen yanında bulunan havaalanının pistine ulaşamadan yere çakılan uçağın ikiye ayrıldığını, bazı yolcuların uçaktan ayrıldığını belirtti.

- Samanyolu Haber TV'ye bağlanan CİHAN Hollanda muhabiri Basri Doğan yolcu yakınlarından birinin "uçağımız düştü, durumumuz kötü hemen buraya gel" diyerek uçağın çakıldığı havaalanı yakınlarına kendisini çağırdığını anlattı.

KaynaK

Haber7

thy_ucagi_hollandada_dustu.jpg

Türk Hava Yollarına ait Boeing 737800 tipi Tekirdağ tipi uçak, Hollanda'nın Amsterdam kentinde Schiphol havaalanına inerken yere çakıldı. Bu sabah 08.22'de İstanbul Atatük Havalima'nından kalkan uçak, Schiphol havaalanına iniş sırasında 3 parçaya ayrıldı. Hollandalı yetkililerden alınan bilgiye göre uçakta 135 yolcu vardı. Mürettabat sayısı ve ölü ve yaralı sayısında net bir açıklama yapılmazken ağır yaralıların olduğu bilgisi geldi. Ayrıca uçakta herhangi bir infilak ve yangının olmadığı da öğrenildi...

Tekirdağ isimli uçaktaki pilotların isimlerinin Hasan Tahsin Arız, Murat Sezer, Tolga Arız olduğu öğrenildi.

İniş esnasında kaynaklanan bir sorundan dolayı düşen uçağın yerde üç parçaya ayrıldığı ifade ediyor... Uçağın yoğun sisten dolayı pisti göremediği ileri sürülüyor...

Haber7

Uçaktan kurtulan yolcu anlattı

Hollanda'nın Amsterdam kentine inerken düşen uçaktan sağ çıkan yolcu Mustafa Bahçecioğlu yaşananları anlattı:

HAVAALANINA DEĞİL, TARLAYA DÜŞTÜLER

Bahçecioğlu THY'ye ait TK-1951 sefer sayılı uçağının şu anda bir tarlanın ortasında olduğunu, havaalanına 5-6 km. uzakta olduklarınısöyledi. "Uçak inişe geçmişken önce sallandık. Pilot kalkışa geçmeye çalıştı ama kalkamadı ve yere çakıldık. Uçağın arkası tamamen koptu. Önü de kopmak üzere." dedi.

Kanal 24'e konuşan Bahçecioğlu "ben ortada oturduğum için bize bir şey olmadı ama öndeki ve arkada oturanların tamamı yaralandı." Ölü sayısına ilişkin kesin bir şey söylememekle birlikte "kesin 3 kişinin ölü gördüm" dedi.

Bahçecioğlu uçaktan yara almadan kurtulan sadece 5-6 kişi olduğunu söyledi. 30'a yakın ambulansın olay yerinde olduğunu belirtti.

UÇAKTAN İLK GÖRÜNTÜ

u.20090225121920..jpg

InternetHaber

IHA_20090225_44169.jpg

Türk Hava Yolları'na (THY) ait 135 yolcu taşıyan TK-1951 sefer sayılı uçak, Hollanda'nın başkenti Amsterdam'daki Schiphol Havalimanı'na inişi sırasında düştü.

Alınan bilgilere göre, uçak iki parçaya ayrıldı. Hollandalı yetkililer, ölü ve yaralı sayısı konusunda bilgi vermezken, olay mahaline çok sayıda ambulansın hareket ettiği bildirildi. Görgü şahitleri polis ve itfaiye ekiplerinin de olay yerine ulaştığı kaydedildi.

Bu arada bir görgü şahidi, uçağın normalden daha hızlı bir şekilde iniş yaptığını gördüğünü ve bir süre sonra da uçağın düştüğünü söyledi. Uçağın ikiye bölündüğünü ve ancak parçalara ayrılmadığını belirten görgü şahidi, uçakta alev veya duman olmadığını kaydetti.

Görgü şahidi ayrıca, uçağın etrafında 50 kadar yolcunun dolaştığını söyledi.

İstanbul-Amsterdam seferini yapan THY'nin Tekirdağ isimli Boing 737-800 tipi uçağı sabah saat 08.22 sıralarında İstanbul'dan havalanadı.

Görgü tanıkları, A-9 otoyolunun hemen yanında bulunan havaalanının pistine ulaşamadan yere çakılan uçağın ikiye ayrıldığını, bazı yolcuların uçaktan ayrıldığını belirtti.

Hollandalı yetkililerin bildirdiğine göre yaralı olarak kurtulanlar var. Yetkililer 50'nin üzeride yolcunun kurtarıldığını bildirdi.

