Şimdi Kestane zamanı..!

kuzay

Pesimist
Altın Üye
Katılım
2 Nis 2007
Mesajlar
28,387
Reaction score
0
Puanları
0
Konum
Kalamazsın Bu Hayatta Bakire ,En Azından Hayat Koy


Ve Şimdi Kestane Zamanı

20080701180008kestane2.jpg


kestane.jpg


kestane.jpg



Kestane kebap, yemesi sevap!

254195.jpg

Kokusuyla davetkar kestaneyi sadece sokakta
ya da sevdiklerinizle toplandığınızda evde yenecek
birşey olarak düşünmeyin...


- Çocukluğumuzdaki sobalı evlerin en güzel yanıydı
kestaneli geceler. Soba üzerinde çıtırdayan kabukları,
bütün eve dolan iştah kabartıcı kokusuyla ailece geçirilen
gecelerin baş tacıydı. Kebabı, haşlaması, şekeriyle
kendine hayran bırakırdı.

resiml.jpg

Asya, Afrika ve Amerika’da yetişen kestanenin en
lezzetli türü ülkemizde yetişmekte. Soğuk kış gecelerinin
bu harika lezzeti tam bir sağlık iksiri. Potasyum, fosfor,
magnezyum, kalsiyum, demir ve sodyum mineralleri
ile C, B1 ve B2 vitaminleri içeren kestane kış aylarının
kötü şartlarına, fiziksel ve zihinsel yorgunluklara oldukça
iyi geliyor. Şeker, protein ve yağ açısından zengin olan
kestanenin diğer özelikleri ise şöyle:

Kandaki yüksek kolesterolü düşürür.
Kan şekeri düzeyini kontrol altında tutar.
Kansere karşı koruyucu olduğu düşünülmektedir.
Kalp ve kas sistemini uyarıp organizmanın su dengesini düzenler.
Çok önemli bir enerji kaynağıdır.
Potasyum eksikliğinden yakınanlar için etkili bir ilaçtır.
Kan dolaşımını hızlandırıp varis ve basurların gelişimini önler.
254196.jpg

EVDE KESTANE KEYFİ!
Üzerinde kestane kebap yapabileceğiz bir sobanız
yoksa üzülmeyin. Evde kestane keyfinin başka
yöntemleri de var. Grilde, sadece üst ızgarası yanan
bir fırında ya da teflon tavada kestane kebap yapabilirsiniz.
Kestaneleri aldıktan sonra kısa bir süre suda bekletin
ve ardından çizin. Çiziği derin ve kestanenin üst tarafına
boyuna atmaya özen gösterin.
Kestaneyi haşlayarak da tüketebilirsiniz.

Kestane, bala batırarak tatlıya dönüştürülen ilk
meyvelerden biri. İsterseniz evinizde kestane
şekeri de yapabilirsiniz.


resim.jpg

KESTANE ŞEKERİ
Malzemeler:
500 gr kestane
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1.5 tatlı kaşığı vanilya


Hazırlanışı:
İrilerinden seçtiğiniz kestanelerin dış kabuklarını soyun.
Soyulmuş kestaneleri su dolu bir tencereye alıp ince
kabukları yumuşayıncaya kadar kısık ateşte bekletin.
Kestaneleri sudan aldıktan sonra ılımalarını bekleyin.
İnce kabuklarını soyduktan sonra, toz şekeri başka bir
tencereye alıp üzerine su ilave edin ve şeker eriyinceye
kadar kaynatıp kestaneleri ilave edin. Kaynatmadan,
kısık ateşte yaklaşık 2 saat pişirin. Tencereyi ateşten alıp,
1 gün kadar bekletin. Ertesi gün tencereyi kısık ateşe alıp
10 dakika kadar tutun ve üzerine vanilya serpin.
Kestaneleri şerbetin içinden alıp küçük kağıt kalıplara
yerleştirin. Soğutup servis yapın.
 
Dai naptın ya. Hazır kışta yaklaşmışken.

Yakcan mangalları :durdurun
 
acayip çok severim
canım çekti şimdi
çarşıya pazara bakıp güzeL varsa aLacam akşama=)
herkes davetLi
 
Ben gelirim. Nerde pişircez :durdurun
 
Artık eskisi gibi soba da yok ki üzerinde yapalım :crying:
 
Ben gelirim. Nerde pişircez :durdurun

sen geL abi
ister mangaLda istersen sobanın üzerinde
ama sobanın üzerin yavaş yavaş pişeni severim
yavaş yavaş pişecek izLeyeceksin=)
oohH mis gibi koar ya:durdurun
 
ben pek sevmem kestaneyi ama konuyu çok iştah kabartıcı hazırLamışsın benim biLe canım istedi :durdurun
 
Geri
Üst