Uçakta herhangi bir infilak olmadı.

Yardım ekipleri olay yerinde kurtarma çalışmalarına devam ediyor.

Uçağın pilotlarının Hasan Tahsin Arız, Murat Sezer ve Tolga Özgül olduğu bildirildi.

Ankara'da kaza ile ilgili olarak Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı Sivil havacılık dairesi tarafından kriz masası oluşturuldu.

IHA

Uçaktan Ilk Görüntüler

101.jpg

102.jpg

103.jpg

104.jpg

105.jpg

106.jpg

Hollanda kazayla ilgili açıklama yaptı

Hollanda'dan kazayla ilgi resmi açıklama yaptı. Yetkililer 9 kişinin öldüğünü açıkladı. İşte açıklamalar:

Şimdiye kadar belirlenen sayıya göre 9 ölü, 50’nin üzerinde de yaralı var. Ölenlere başsağlığı diliyoruz. Yardım ekipleri hemen anında yetiştiler. Anında yardımı yaptık. Ancak uçak 3 yerinden kırılmıştı.

Bütün inişleri kapattık. Uçağın neden düştüğü konusunda şu an bir şey söylemek zor. Büyük bir ihtimalle uçağının benzinin az geldiği ve o yüzden düştüğü düşüncesindeyim.

Bu arada uçaktaki olan Türk vatandaşları içinde akrabalarına bilgileri aktarıyoruz.

KaynaK

haftasonu ben de pegasus'a binicem umarım takLaya geLmeyiz.. =S
yaraLıLara aciL şifaLar diLerim..

arkadaşım şarkı solemiorum ben eleştiriorum anlayan anladı bole yazı yazmak için yazıosunuz. ucakta teknik sorunlar varmış kevin kostnere milyon dolarlar verip uyduruk bi şarkıyla günlerce reklam yapmaya benzemio öncelikle insan canı taşıosun. koca ucak bi elden fln gecirilmezmi ya. ne blm can taşiosun. milyonları buralara harcamak yerine reklam filimlerine harcamak bana cok boş gelio. 135 tane insan evladı var onun içinde merak etme şarkı solemiorum okadar insanlıktan cıkmadık. üslup farkı dielim.

ALLah Rahmet eyLesin.. YaraLILaRa aciL ŞifaLar..

Yazık çok yazık
Bizimkilere demekki deve kesmek yaramamış artık fil keserler nasılsa ne varsa böyle batıl inançlara sarılırlar
Sen deve keseceğine uçağının bakımını adam gibi yaptırsana

bende bunu diorum aynen işte ama millet bana direk gerizekalımısın fln dio. %100 haklısın arkadaşım.

Yazık Çok Yazık Ya :S

Ölenlere Allahtan rahmet , yaralılara acil şifalar

Allah Rahmet Eylesin, 1 Kişinin Ölmesi 20 Kişi Yaralı, Allaha Çok Şükür, Ufak Atlatılmış Bir Kaza Diyebiliriz...

arkadaşlar şu anda canlı yayında acıklıolar ucak 3 parcaya ayrılmış 7 mürettebat 127 yolcu varmış. ilk 2 parcada ölüm ve yaralanma yokmuş arka parcada ise sadece yaralanma yok. Herkes kurtulmuş. ucakta benim dediğim gibi ne havaşartı ne başka bişi teknik bi arızadan dolayı arayize iniş yapmak zorunda kalmış. Ölen yok arkadaşlar tekrar deiorum. mutluluk verici bi haber benim için.

Uçak kazasında son dakika iddiası

7430385.gif

Hollanda’nın Amsterdam kentinde Schiphol havaalanına inişi sırasında düşen THY ait Tekirdağ yolcu uçağıyla ilgili bir son dakika iddiası ortaya atıldı.

İddiaya göre uçakta eğitim alan bir pilot bulunuyor. Uçağı düşüşünde bu eğitimdeki pilotun yere indirme çabasının neden olduğu belirtiliyor. Eğitimdeki pilot uçağı indirmek isterken, tarlaya doğru gidince, kaptan pilot gazı açıp yükselmek istiyor ancak bu kez uçağın kuyruk kısmı yere çarpıyor ve uçak üç parçaya ayrılıyor.

Kaynak

Can Kaybı BiLgisi ALınmadı İLk BiLgiLere Göre Bu Sevindiriciydi...

Geçmiş OLsun ÜLkemiz Adına :(

Büyük gecmis olsun can kaybi olmayisi sevindirici pilotoda tebrikler büyük basari =)

Geri